Linkbuilding for dummies

En væsentlig del af moderne SEO er linkbuilding. Hvad går linkbuilding ud på? Det korte svar: Det drejer sig om at få nogle gode indgående links således at din side bliver rangeret højere på søgemaskinerne.

Der findes mange måder at opnå dette på. Det første man skal huske er at søgemaskinerne rangere dine indgående links efter afsenderens PR. Det vil sige at har du en hjemmeside uden nævneværdigt indhold som linker til din hjemmeside vil det ikke blive tillagt stor værdi. Det samme gør sig gældende hvis en hjemmeside med relativt lidt indhold har et stort antal udgående links. Disse hjemmesider bliver betragtet som linkfarme og alle links som indgår, bliver herefter straffet. Endnu en hindring er at hvis afsenderne har samme IP adresse bliver de af nogen søgemaskiner betragtet som et link, eller får i hvert fald deres værdi nedsat.

Søgemaskinerne er blevet meget avanceret med hensyn til at opdage synlig linkbuilding. Det vil sige at hvis du har en lille blog med 5-10 artikler som er en måned gammel, og den pludselig får 10.000 indgående links på en måned, så bliver disse links ikke talt med og du risikere i værste fald at du bliver straffet i forhold til din søgemaskine rangering.

En sikker måde at lave linkbuilding på er ved at skrive artikler på 400-500 ord som indeholder 1 link til din hjemmeside og få den artikel postet på en hjemmeside. Dette vil tælle som et kvalitetslink idet det indgår i en unik artikel og der kun er et enkelt link i forhold til en tekst på 400-500 ord.

Linkbuilding er en rigtig god ide for at fremme din hjemmeside. Men husk ordsproget ”slow and steady wins the race”. Læg en plan over din linkbuilding aktiviteter, undersøg hvor det kunne være relevant for din side at der blev linket til den, og begynd at skrive nogle interessante artikler som er relevante for din side.

En anden god ting at huske er ”alt med måde”. Selvom det er fristende at lave et stort antal artikler og lægge dem alle steder på nettet, så husk at søgemaskinerne også rangere i links i forhold til trafik mængde. Så har du et urealistisk stor antal links i forholdt til en måske begrænset trafik mængde så risikere du også at blive straffet.

Sidste råd med linkbuilding er at hvis du har en god hjemmeside så kommer linksene helt af sig selv. Så er der pludselig andre som linker til din side. Udover at det er et gratis link er det som regel også et af dem som rangere højt hos søgemaskinerne for det er ikke fremprovokeret. Derudover er det også et skulderklap til dig at andre vil linke til netop din side fordi de er glade for indeholder.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar