Guide: Hvilken betalingsløsning skal du vælge til din webshop?

Der er et par hovedfunktioner, som enhver webshop skal have for at være en succes. Måske er den mest afgørende af dem alle en betalingsløsning, så du kan blive betalt, når en kunde køber et produkt. Hvis du ikke kan tage imod betalinger online, er hovedformålet med din virksomhed – nemlig at tjene penge – umuligt.

Når det kommer til webshops, er det altså nødvendigt at have en betalingsløsning, så du kan acceptere kundernes betalinger. Og hvis kunden kan vælge mellem flere forskellige betalingsmetoder, er det klart en fordel, når det kommer til dette konkurrenceprægede marked.

Se også: Start en gratis webshop

Du kan vælge mellem flere forskellige betalingsløsninger til webshop alt efter, hvad der er bedst for dig og dine kunder. Her kan du få et overblik over nogle af de mest populære betalingsløsninger, du kan vælge til din danske webshop.

Hvad er en betalingsløsning?

Hvad er en betalingsløsning

Som navnet antyder er en betalingsløsning en løsning, der gør det muligt for dig at modtage betalinger fra din webshop. Det vil sige, at dine kunder kan købe en vare og herefter betale for den online.

Helt generelt består en betalingsløsning af en betalingsgateway (også kaldt et betalingsmodul) og en indløsningsaftale. Et betalingsmodul til webshop er den software, der muliggør selve betalingen på din webshop. Har du en god betalingsgateway, kan den sagtens håndtere op til flere betalingsmetoder og indløsere.

Læs også: Se danske webshop priser

Indløseren har til opgave at udstede en indløsningsaftale webshop. Når der er tale om en indløser, er det en finansiel institution. Denne finansielle institution er ansvarlig for at overføre betalinger fra dine kunder til din webshop. I Danmark reguleres disse indløsere af Finanstilsynet.

Så før at du kan modtage betalinger via din webshop, er det nødvendigt at indgå en aftale med en specifik indløser.

Hvilke betalingsløsninger kan jeg vælge mellem?

Hvilke betalingsløsninger kan jeg vælge mellem

Hvis du leder efter en betalingsløsning til din webshop, kan det være svært at vælge, om det skal være den ene eller den anden. Derfor får du her en kort gennemgang af fire mulige løsninger, så du kan vælge, hvad der er bedst for din webshop.

Anyday

anyday - betalingsløsning websho med delbetaling

Anyday er en delbetalingsløsning, der giver kunderne mulighed for at købe nu og betale for produkterne senere. Betalingsløsningen er helt uden renter og ekstra gebyrer for kunderne, så betalingen kan deles op uden bekymringer.

Hos Anyday har de ugentlige udbetalinger. Derudover tager de risikoen, så du som webshopejer ikke skal bekymre dig om at indkræve penge fra kunderne. Der er intet oprettelsesgebyr for at benytte denne betalingsløsning på din webshop. Dog er der et transaktionsgebyr på 3,95 %.

Anyday skriver selv, at deres partnere – altså webshops – har valgt at betale et gebyr, der er en smule højere pr. transaktion. Dette har de gjort for at sikre, at kunderne slipper for det, så de i stedet kan drage fordel ved alle goderne ved delbetaling.

For kunderne er det meget nemt at betale med hjælp fra Anyday. Først skal kunden vælge Anyday som betalingsløsning på din webshop. Herefter går kunden direkte videre til betaling, hvis vedkommende er en eksisterende bruger.

Er der i stedet tale om en ny kunde, skal vedkommende gennemgå en kort kreditvurdering. Godkendes kunden, skal vedkommende vælge, hvordan han eller hun vil betale.

Hvis du gerne vil have Anyday som betalingsløsning på din webshop, skal du klikke ind på deres hjemmeside og udfylde formularen.

Nets

nets betalingsløsning

Den mest populære betalingsløsning for danske webshops er uden tvivl Nets. Dette er blandt andet på grund af, at de tager imod Dankort. Det er helt klart en fordel for stort set alle danske webshops at acceptere betalinger med Dankort.

Men det betyder ikke, at det er den bedste løsning for lige præcis din webshop. For selvom at du kan tilbyde dankortbetaling til dine kunder med Nets, er der nogle ting, du skal være bevidst om.

Eksempelvis skal du være opmærksom på, at du skal stille et større beløb som sikkerhed, når du ansøger om en aftale med Nets. Det kan være vanskeligt, hvis du er en mindre webshop. Udover dette skal du som regel forvente, at din ansøgning er længe undervejs.

Sidst men ikke mindst er Nets heller ikke den billigste betalingsløsning til webshop på markedet. Men hvis det er alfa og omega for din webshop at kunne modtage betalinger med Dankort fra dine kunder, er det nødvendigt at vælge Nets som din betalingsløsning.

Er det tilfældet, skal du oprette både en betalingsgateway samt en indløsningsaftale via Nets. Når du har gjort det og fået det hele godkendt, kan du tage imod alt lige fra Dankort til Visa/Dankort, Visa, MasterCard m.m.

PayPal

paypal betalingsløsning webshop

PayPal er en af de største og mest kendte af alle online betalingsløsninger. Webstedet har mange millioner brugere. Derfor er der også rigtig mange, der ville have let ved at foretage et køb på din webshop, hvis du lader dem gøre brug af PayPal.

Vælger du PayPal som din betalingsløsning, får du både en betalingsgateway samt en indløsningsaftale. I og med at PayPal er så enkel og ligetil for de fleste webshops, kan du altid starte med denne løsning, hvis du er helt ny på markedet.

Efterfølgende kan du vælge at skifte til en anden betalingsløsning alt efter ønske og behov. PayPal er en udenlandsk løsning og kan fungere godt for mange mindre webshops. Har du denne løsning, kan dine kunder foretage betalinger med Visa/Dankort, MasterCard, Visa, Maestro, American Express m.fl.

Stripe

stripe betalingsløsning webshop

Ligesom PayPal er Stripe også en udenlandsk betalingsløsning. Dog kan du sagtens gøre brug af den selvom, at du har en dansk webshop. Med denne løsning får din webshop mulighed for at modtage betalinger med kredit- og debetkort.

Det er en yderst sikker, hurtig og nem løsning. Til gengæld er det værd at nævne, at din webshop ikke kan modtage betalinger fra det helt klassiske Dankort, hvis du vælger Stripe.

Derudover skal du huske på, at det ikke er muligt at komme i kontakt med andet end en udenlandsk support. Det besværliggør processen en del mere, hvis du pludseligt står og har brug for hjælp i forbindelse med din betalingsløsning.

Dog skal du ikke bruge tid på at oprette en aftale med både en betalingsgateway og en indløser, da du får en samlet pakke med Stripe. Samtidig er alle dine data sikret på bedste vis med Stripe, da du skal have et SSL-certifikat.

Har du Stripe som din betalingsløsning, kan du modtage betalinger fra Visa/Dankort, MasterCard, Visa, American Express m.fl.

MobilePay

mobilepay betalingsløsning til webshop

At betale med kort via nettet er klart en favorit. Men det betyder ikke, at du ikke kan vælge andre populære betalingsløsninger til webshop. Eksempelvis kan du tage et kig på MobilePay, der konstant vokser i popularitet som en betalingsmetode på danske webshops.

Fordelen ved MobilePay er, at det er nemt og hurtigt. Dine kunder har ikke brug for deres kort, men kan i stedet blot finde deres mobiltelefon frem. Det er klart en af grundene til, hvorfor mange er helt vilde med at betale via mobilen fremfor at bruge kort.

MobilePay er allerede utrolig populært, men denne popularitet vil uden tvivl kun stige de kommende år. Det gør sig nok gældende i forbindelse med mobilbetalinger online generelt. Derfor kan det være en fordel at undersøge, hvordan du kan gøre det muligt for dine kunder at betale på denne måde.

Hvis du gerne vil have MobilePay som betalingsløsning på din webshop, skal du have en indløsningsaftale med Bambora, Nets, Teller eller Clearhaus. Så har du allerede en betalingsgateway og en indløser knyttet til din webshop, er det en fordel at se, om du også skal introducere MobilePay på din webshop.

Sådan vælger du den rette betalingsløsning til din webshop

Sådan vælger du den rette betalingsløsning til din webshop

Det er umuligt at give et svar på, hvilken betalingsløsning du skal vælge til din webshop. Det kommer nemlig an på flere forskellige faktorer. Men for at gøre det nemmere for dig at træffe et valg kan du gøre dig følgende overvejelser:

 • Hvad er dit budget? – At få en betalingsløsning er nemlig ikke gratis. Du skal altså tænke over, hvad du har råd til. Du kan blandt andet finde frem til den billigste betalingsløsning til webshop, hvis det er det, du er ude efter.
 • Hvor længe vil du vente? – Hvis du ikke ønsker at vente særligt længe, bør du vælge en betalingsløsning, hvor du ikke skal godkendes af en indløser. På den måde kan du komme i gang langt hurtigere.
 • Hvem er din målgruppe? – Det er essentielt at tænke på din målgruppe, når du kigger på de forskellige webshop betalingsløsninger. Du bør prøve at finde ud af, hvilke betalingsmetoder din målgruppe anvender.
 • Hvordan får du support? – Er det vigtigt for dig, at det er nemt at få support, hvis der opstår problemer, bør du undersøge dette. Derudover kan du også tage et kig på, om de forskellige løsninger har brugbare integrationer. Det kan være et stort plus for dig og din webshop.

Overvej at tilbyde flere betalingsmetoder

Overvej at tilbyde flere betalingsmetoder

Der findes flere gode webshop betalingsløsninger til danske webshops. Uanset om du vælger den ene eller den anden metode, er det en fordel at have flere betalingsmetoder.

Selvom det er muligt at klare sig med én sikker og nem online betalingsmetode, begynder mange kunder at forvente, at de har valgmuligheder.

Det skaber nemlig en mere problemfri og bekvem oplevelse for dine kunder, hvis de kan vælge deres foretrukne betalingsmetode. Og der er en større chance for at gøre flere kunder tilfredse, jo flere betalingsmetoder du tilbyder.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

4 kommentarer til “Guide: Hvilken betalingsløsning skal du vælge til din webshop?”

  • Hej Mark,
   Nej det har jeg ikke – jeg ved at det for mange år siden (2013) var omkring 25.000 til 50.000 kr, men det har helt sikkert ændret sig siden dengang.
   Mit råd er at du prøver at skrive eller ringe til dem.

   Mvh.

   Svar
 1. Hej
  Er der nogle som er pænere i design end Swiipe som jeg bruger på sdteknik . dk

  Mvh
  Stefan Darmer

  Svar
  • Hej Stefan,

   Jeg kan se at du bruger Woocommerce på WordPress til din shop.
   Testede lige din checkud og synes umiddelbart det ser ret godt ud – har du en reference til hvordan du gerne vil have det til at se ud?

   Tænker det meste kan klares med noget CSS.

   Mvh.
   Kristian

   Svar

Skriv en kommentar