QR Kode Generator

Lav din egen qr kode med vores værktøj herunder

Text

E-mail

Location

Search an address or drag the marker to adjust the position and get the coordinates

Phone

SMS

WhatsApp

Skype

Zoom

WI-FI

V-card

Event

PayPal

Email address to receive payments
USD
%

BitCoin

BTC
1 BTC = 66595.05 USD
1 USD = 0.000015 BTC
Last update: April 24 2024
Spot price from Coinbase
Upload your logo or select a watermark
Invalid image

Hvad er QR-koder, og hvad kan en QR-kodegenerator bruges til?

Gulve. Lofter. Vægge. Døre. Dette er blot nogle af de steder, hvor du finder QR-koder. Der er ingen tvivl om, at QR-koder er populære. Derudover er de også enkle og ligetil at bruge. Men hvad er QR-koder helt præcist? Og hvordan kan du lave din egen QR-kode?

Hvad er en QR-kode?

QR-kode er en forkortelse for 'quick response'-kode. Det er en todimensionel stregkode i form af et kvadratisk sort/hvidt symbol. QR-koder scannes med en smartphone for at lære mere om et produkt eller en tjeneste.

Ofte bliver koderne brugt internt i virksomheder til optimering af logistik m.m. Dog er der også mange virksomheder, som nu bruger QR-koder i forbindelse med deres markedsføring. Koderne kan findes mange forskellige steder og indeholde diverse indhold.

Du finder dem typisk på plakater, på menukort, på vægge i en butik samt mange andre steder.

I næste afsnit kan du se, hvordan du kan lave en QR-kode med vores QR-kodegenerator.

Sådan laver du din egen QR-kode

Her på siden kan du rent faktisk lave din egen QR-kode med vores QR-kodegenerator. Vil du gerne lave en QR-kode, skal du blot følge denne trin for trin-guide:

 1. Vælg type af QR-kode - Start med at vælge hvilken type QR-kode du vil lave (Link, Text, E-mail, Location, Phone, SMS, WhatsApp, Skype, Zoom, Wi-Fi, V-card, Event, PayPal og BitCoin).

 2. Indtast informationer - Herefter skal du indtaste linket, teksten, telefonnummeret eller lignende. Det kommer an på, hvilken type QR-kode du har valgt at lave.

 3. Vælg farver, design, logo m.m. – Nu er det tid til at vælge farver, design, logo, ramme samt andre muligheder. Her er der tale om størrelsen og præcision.

 4. Gem – Klik på gem.

 5. Gem på din enhed – Du skal til sidst gemme QR-koden på din enhed. QR-koden kan gemmes i flere formater såsom PNG, SVG og PDF. Du kan også udskrive den, hvis du ønsker det.

Hvorfor bruge en QR-kodegenerator?

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en QR-kodegenerator – især hvis du ejer en virksomhed. Her er nogle af de mange fordele ved at gøre brug af en QR-kodegenerator:

 • Nemt og hurtigt: En QR-kodegenerator opretter automatisk en QR-kode nemt og hurtigt, som du kan bruge i din virksomhed. Du kan selvfølgelig også bruge en QR-kode til personlige anliggender, hvis du har brug for det.

 • Installation ikke påkrævet: Du behøver ikke at installere et program for at gøre brug af en QR-kodegenerator. Du kan bare tænde for din computer eller smartphone, klikke ind på generatoren og gå i gang med at lave din QR-kode.

 • Gratis: Det kan sagtens være, at nogle QR-kodegeneratorer koster penge. Men hvis du vælger at anvende den, som vi har her på siden, koster det dig absolut ingen penge. Når du er færdig, kan du gemme QR-koden direkte på din enhed.

 • Undgå menneskelige fejl: Hvis du genererer QR-koder automatisk med hjælp fra en QR-kodegenerator, undgår du risikoen for, at der opstår fejl på grund af manuel datahåndtering.

Der er altså en del gode grunde til, hvorfor det er værd at kigge nærmere på at bruge en QR-kodegenerator. Dette gør sig gældende uanset, om du har planer om at oprette en QR-kode til din virksomhed eller til personligt brug.

Sådan kan du bruge en QR-kode

Din virksomhed, uanset hvor lille eller stor den er, kan bruge QR-koder på en række måder. Du kan også bruge QR-koder til flere personlige anliggender, men i nedenstående fokuserer vi på den måde, virksomheder kan bruge koderne på.

Du kan placere en QR-kode på enhver trykt reklame, flyers, menukort, plakater, invitationer, tv-reklamer, visitkort og så videre. Her kan de indeholde følgende:

 • Produktoplysninger

 • Kontaktoplysninger

 • Tilbudsoplysninger

 • Begivenhedsoplysninger

 • Konkurrencedetaljer

 • En rabatkupon

 • Sociale medier

 • Et link til en YouTube-video

Ovenstående er blot nogle af de ting, du kan gøre med en QR-kode.

 

Kort om QR-kodens historie

QR-koder blev opfundet helt tilbage i 1994 af det japanske firma Denso-Wave, som er et datterselskab af Toyota.

De opfandt dette smarte system, fordi de ønskede en mere præcis metode til at spore køretøjer samt dele under selve fremstillingen. Denso-Wave har desuden valgt at frigive deres patent på selve koden, hvorfor alle kan gøre brug af QR-koder til netop, hvad du har lyst til.

Hvad kan en QR-kodegenerator bruges til?

At lave en QR-kode er en forholdsvis ligetil proces, og det kan gøres på en computer eller på din smartphone. Du skal blot finde en QR-kodegenerator. En QR-kodegenerator er en online software, der kan bruges til at generere eller lave din QR-kode, hvorefter du kan gemme en række data/informationer i din kode.

En QR-kodegenerator er altså yderst nyttig, da den kan hjælpe dig med at gemme og digitalt præsentere meget mere information/data end den almindelige stregkode. En QR-kode kan indeholde en lang række informationer såsom et link til din virksomhedsside, sociale medier, en tekst, detaljer om din begivenhed og meget mere.

 


QR Kode Generator © kristianole.dk 2022