rel=”author” – Sådan tilknytter du din side på Google+

Som en del nok har bemærket, så er der nu kommet billeder af forfatteren / skribenten med, når man laver en søgning på Google.dk

Dette er et nyt fænomen i Danmark, da det tidligere kun var på Google.com at man kunne se dette. Det er under en uge siden at det blev rullet ud på Google.dk og det er tydeligt at se, hvis man laver en Google søgning på f.eks SEO, at det ikke er ret mange der har fået sat dette op til deres hjemmeside eller blog endnu.

Hvorfor bruger man ikke forfatterskab / rel=”author” ?

Det kan der selvfølgelig være rigtig mange grunde til. Personligt havde jeg aldrig fået det gjort, da jeg ikke rigtig vidste, hvordan man bar sig ad, med at få det programmeret ind på sin WordPress hjemmeside eller blog.

Men efter at have set et par kollegaer i branchen der havde fået “ansigt” på ved en Google søgning på nogle af de ydelser, som jeg også tilbyder, så tænkte jeg, at det var på høje tid at få det installeret.

Findes der et plugin til WordPress der nemt aktivere rel=”author” ?

Det var min første tanke, da det ville spare mig for selv at skulle til at sidde og rette i koden, for at få rel=”author” til at virke på min hjemmesiden. Der findes desværre ikke dd. nogen ordentlige plugins som man kan bruge til dette formål og da der er mere i processen end blot at skulle rette noget på sin egen hjemmeside, så er det nok grunden til at man endnu ikke har udviklet et plugin til formålet.

Her finder du en god guide til formålet

Jeg søgte rundt på nettet for at finde en god og letforståelig guide til hurtigt at få sat det op og den jeg synes bedst om var desværre ikke på dansk men på engelsk og den finder du her:

http://www.cravingtech.com/how-to-implement-relauthor-on-wordpress-blogs.html

Google Plus har ændret måden at tilknytte “om dig” på

Da jeg sad og brugte guiden til at få det sat op på min WordPress hjemmeside, kunne jeg ikke finde den samme grafik. når jeg ville tilknytte “om mig” siden eller på engelsk ““This page is specifically about me” siden.

Så efter lidt søgen frem og tilbage fandt jeg ud af at det har skiftet design og her kommer der en lille guide der i billeder viser dig, hvordan du i dag får tilknyttet dine sider til Google Plus kontoen:

Step 1: 

Gå ind til din Google+ profil og tryk “Rediger profil”

gplusstep1

Step 2:

Scroll et godt stykke ned på siden, hvor du bla. finder “Andre profiler” samt den der hedder “Bidragyder til” – Det er denne man nu skal bruge og tilføje sine sider til.

Step 3:

Her laver du et nyt link, som du giver et navn samt indsætter den URL, som du er ved at lave rel=author på.

Step 4: 

Når du er i gang med at tilføje din side, så kan du lige så godt tage de andre sider (hvis du har flere) som du til dagligt arbejder med i denne omgang og indtaste dem i formularen ovenfor.

Når du har gjort ovenstående er det blot at have fulgt guiden som jeg linkede til ovenover korrekt og man vil begynde at se sit GooglePlus profilbillede, når de URLer man har lavet det på kommer frem ved en Google søgning – det ser sådan her ud:

gplus rel author kristian ole roerbye

Er der nogen ting som jeg har overset eller har du nogen gode råd til min guide, så smid meget gerne en kommentar i feltet nedenfor. 🙂

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

En kommentar til “rel=”author” – Sådan tilknytter du din side på Google+”

Skriv en kommentar