+45 65742003 kontakt@kristianole.dk

Google har længe blæst til kamp mod linkbuilding. Men disse 4 linkbuilding-strategier virker stadig!

Google Penguin har længe gjort livet surt for useriøs linkbuilding. Men på trods af Googles øgede opmærksomhed, er der stadig masser af gode linkbuilding-strategier, der virker.

1. Gæsteindlæg

Google har allerede erklæret guest blogging for død. Men det er kun den slags gæsteindlæg, der udelukkende er skrevet som indpakning for det link, der peger tilbage til dit website. Får du udgivet et godt, gennemarbejdet indlæg på en relevant blog og linker tilbage til yderligere detaljer på dit site, straffes du ikke.

2. Infografik og andet, der er værd at dele

Infografik har været populært i mange år og er stadig en effektiv måde at få links på. Hvor meget salg eller aktivitet, de besøgende så giver, er en helt anden sag. De er ikke så populære, som de var engang. Det er sådan en ting, alle har. Men en god infografik skaber giver stadig links.

Det samme gør guider og long-reads. De giver den baggrundinformation, mange ikke orker at skrive selv. Så derfor er deres popularitet stigende – både til at give links, men så sandelig også til at give større autoritet hos Google.

3. Sociale medier

Godt indhold er ikke nok i sig selv. Uden effektiv markedsføring på de sociale medier, er der ingen der opdager det. Men husk: En deling på de sociale netværk tæller ikke som et link. Men deler du det, vil andre opdage det og begynde at linke til det.

Enhver linkbuilding-strategi i 2015 bør indeholde aktivitet på de sociale medier. Ikke bare på Facebook og Twitter, men også på alle de mange andre relevante netværk, der findes inden for forskellige nicher og målgrupper. Gå målrettet efter sider, grupper og personer, der er relevante for dit emne. Mange bække små…

4. Bed om link uden at bede om dem

Nævner du personer eller firmaer i dine artikler, så send dem en mail eller en PM på Facebook, hvor du gør opmærksom på, at du har omtalt eller citeret dem.

Du skriver ikke noget om, at du gerne vil have dem til at linke til siden. Du skriver bare, at du har gjort det og lader det dermed skinne igennem mellem linjerne, at når nu du har gjort noget godt for dem, så må de da også godt belønne dig for det med et link.

Læs også: PBN linkbuilding guiden