Når man rejser, så oplever man

Når man rejser, så oplever man. Og uden at skulle proklamere for, hvad der kan definerer en rejse, for det kan selvfølgelig både være fysisk som metafysisk, så er oplevelsen af noget nyt tit efterfulgt af en følelse af at skulle bevare øjeblikket.

Bestiger man et bjerg, vandrer igennem en ørken, spiser eksotisk mad i Asien eller oplever noget fantastisk i sin baghave, vil mange gerne kunne fastfryse øjeblikket som et minde til eftertiden. Dertil er mulighederne mange i dag, hvor smartphones og digitale kameraer er hvermandseje.

Oplevelserne bliver dokumenteret som aldrig før, og hvad enten man synes, at det er på godt eller ondt med så massiv en billedstrøm, så vil alle gerne sikre de digitale data. For mister man sine digitale billeder, så mister man noget meget værdifuldt.

På trods af, at den generelle byggekvalitet for mange af vores kameraer og smartphones er rigtig god, så er der alligevel behov for en solid backup af vores billeder – og især når vi er ude at rejse og risikoen for uheld generelt er større, end når man er hjemme i de vante rammer. Vores mobiltelefoner og computere er udsatte mål for tyve og rejser man meget, er der altid en risiko for uheld i forbindelse med transport.

For nogle år siden var jeg på tur til det vestlige USA nærmere bestemt områderne omkring San Fransisco heriblandt Point Reyes. Har man været på den vestlige amerikanske kyst, er der som dansker masser af spændende steder og oplevelser, man kan begive sig ud og opleve. Jeg havde et rigtig dejligt ophold, og selvfølgelig fik jeg taget en masse billeder og videoer på min iPhone 5.

Nogle uger henne gik det dog galt – min iPhone svigtede og den skulle gendannes.

På det tidspunkt havde jeg ingen automatisk backup af min telefon udover den manuelle på min computer, som foregik gennem iTunes – og det var ikke noget, jeg gjorde så meget i, desværre. Så da telefonen var blevet gendannet, måtte jeg surt og indædt indse, at alle billeder og videoer, som jeg havde taget de forgangne uger, var blevet slettet og ikke til at redde.

Det kommer heldigvis ikke til at ske igen. Jeg har i dag automatisk backup af min iPhone så snart den kommer i kontakt med internettet. Og udviklingen inden for internettet er, at der stort set er WIFI overalt i verden efterhånden – i hvert fald så snart du er i byen eller i et turistet område. Det er rart at vide, for jeg har under ingen omstændigheder lyst til at udsættes for dét tab en gang til. Der gik mange gode billeder, videoer og minder til grunde.

Er man professionel fotograf eller erhvervsdrivende, bosat eller rejsende rundt i verden, kan det også have afgørende betydning, hvis man mister sit arbejde på grund af enten en teknisk fejl, tyveri eller andet uheld. En uafhængig backup i skyen er uundværlig og kan redde mange timers arbejde og spare mange udgifter, hvis der er behov for at rejse til en bestemt destination igen for at genskabe tabt arbejde.

Læs mere om cloud backup hos Onlime.dk.

Med den nemmere tilgang til internet rundt omkring i verden er der ingen undskyldning for ikke at få sørget for en god backup til skyen. Kun på den måde kan du være 100% sikker på, at dine dyrebare rejsefotografier og videoer er fuldstændig sikret uanset, hvad der sker med din computer eller smartphone.

Få også inspiration til din næste rejse hos Momondos liste over 15 seværdigheder, som du skal se, før du dør.

Skrevet af Mathias Ditlev fra ONLIME.DK

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar