4 sikre linkbuilding-strategier, der stadig virker i 2015

Google har længe blæst til kamp mod linkbuilding. Men disse 4 linkbuilding-strategier virker stadig!

Google Penguin har længe gjort livet surt for useriøs linkbuilding. Men på trods af Googles øgede opmærksomhed, er der stadig masser af gode linkbuilding-strategier, der virker.

1. Gæsteindlæg

Google har allerede erklæret guest blogging for død. Men det er kun den slags gæsteindlæg, der udelukkende er skrevet som indpakning for det link, der peger tilbage til dit website. Får du udgivet et godt, gennemarbejdet indlæg på en relevant blog og linker tilbage til yderligere detaljer på dit site, straffes du ikke.

2. Infografik og andet, der er værd at dele

Infografik har været populært i mange år og er stadig en effektiv måde at få links på. Hvor meget salg eller aktivitet, de besøgende så giver, er en helt anden sag. De er ikke så populære, som de var engang. Det er sådan en ting, alle har. Men en god infografik skaber giver stadig links.

Det samme gør guider og long-reads. De giver den baggrundinformation, mange ikke orker at skrive selv. Så derfor er deres popularitet stigende – både til at give links, men så sandelig også til at give større autoritet hos Google.

3. Sociale medier

Godt indhold er ikke nok i sig selv. Uden effektiv markedsføring på de sociale medier, er der ingen der opdager det. Men husk: En deling på de sociale netværk tæller ikke som et link. Men deler du det, vil andre opdage det og begynde at linke til det.

Enhver linkbuilding-strategi i 2015 bør indeholde aktivitet på de sociale medier. Ikke bare på Facebook og Twitter, men også på alle de mange andre relevante netværk, der findes inden for forskellige nicher og målgrupper. Gå målrettet efter sider, grupper og personer, der er relevante for dit emne. Mange bække små…

4. Bed om link uden at bede om dem

Nævner du personer eller firmaer i dine artikler, så send dem en mail eller en PM på Facebook, hvor du gør opmærksom på, at du har omtalt eller citeret dem.

Du skriver ikke noget om, at du gerne vil have dem til at linke til siden. Du skriver bare, at du har gjort det og lader det dermed skinne igennem mellem linjerne, at når nu du har gjort noget godt for dem, så må de da også godt belønne dig for det med et link.

Læs også: PBN linkbuilding guiden

📝 Gratis SEO tjekliste med 60+ punkter Optimer din hjemmeside nu med min gratis tjekliste og få den til at skille sig ud i Google's søgeresultater.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

6 kommentarer til “4 sikre linkbuilding-strategier, der stadig virker i 2015”

  1. Sådan noget som links fra leverandører, samarbejdspartnere og kunder, vil jeg også mene er et relativt nemt link at få, men som stadig virker rigtigt godt.

    Selvfølgelig, ligesom gæsteindlæg, er det bedst hvis det ikke bare er en side der er lavet på baggrund af af linket, men derimod en side, hvor det giver mening at linke tilbage.

    Når man allerede har samarbejdet med en partner eller lign. er det også lidt nemmere at bede om et link, uden at det virker offensivt eller lign.

    Svar
  2. Jeg synes det er lidt ærgerligt at du kun får kradset en anelse i overfalden – men jeg er helt enig med dig i det du skriver. Alt for mange afskriver “gamle” link building taktikker, fordi andre har brugt dem til det ekstreme.

    Gør man sit arbejde ordentligt, og deler kvalitetsindhold, så har man ikke så meget at frygte.

    Svar
  3. 4 gode bud.

    Er helt på linje med Tobias leverandører, kunder og samarbejdspartnere kan helt sikkert også give nogle stærke links.

    En anden metode er at lave anmeldelser og derved blive en reference for en anden virksomhed. Ved ikke om det var det du mente med kunder Tobias?

    Men generelt set virker det meste jo stadigvæk med måde! Sørg for at blande din indsats og skaf lidt af det hele – selvfølgelig mest af det gode. Kodeordet er relevans, hvilket det principielt altid burde have været?

    Svar

Skriv en kommentar