Linkbuilding 2015: Links fra relevante sites

Selvom Google’s Penguin-opdatering straffer systematisk linkbuilding, betyder det ikke, at du helt skal holde op med at bygge links til din sider. Du skal bare sørge for, at de links du bygger, kommer fra relevante sites.

Linkbuilding fra Linkkongen

Googles fornemmeste mål er at finde de mest relevante sider på internettet og rangere dem efter relevans i forhold til det søgeord, du har angivet i søgefeltet.

Et link fra et andet site ser Google som et bevis på, at folkene bag sitet har fundet noget værdifuld information hos dig, som de ønsker at dele med deres brugere. Jo flere links du har fra hjemmesider, Google anser for troværdige, jo bedre bliver du ranket.

Kunstige links giver smæk

Derfor anbefaler Google, at du bygger godt indhold på dit website: Så kommer linkene af sig selv! Det kaldes for organiske links. Alle kunstigt eller ”uorganisk” skabte links kan pille ved denne rangering og er med til at give Google’s brugere – altså dig og mig – en dårligere ”kundeoplevelse”.

Derfor har Google programmeret deres pingvin til at give sites, der gør den slags, et ordentlig slag med lufferne, så de ryger længere ned i søgeresultaterne. Den hugger især til, hvis:

  • Du har mange links, der kommer fra det samme site,
  • Du har mange links af den samme slags eller
  • Dine links kommer fra sider, der er kendt for dårligt indhold – som f.eks. artikeldatabaser.

Links fra relevante sites

Vil du undgå at blive straffet for din linkbuilding, skal du derfor først og fremmest sørge for, at den linkbuilding, du foretager, ser naturlig ud. Det gør du ved kun at bygge links fra sites, der er relevante i forhold til emnerne på dit eget site. Har du en cykelforretning online og begynder at optræde lidt for tit med links på en kosmetik-blog, bliver Google mistænkelig.

Den nemmeste måde at få links fra relevante sites på er at skabe godt indhold, f.eks. en infografik eller en udførlig guide og så bede om links til den fra sider, der skriver om det samme emne. Derved bliver linket også specifikt og peger ikke bare på din forside. Det kan Google nemlig heller ikke lide.

Gæsteblogging virker også stadigvæk, selvom Google har sagt det modsatte. For udgiver du på en anden blog, skal indlægget stadig godkendes af udgiveren, for at blive publiceret på deres side.

Begge dele tager tid og kræver, at du har et godt netværk. Vil du hellere bruge din tid på at betjene kunder og tjene penge, kan vi hjælpe dig med din linkbuilding. Vi har arbejdet med det i mange år og opbygget et godt netværk samt viden, der gør, at vi kan håndtere alle områder og brancher indenfor linkbuilding.

Læs også: PBN linkbuilding guiden

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar