Her er de 37 ting, folk fortryder mest, når de ligger på deres dødsleje – Lær af dem, før det er for sent

Alle mennesker begår fejl, som de ender med at fortryde, når de bliver gamle – og først, når man ligger på sit dødsleje, vil man vide, hvilke ting man for alvor fortryder. Denne artikel har dog til formål at hjælpe dig til at gardere dig mod at begå disse fejl og først indse det, når det allerede er for sent.

De følgende 37 ting, er ting du absolut ikke må gøre – ellers er du dømt til at fortryde det på et senere tidspunkt i dit liv. Jeg håber, at artiklen bliver brugbar for dig.

1) Ikke at rejse ud og opleve verden, da du havde muligheden. Det blive mere besværligt at rejse, jo ældre man bliver; du har flere forpligtelser, hvilket betyder at du har flere at forlade, eller flere at tage med – og det kan ende med at blive en så dyr fornøjelse, at planen går i vasken.

2) Ikke at lære et nyt sprog udover dit modersmål. Du har garanteret brugt mange hundrede timer på at lære et sekundært sprog igennem din skolegang – dette er en gave, du bør udnytte optimalt.

lære et nyt sprog

3) At blive i et dårligt forhold. Det kan måske være hårdt at skilles med en partner gennem flere år, men ikke desto mindre, vil du opleve større sorg ved at blive i det og spilde din tid.

dårligt forhold

4) Ikke at bruge solcreme. Dette råd lyder måske ikke af meget, men det kan ende med at skade din hud og resultere i en forøget mængde af rynker samt misfarvning.

solcreme

5) At forspilde chancen til at se dine favoritmusikere. Du ved aldrig, om de vil gå i opløsning i morgen, så grib chancen når den er der.

musik

6) At være bange for at gøre ting. Frygt er vores fjende, og den må ikke tage kontrol over vores valg.

bange

7) Undervurdere effekten af fysisk aktivitet. Jo ældre du bliver, jo mere vil du forstå, hvorfor det er vigtigt at udnytte din krop, imens du har fysikken til det.

fysisk aktivitet

8) At lade kønsroller definere din personlighed. Definér dig selv og vær tro imod dit valg – og buk for guds skyld ikke under for de krav samfundet stiller til dig.

kønsroller

9) Ikke at sige op, hvis du ikke kan lide dit job. Du har muligvis en familie at forsørge, men alene det er ikke grundlag nok til, at du bør lade dig selv være ulykkelig hver dag.

dårligt job

10) Ikke at prøve hårdere i skolen. Karakterer er vigtige, men det er mere vigtigt at lære at slå til og være dedikeret.

skolen

11) Ikke at indse hvor smuk, du er. Der er mange definitioner på skønhed, og du må aldrig bilde dig selv ind, at du ikke fortjener andres opmærksomhed.

Scared

12) At være bange for at sige ’jeg elsker dig’. At elske en anden person er en fantastisk gave, også selvom den ikke bliver gengældt.

jeg elsker dig

13) Ikke at lytte til dine forældres råd. Anerkend, at de har mere erfaring, end du har lyst til at anerkende.

lytte til de ældre

14) At bruge din ungdom på at være selvoptaget. Der er mere i verden end bare dig selv, hvilket du formentlig vil finde ud af i takt med, at du bliver ældre.

selvoptaget

15) At bekymre dig for meget om, hvad alle andre tænker om dig. Når du bliver ældre, vil du finde ud af, at andres mening ikke betyder noget for, om du er lykkelig.

hvad andre tænker

16) Ofre dine egne drømme, for at andre kan føre deres ud i livet. Én ting er at være flink – men du må aldrig give afkald på din egen lykke, hvis du vil være i stand til at elske andre.

drømme

17) Ikke at rykke dig hurtigt nok. Du må aldrig tøve med at foretage valg, for du vil ende med at fortryde den spildte tid.

rykke hurtigt

18) At bære nag – især overfor dem, du elsker. Vælg at give slip, istedet for at lade det irritere dig.

bære nag

19) Ikke at forsvare dig selv. Bare fordi, nogle er uenige med dig, betyder det ikke at du skal opgive dine egne principper.

forsvar dig selv

20) Ikke at udføre nok frivilligt arbejde. Der er utallige grunde til at hjælpe andre – især, når de virkelig har brug for det.

frivilligt arbejde

21) At forsømme sin tandhygiejne. At børste tænder og bruge tandtråd kan være irriterende, men det er meget bedre at tage sig af dem, når man er ung, end at miste dem, når man bliver ældre.

tandpleje

22) Forspilde chancen, at snakke med dine bedsteforældre, før de dør. De bærer på en masse nyttig viden samt livserfaring, og de vil ikke være her for evigt.

forhold til bedsteforældre

23) Arbejde for meget. Arbejder du for meget, vil du ikke opleve de vigtige ting i livet, eller blive for stresset til at kunne værdsætte dem, hvis du gør.

arbejde for meget

24) Ikke at lære at tilberede mindst ét godt måltid. Det vil tage kegler, når du inviterer på middag – på mange flere måder end du kan forestille dig.

Stock Photo

25) Ikke at nyde nuet. Stop med at skrive på din telefon eller tage billeder, og indse, hvad det er du laver, imens du laver det.

nyde nuet

26) Være ude af stand til at færdiggøre, hvad du har startet. Hver dag er en ny mulighed, du ikke må spolere.

færdiggøre

27) Ikke at lære et godt ’party-trick’. Det lyder måske åndssvagt, men prøv at forestille dig, hvor mange gode minder, du kan få ud af det.

party-trick

28) At lade dig selv blive defineret udfra kulturelle forventninger. Uanset, om din familie eller din nation forventer noget af dig, skal du aldrig gøre det på grundlag heraf.

kulturelle

29) Ikke at indse, hvornår er venskab er gået i stykker. Nogle gange flyder folk bare fra hinanden, og det er ofte mere skadeligt at forsøge at holde et gammelt venskab i live, end hvis man indser, at der nok er en grund til bruddet.

venskab slut

30) Ikke at lege nok med dine børn. Børn er muntre og uskyldige. Du bør vælge at fylde dit liv med denne munterhed, fremfor at ignorere den.

lege med dine børn

31) Aldrig at tage en stor chance (især, hvad angår kærlighed). Tager du en stor chance, vil du ofte opleve at den giver et større afkast, end en lille.

tage en stor chance

32) Ikke at tage sig tid til at udvikle kontakter og networke. Det lyder måske som en kliché, men det kommer til at gavne din karriere på den lange bane.

netværke

33) At bekymre dig for meget. Bekymring, især om ting der ikke er sket endnu, er ubrugeligt.

bekymre sig for meget

34) At blive fanget i et nytteløst dram. Drama kan være afhængigheds-skabende, men der er ingen grund til det. Lad aldrig en dårlig dag stige dig til hovedet.

drama

35) Ikke at bruge nok tid med dem, du elsker. Vi er allesammen her på jorden på lånt tid – det må du aldrig tage for givet.

bruge tid med dem du elsker

36) Aldrig at præstere foran andre. Det er måske ikke lige dit kald, at præstere, imens du bliver iagttaget, men ikke desto mindre, giver det dig en utrolig oplevelse, du først vil forstå efterfølgende.

præsete foran andre

37) Ikke at være taknemmelig tidligt i dit liv. Lær at sige tag – og lær at mene det. Flere dele af dit liv vil blive forbedret, hvis du vender dig til dette.

Det er aldrig for sent at ændre dit liv – start eventuelt med disse punkter. Du vil ikke fortryde det.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

2 kommentarer til “Her er de 37 ting, folk fortryder mest, når de ligger på deres dødsleje – Lær af dem, før det er for sent”

  1. Der er mange gode. Men nummer 27) Ikke at lære et godt ’party-trick’. Griner ja det er første gang jeg høre den. lol

    Svar

Skriv en kommentar