+45 65742003 kontakt@kristianole.dk

SEO

SEO? Det er nok sådan jeg oplever at de fleste folk siger, når jeg fortæller dem hvad jeg laver og hvad min virksomhed i Thailand laver til dagligt.

SEO er for dem der læser med her, en måde at få hjemmesider til at komme højere op i søgeresultaterne på den populære søgemaskine Google.dk

Det er her de seneste år blevet en utroligt populær måde for virksomheder over hele verden at markedsføre sig på, da de på den måde kan få de helt rigtige besøgende ind på deres hjemmeside og fremvise deres services eller på en webshop og sælge deres produkter.

Mange tænker så her – jamen kan det overhovedet betale sig at ligge derude på det store internet, hvor der i forvejen ligger milliarder af andre hjemmesider og hvordan får man lige den besøgende til at vælge ens hjemmeside frem for en anden?

Det er netop her SEO og et andet begreb kommer ind i billedet

For som nævnt ovenover, så er SEO netop med til at sørge for at din hjemmeside bliver “fremhævet” af Google fremfor alle de mange andre hjemmesider på internettet.

Især hvis man er rigtig dygtig og får ens hjemmeside helt op på side 1 (de 10 første resultater af en Google søgning) og herefter måske helt op i top 3, hvor over 3/4 af alle dem der søger efter din ydelse eller produkt rent faktisk klikker.

Når man så er kommet derop, hvor man begynder at få en masse trafik /  besøgende ind på sin hjemmeside, så handler det om at konvertere eller omdanne disse til kunder.

Det er her det andet begreb kommer ind i billedet – nemlig – konverterings optimering.

Når man konverterer noget, betyder det at man laver det om fra noget til noget andet – meget simpelt og i det tilfælde her er det selvfølgelig fra en besøgende til en kunde.

Jo mere trygge de besøgende er ved din hjemmeside eller webshop des flere konverteringer vil man få og dette kan man så optimere på, heraf ordet.

Der er er rigtig mange måder at lave denne form for optimering på og her vil jeg komme med et par eksempler:

  • Farver på knapper (f.eks købs knapper i en webshop)
  • Placering af knapper
  • Placering af tilmelding til nyhedsbrev
  • Tekster
  • Brugervenlighed 

og mange mange andre…

Så langt så godt – nu begynder folk faktisk at forstå det jeg til dagligt arbejder med.

Der sker en del omkring SEO i 2013

2013 er helt sikkert et af de år, hvor der er sket rigtig meget i SEO verdenen.

Allerede i 2012 begyndte Google at lancere deres sort/hvide dyr i form af pandaen.

Panda opdatering: Denne opdatering af Googles algortime havde til formål at komme content/tekst af dårlig kvalitet til livs. Rigtig mange affiliate / SEO geeks brugte forskellige tools til at scrape (finde tekst fra nettet) og derefter spinne det til ukendelighed, men stadig til en grad, hvor Googles robot stadig forstod, hvad der stod i teksten og derved kunne rangere den ud fra de ord man havde optimeret i mod.

Dette satte pandaen en stopper for og Google har siden hen opdateret og videreudviklet på denne Panda, så den er blevet endnu bedre til at “si” det dårlige indhold væk fra nettet.

Pingvin opdateringen: Efter pandaen, der kom pingvinen. Endnu engang brugte Google et dyr i sort og hvidt til at skræmme de lidt for kreative SEO eksperter væk fra scenen.

Pingvinen havde til formål at komme de kreative / manipulerende links til livs. Dvs. at denne algoritme kunne gå ind og vurdere om backlinks til en hjemmeside var blevet lavet automatisk, var fra et netværk og mange andre ting. Dette udløste et stort drama-skrig i SEO kredsene, da rigtig mange folk mistede top placeringer “over night” og derved også indtjening og eller kunder.

Efterfølgende er der kommet mange pingvin versioner og det bliver Google ved med har de sagt.

Jeg har lavet en lille video der forklare lidt om det her også:

SEO fra Move Marketing from Move Marketing on Vimeo.

Opdateret