Hvordan ligger jeg på mine søgeord? Brug Accuranker til at finde ud af det

Noget af det vigtigste når man arbejder med SEO er at kunne følge med i hvordan man ligger på de søgeord som man optimerer på.

Prøv Accuranker i 14 dage gratis her.

Du kender det sikkert nok. Du har arbejdet på at få et søgeord op på Google og du sidder så et par gange om dagen og indtaster ordet på Google.dk for at se hvordan din placering nu er.

Det fungere også fint nok med et par enkelte søgeord, men når der begynder at komme lidt volumen på tager det for lang tid- tid man i stedet kunne bruge meget bedre på at optimere indholdet på sin hjemmeside eller på at lede efter nye gode steder at få links fra.

Personlige søgning

Husk på at når du søger på Google uden f.eks at være i incognito mode, så bliver dine søgninger personlig gjort og viser derfor nogen gange ikke det rigtige billede af hvor du ligger i SERP. Derfor er det en god ide at gå i incognito mode (tryk: ctrl+shift+n) i browseren for at gøre det og lav derefter søgningen. En anden mulighed er at søge via hjemmesiden: impersonal.me

Google webmaster tool

Husk at få tilmeldt din hjemmeside til Google Webmastertool. Det er der mange gode grunde til at gøre og her ridser jeg lige et par af dem op:

  • Google kan kommunikere med dig igennem her, hvis der f.eks er noget i vejen med din hjemmeside og Google ikke kan crawle din hjemmeside eller hvis din hjemmeside er blevet inficeret med malware
  • Du kan se hvis din hjemmeside pludselig begynde at lave 404 fejl/sider og derved få ryddet op i disse
  • Du kan se hvilke hjemmesider der linker til dig
  • Du kan få ideer om hvad der bliver søgt på når folk klikker sig ind på din hjemmeside og herefter optimere på disse søgeord.

Google Analytics

Husk altid at få lagt Google Analytics kode på din hjemmeside. Det er hurtigt gjort og du kan herefter følge med i en masse data omkring den trafik der kommer ind på din hjemmeside. Her nævner jeg et par af de punkter:

  • Du kan se hvor de besøgende kommer fra. Kommer de fra Google, Sociale medier, andre hjemmesider eller direkte?
  • Du kan se hvor i verden, eller hvor i Danmark helt ned på by stadie de kommer fra
  • Du kan se hvor længe de er på din hjemmeside og hvor de klikker sig hen på siden
  • Du kan se hvor hurtigt de klikker sig væk igen
  • Du kan få en ide om alder og køn

Og meget meget mere. Hvis du har en webshop kan du også tracke salg og hvilke kanaler dette salg bliver genereret igennem.

Accuranker – dansk værktøj

Der findes mange services til at tjekke hvordan du ligger placeret på Google. Nogle er webbaseret og andre er et program du skal installere på din computer.
Personligt kan jeg bedst lide de webbaseret da jeg så ved at jeg altid kan tjekke mine rankings, så længe jeg har adgang til internettet – og hvornår har man snart ikke det nu til dags?

Det gode ved de webbaseret er også, at de altid vil kunne opdatere dine søgeords placeringer, også selvom din computer er slukket.

Noget af det første jeg faldt for ved Accuranker var uden tvivl brugervenligheden og hvor simpelt og ligetil de havde lavet admin delen.
Jeg vil vove og påstå at stort set alle der kan arbejde med word også kan finde ud af at oprette sig, tilføje domæne og søgeord, vælge hvilket land man vil tjekke placeringer ud fra og herefter er du i gang.

En anden cool ting er hvor hurtigt det går. Efter de har tilføjet domæne og søgeord går der ikke meget mere end et minut og så kan du allerede se placeringer på dine søgeord.

GENIALT! når man så har set hvordan man ligger, så går der ikke meget mere end et par timer, så har Accuranker også hentet data omkring søgevolumen / måned på dine søgeord! Hentet fra Google AdWords Keywordtool.

Denne feature vidste jeg slet ikke var der da jeg tilmeldte mig Accuranker og jeg må indrømme at det virkelig er smart og godt tænkt. En ting er motivationen i, at man hele tiden kan se hvor mange søgninger der er pr. måned for hvert søgeord og derved få endnu mere lyst til at optimere på dem.

En anden ting er, at hvis man arbejder med SEO for klienter, så er det her virkelig et stærkt kort at have. Placering kombineret med antal søgninger / måned alt sammen leveret i samme rapport.

Rapport: Det her er en anden rigtig stærk feature. Du kan oprette rapporter i Accuranker. Det er som alt andet nemt og lige til og kræver kun et par klik. Det smarte er at du så kan opsætte en rapport til at blive sendt på en bestemt dag og vælge om den skal sendes dagligt, ugentligt, månedligt etc. og det koster ikke ekstra!

På den måde behøver du ikke engang at logge ind i admin delen for at tjekke dine placeringer, du kan blot åbne den PDF der bliver sendt til dig, smart ik?

Endnu mere smart er det, at rapporterne bliver lavet som whitelabel. Det vil sige, at der ikke står noget om at de er blevet genereret via Accuranker og du kan derfor med det samme også bruge rapporterne til dine klienter hvis du arbejder med SEO.

Her kan du som en ekstra service overfor dine klienter så vælge at fremsende dem en placerings rapport f.eks hver mandag og derved være endnu mere tilstede overfor dine kunder, som med det samme vil føle at de får noget for pengene- så er det bare vigtigt at deres placeringer også bliver forbedret. Tag et kig her hvis du mangler links til denne del.

Ovenover skrev jeg lidt omkring Google Webmastertool og Google Analytics. Her er Accuranker også meter foran de alternativer der er på markedet pt. Du kan nemlig forbinde din Google Analytics og Webmastertool med Accuranker (blot ved et par klik) og derefter har du det hele samlet i din admin del, smart ik? 🙂

Der er 14 dages gratis prøve periode og du kan oprette dig her.

Brug rabatkode linket her og få $10 i rabat ved oprettelse, så tjener jeg også lidt på at have henvist dig- ren win-win 😉

Accuranker priser

Se deres priser her:

Accuranker Priser
Accuranker Priser

Alternativer

Der er selvf. også en masse alternativer derude.
Af danske alternativer er der dog kun ét og det er TinyRanker. Jeg har ikke selv prøvet deres service men jeg har kun hørt godt om dem og så kender jeg en af personerne der står bag og ved han er ret skarp til SEO, så mon ikke det er et forsøg værd også? https://www.tinyranker.com/

Af udenlandske kan du prøve dem her ud:

  • https://www.rankscanner.com/
  • https://seranking.com/position-tracking.html
  • http://ranktrackr.com/

Så hvad venter du på?

Prøv de forskellige værktøjer af og vælg din favorit. Få derefter oprettet dit domæne og søgeord og brug herefter tiden på at optimere og finde nye links fremfor at sidde og søge efter hvordan du ligger.

UPDATE nye funktioner: https://www.accuranker.com/blog/exciting-news-features-enhancements-accuranker-20/ 

God fornøjelse.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

7 kommentarer til “Hvordan ligger jeg på mine søgeord? Brug Accuranker til at finde ud af det”

  1. Hej Kristian Ole.
    Jeg kan kun give dig ret, jeg sælger legetøj mm på webshoppen theduck.dk og brugte i starten Tinyrocketlab, jeg blev ancefaltet at skifte til accuRanker og netop deres funktion men antal søgninger pr månede er guld, man har et hurtigt overblik over hvor meget energi man skal bruge på de bestemte søgeord. så jeg kan kun anbefale accuRanker.dk
    Mvh Ivan

    Svar
    • Hej Ivan,

      Yes, helt enig.
      Noget helt andet er at man også kan bruge værktøjet til at finde søgeord, da når du indtaster søgeordet i boksen til venstre, så anbefaler den andre relateret søgeord i boksen til venstre- Virkelig godt tænkt!

      Svar
  2. Glemte lige en negativ ting ved accuRanker. Hvis du tilmelder dig kl 16 som jeg har gjordt, så opdatere den fremover kl 16, du kan stadig bede den om en manuel opdatering. Så tilmeld dig kl 7:00 hvis det er der du normalt tjekker din placering

    Svar
    • Ja, det er korrekt. Og det gælder selvf. alle de domæner man tilmelder derinde. Hvert domæne = ny profil og denne opdateres på det tidspunkt som du har oprettet den. God pointe, tak.

      Svar
      • Men det kunne være meget smart hvis man selv kunne bestemme et tidspunkt man skulle opdatere den på. Men alt det gode opvejer nu den lille detalje.
        En anden ting var og nu ved jeg ikke om det er fordi jeg har shop igennem shoporama.dk men efter oprettelse fik jeg en telefonisk gennemgang af Accuranker så man var godt klædt på til at gå i gang:-)

        Svar
  3. Hej Kristian,

    Jeg sad netop lige og kiggede på hvilket værktøj jeg skulle vælge til at få en SEO placeringsrapport. Jeg har et ejendomsservicefirma med en tilhørende hjemmeside (www.dalbøgesejendomsservice.dk). Jeg synes dog at 50 dollar om måned for AccuRanker er lidt dyrt ift mit behov, så jeg tænkte på om, om du måske havde en konto der inde hvor du kan have flere virksomheder oprettet? Og i så fald, om jeg kan tilkøbe mig at komme på din konto?

    Svar

Skriv en kommentar