SEO vs. SKAK

Da jeg var 7 år fik jeg min første skak-computer, og det var på denne måde at jeg lærte mig selv at spille skak. Herefter startede jeg til skoleskak og efterfølgende i Kerteminde skakklub, hvor jeg spillede indtil jeg blev 17 år. Herefter begyndte tiden til at spille skak blev mindre og mindre og det blev kun til et par timer om ugen online på TV2.dk 

Forleden kom jeg til at tænke på om min lidenskab for skak kunne have noget at gøre med hvad jeg laver idag? Som de fleste der læser dette nok ved, så arbejder jeg som SEO ekspert til dagligt og det fik mig til at skrive nedenstående:

Vi kender nok alle til drømmene da vi var børn, og det store spørgsmål, ”hvad skal jeg være når jeg bliver stor”. Hvad man ender ud med at beskæftige sig med det afhænger i sidste ende af en lang række faktorer.

Held, uddannelse, interesser, færdigheder og tilfældigheder. Men, nogle ting er måske mere defineret end som så. Det har længe været kendt, at der kan være biologiske begrundelser for bestemte aktiviteter hos bestemte grupper af mennesker, og hvorfor skulle det stoppe der?

Tag for eksempel folk som beviseligt har en monoaminoxidase ( MAO ) produktion som er lavere end normalt, de stiller også automatisk større krav til deres omgivelser for at føle glæde og tilfredshed. Oftest vil man se denne gruppe være enten selvstændige erhvervsdrivende, faldskærmsspringere, kriminelle eller narkomaner.

Altså en direkte sammenhæng mellem biologi, og valg af beskæftigelse som ligger en anelse udover det helt frie valg.

Her bliver det så interessant

For har man interesse for skak når man er ung, kan man så deraf udlede hvad man bliver som voksen? Svaret må være ja, omend der kan være mange forskellige typer af jobs som passer profilen, som det jo også er tilfældet med folk der mangler MAO.

Men lad os først se på hvad skak er. Det er et spil, som foregår indenfor bestemte rammer. Et 8×8 felter stort bræt. Hver spiller har 16 brikker, og de er hver især defineret i deres måde at bevæge sig på.

Et godt træk er ikke defineret ved hvilket træk du laver, men derimod defineret af svaret på modspillerens træk. Men, det perfekte træk kræver så meget mere end det. Det kræver at man foretager trækket som det første i en lang række kalkulerede træk, analyseret med baggrund i modstanderens forventede respons til trækkene der kommer efterfølgende.

SEO er den samme udfordring

Der er et sæt kendte og gældende regler, og et godt søgeord er ikke godt, uden at kende til konkurrencen. Det perfekte søgeord er derimod så meget mere end det. Det er hensyn til konkurrencen, forventninger til fremtidige markedsændringer, hensyn til kundens behov og ønsker ( hvilket ofte er to vidt forskellige ting ) det er analyse af forbruger adfærd, og det både for nuet og i fortiden, for bedre at konkludere for fremtiden.

Enhver kan flytte en bonde 1 eller 2 felter frem, men det kræver tålmodighed, indsigt, dyghtighed og held, at sætte sin modstander skak mat med en bonde i et En Passant træk. Og kun med god forståelse for og indsigt i spillet, kan man forudse og styre spillets gang, for at stå med ønsket resultat på mållinien.


Denne lighed finder overraskende grobund i virkeligheden, da mange folk der finder skak interessant, også folk uden egentligt computer snilde, finder deres levevej netop i SEO verdenen. Og, de gode SEO folk har også ofte været at finde på de mere prominente placeringer når der blev spillet skak.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar