Gratis webshop: ‘Lav din egen webshop’-programmer

Der er mange muligheder for at lave din egen webshop helt gratis rundt omkring på nettet. En webshop behøver nemlig hverken at være dyr eller besværlig, hvorfor de gratis webshop-løsninger er en god måde at komme i gang på. Herunder følger en gennemgang af de mest populære programmer til at lave en gratis webshop.

Har du travlt? Her er mit topvalg

gratis-webhop-shup

Hvis du har planlagt, at du vil springe ud i livet som iværksætter og drive din egen webshop, er de mange gratis løsninger, som er på markedet, et godt sted at starte. Der findes masser af løsninger, som lover guld og grønne skove, men det er ikke alle, som er lige gode.

Heldigvis findes der dog også masser af gode løsninger til dig, der vil lave en gratis webshop. Fælles for dem er, at du kan komme i gang med at teste dit webshop-koncept af hurtigt, så du kan få en fornemmelse for, om det er noget, der vil være bæredygtigt på sigt.

Herunder finder du en oversigt over de bedste og mest populære ‘lav din egen webshop’-programmer. På den måde har du en bedre baggrund for at vælge den rigtige platform, når du skal bygge din første webshop.

Gratis webshop uden domæne og hosting

De første, der bliver gennemgået, er de gratis webshop-løsninger, som hverken kræver, at du har et domæne eller hosting/webhotel. Det er de absolut nemmeste at komme i gang med, da de ikke kræver, at du har nogen speciel teknisk kunnen.

Ofte vil de bestå af en template, som du kan redigere via en page builder. Når du er tilfreds med din udseendet på din gratis webshop, kan du tilføje dine produkter, angive pris, billeder og lignende, så du kan komme med at sælge dine produkter.

#1: SHUP

Det behøver ikke at være svært at oprette sin egen hjemmeside. Med webhsop-programmet SHUP tager det kun 10 minutter.

Det tager nemlig kun 2 minutter at oprette en profil, 6 minutter at oprette en produktportefølje og 2 minutter at dele din shop på sociale medier – og så er du praktisk talt i gang.

Uanset, om du er iværksætter eller bare kreativt anlagt, er SHUP en oplagt mulighed for at komme nemt i gang med en hjemmeside med shop-løsning.

Sådan gør du:

 • Klik ind på shup.dk og opret en profil
 • Vælg et design til din webshop
 • Vælg et webshop-navn
 • Opret produkter ved at indtaste navn og pris og tilføje produktbilleder
 • Del shoppen på sociale medier med få klik

SHUP er en løsning, der er nem at gå til – uanset om du har erfaring eller ej. Selv nybegyndere kan være med. Det er virkelig nemt. Skulle der alligevel opstå spørgsmål, kan du ringe eller maile til support og forvente svar indenfor 24 timer.

Shup.dk har også fået vores pris for bedste “gratis” webshop system i 2023:

bedste "gratis" webshop system

Selvom der er tale om en både nem og relativt billig løsning, scorer SHUP-webshops topkarakterer i hastighedstests. Du er dermed sikret en hurtig hjemmeside, der desuden er tilpasset til både computer, mobil og tablet.

Du kan betale dit abonnement månedligt til en pris på 189 kr. pr. måned eller årligt til en pris, der svarer til 139 kr. pr. måned.

Der er ingen binding, og alt er inkluderet i abonnementet, herunder ubegrænsede antal produkter og ordrer samt fri support.

Derudover kan du gratis prøve deres produkt i 30 dage, så der er god tid til at finde ud af, om det er noget for dig.

Nyhed juni 2024:

SHUP tilbyder nu en markant forbedret Freemium model, hvor du kan få en fuldt fungerende webshop med betaling helt gratis.

Det betyder, at du kan få ubegrænset adgang til deres platform uden nogen månedlige omkostninger. Ja, du læste rigtigt – det er gratis!

Her er, hvad du får med SHUP’s Freemium model:

 • Fuld fungerende webshop med betalingsmuligheder
 • Ingen månedlige gebyrer (0,-/mdr.)
 • Support via chat, mail og telefon
 • Modtag SMS ved salg
 • Ubegrænset antal produkter og ordrer
 • SHUP app til både iPhone og Android

Denne nye prisstruktur gør det endnu lettere for dig at starte din egen webshop uden at skulle bekymre dig om løbende omkostninger. Prøv SHUP i dag og oplev fordelene ved en omkostningsfri webshop med alle de nødvendige funktioner til at drive din forretning succesfuldt.

Nyhed: iværksætteren Martin Thorborg er nu medejer af Shup.dk

#2: Webnode.dk

Webnode er blandt de absolut mest populære platforme til at bygge en gratis webshop. Tjenesten har eksisteret i mere end 10 år og har i dag flere end 40 millioner brugere på globalt plan.

Det må forventes, at en tjeneste, som har eksisteret i så mange år, gennem tiden er blevet justeret og forbedret – og det er netop tilfældet med Webnode. Når du bygger en gratis webshop eller gratis hjemmeside med Webnode, kan du fornemme, at der er kræset for detaljerne.

Brugerfladen er enormt intuitiv, og der er utroligt mange lækre features, som gør Webnode til en af de absolut bedste ‘lav din egen webshop’-programmer på markedet. I praksis er her tale om en klassisk page builder, hvor du kan trække og slippe elementer, så de matcher den opbygning, du ønsker.

Du behøver altså ikke at have nogen forstand på kodning, når du skal bygge din gratis webshop. Med webshop-funktionen kan du opsætte en webshop i løbet af et par timer. Vælg mellem flere end hundrede forskellige skabeloner, som alle kan tilpasses, så de matcher dit brand.

Brugerne kan betale med de mest gængse kreditkort gennem PayPal, og du kan oprette så mange produkter, du har lyst til. Brugerfladen er utroligt intuitiv, og du kan administrere dine ordre, ændre i produktbeskrivelser, analysere købsmønstre og alt andet, du ville forvente af en traditionel webshop-løsning.

Sådan gør du:

 1. Gå til Webnode.dk/netbutik og opret en bruger med mail og adgangskode. Du kan også oprette dig via Facebook og Google.
 2. Vælg et passende tema til din webshop og redigér det, så det matcher din virksomheds identitet.
 3. Udfyld dine kontaktoplysninger og vælg valuta.
 4. Tilføj produkter og kom i gang med at sælge.

Hvis du vil have mest muligt ud af din webshop, anbefales det, at du købet et abonnement. Det koster mellem 78 og 129 kr. om måneden, afhængigt af hvilket abonnement du vælger. Med i abonnementet følger et gratis domæne i et år, så din webshop kommer til at ligge på sit eget domæne.

Når du vælger et abonnement får du blandt andet adgang mulighed for medlemsregistrering, rabat, webshop-statistik, produktfeeds, konverteringssporing, op til 100 e-mailadresser, kundeservice, backup og produktvarianter.

#3: Shopify

shopify - webshop gratis

Shopify har revolutioneret e-handelsverdenen og fortjener tredjepladsen på vores liste over de bedste gratis webshop-programmer. 

Shopify er kendt for sin brugervenlighed og fleksibilitet, og så tilbyder de tilmed en gratis prøveperiode, der giver dig fuld adgang til at bygge og tilpasse din drømme webshop uden forudgående teknisk viden.

Fra nemme betalingsprocesser til effektive marketingværktøjer – Shopify leverer alt, hvad du behøver for at skabe en dynamisk og lækker webshop.

Hvorfor Shopify?

 • Brugervenlighed: Intuitivt design og let navigation.
 • Tilpasning: Skræddersy din webshop med et væld af temaer og tilføjelser.
 • Integrationer: Kombiner nemt med andre platforme og tjenester.
 • Skalerbarhed: Vokser med din virksomhed, fra start-up til større enterprise.
 • Support: Uovertruffen kundeservice og ressourcer til at hjælpe dig igennem.

Sådan gør du:

 1. Opret en konto: Besøg Shopifys hjemmeside og tilmeld dig en konto.
 2. Vælg et tema: Gennemse og vælg et tema, der passer til din webshops stil og behov.
 3. Tilpas dit design: Brug Shopifys redigeringsværktøjer til at tilpasse dit tema, så det afspejler dit brand.
 4. Tilføj produkter: Opret produktbeskrivelser, upload billeder, og sæt priser.
 5. Indstil betaling: Konfigurer betalingsmetoder og indstil skatte- og forsendelsesoplysninger.
 6. Test din webshop: Gennemfør en testtransaktion for at sikre, at alt fungerer korrekt.
 7. Lancer din webshop: Når alt er sat op og testet, er din webshop klar til at gå live.

Shopify lader dig starte gratis i tre dage, og derefter får du de første 3 måneder for bare 7 kr. Hvis du vælger at fortsætte har de tre forsekllige valgmuligheder: 

Basic: Til individuelle brugere og små virksomheder. Inkluderer grundlæggende rapporter, op til 1.000 lagerlokationer og 2 medarbejderkonti. Prisen er 197 kr. pr. måned med et tilbud om de første 3 måneder til ca. 7kr

Shopify: Målrettet små virksomheder. Tilbyder professionelle rapporter, op til 1.000 lagerlokationer og 5 medarbejderkonti. Denne plan koster 536 kr. pr. måned, også med et tilbud om de første 3 måneder til 7 kr.

#4: Ecwid

Ecwid - gratis webshop

Ecwid er en hurtigt voksende international e-handelsplatform, som er kendt for at være hurtig at implementere.

Platformen findes både i en gratis og betalt version. Den gratis er dog mere begrænset i for hold til antallet af produkter og features.

Ecwid skriver selv, at det blot tager 5 minutter at oprette en ny webshop fra bunden. Dette er bekræftet flere steder online af brugere, der på under 5 minutter formår at oprette en landingsside med et par produkter, tilføje betalingsmetoder og fragtmetoder!

Det skyldes blandt andet at systemet er simpelt og intuitivt – hvilket kan minimere behovet for at få en udvikler ind over opsætning og tilpasning.

Da Ecwid er en e-handelsplatform er det selvsagt vigtigt, at det fungerer gnidningsfrit hertil. Det gør det heldigvis, hvilket blandt andet ses under dine produktmuligheder.

Her har du rig mulighed for at opsætte dit produkt med tekstbokse, knapper, datovalg, multi-choice muligheder etc.

Sådan gør du:

 • Gå ind på Ecwid.com og klik på knappen ”Kom gratis i gang”.
 • Opret din konto og gennemfør registreringen. Bemærk du både kan tilknytte Ecwid et eksisterende domæne eller vælge et gratis til deres Free Plan. Efter registreringen føres du til dit dahsboard.
 • Tilpas nu din webshops udseende i den nemme builder.
 • Opret produkter, betalingsmetode m.m. – og kom i gang med at sælge.

Det er desuden værd at nævne, at platformen er nem at bruge med andre populære systemer. Dette må i høj grad tilskrives, at man f.eks. let kan forene Ecwid med andre website buildere som f.eks. WordPress, Weebly eller Wix!

Systemet har nem opsætning til salg på sociale platforme som Facebook og Instagram, men også andre typer af markedspladser – så dine kunder altid kun er et klik væk.

En anden stor fordel ved Ecwid er, at de ikke tager kommission af dine salg. Det kan være en stor fordel, hvis du sælger en stor volumen af produkter!

Ecwid findes i en gratis version og med pispunkter startende fra blot ca. 115 kr. pr. md.

#5: Ideal.shop

ideal.shop - gratis webshop

Ideal.shop er en danskudviklet service, der giver dig mulighed for at lave din egen brugervenlige og konverteringsoptimerede webshop. Du kan tage udgangspunkt i en række prædefinerede skabeloner, eller du kan få designet og udviklet en specialløsning.

Du har mulighed for at opsætte og justere din webshop gratis, da du først påbegynder betalingen, når shoppen lanceres. Der er desuden ingen binding på abonnementet, så du kan opsige det med øjeblikkelig virkning.

Prisen for en webshop hos Ideal.shop er 189 kr. pr. måned for en basisløsning. Den er derfor ikke gratis webshop, men du sparer penge på udvikling og på hosting, når du vælger denne løsning, da du kun betaler for det abonnement, som du har hos Ideal.shop.

Alle de skabeloner, du kan tage udgangspunkt i, er optimeret til mobile enheder, og de bliver indlæst lynhurtigt. Hvis der opstår spørgsmål, eller du løber ind i udfordringer, kan du altid få hjælp hos supporten, som hjælper dig videre.

Du kan bygge din egen webshop, uanset om du har erfaring eller ej – og du behøver hverken at kunne kode eller designe for at få en professionel webshop. Hvis du har kompetencerne til det, har du dog mulighed for at tilpasse og justere din webshop med CSS.

Ideal.shop er en managed platform, hvilket betyder, at du ikke selv skal stå for at opdatere plugins og skabeloner. Alt bliver opdateret automatisk, og du er således sikker på, at din webshop er sikker og fungerer efter hensigten.

Sådan gør du:

 1. Gå til https://www.ideal.shop/dk og klik på ‘Prøv gratis’.
 2. Opret din webshop ved at angive webshoppens navn og din e-mailadresse.
 3. Nu har du mulighed for at vælge mellem forskellige skabeloner.
 4. Markér den, du vil tage udgangspunkt i, og klik på ‘Vælg’.
 5. Nu kan du tilpasse designet, tilføje varer og administrere din webshop.

Som nævnt, betaler du først, når din webshop skal lanceres, hvorfor du har mulighed for at prøve kræfter med systemet kvit og frit. Når du er tilfreds med din webshop, kan du vælge at lancere den, hvorefter du betaler et mindre gebyr hver måned.

#6: SimpleSite.com

SimpleSite gratis webshop

SimpleSite er et dansk ‘lav din egen webshop’-program, hvor du har mulighed for at oprette en gratis webshop eller hjemmeside. Som navnet antyder, er det utroligt simpelt at bygge din egen webshop helt gratis. SimpleSite inkluderer alt det, du har brug for til at komme i gang med din egen webshop.

Du kan vælge mellem masser af lækre skabeloner, som alle er optimeret til mobilen. Herudover kan du endda redigere din webshop direkte fra mobiltelefonen, hvilket er en forholdsvist unik feature fra SimpleSite.

Sådan gør du:

 1. Gå til Simplesite – Først skal du vælge et formål med hjemmesiden – vælg ‘Forretning’ og klik på ‘Webshop’.
 2. Vælg den skabelon, du ønsker at tage udgangspunkt i.
 3. Vælg brugernavn og kodeord.
 4. Rediger i skabelonen, så den matcher din virksomheds identitet.
 5. Tilføj produkter og kom i gang med at sælge.

Vælger du den gratis webshop, kan du oprette op til fem produkter. Får du behov for flere produkter i din webshop, skal du tegne et eCommerce-abonnement. Gratis-versionen kommer til at ligge på et subdomæne på Simplesite.com – eksempelvis din-webshop.simplesite.com.

Hvis du hellere vil have dit eget domæne, bør du vælge abonnement-løsningen, som koster 205 kr. om måneden. Herudover får mulighed for at oprette op til fem e-mailadresser og så mange produkter du vil.

#7: Nemmehjemmesider.dk

nemmehjemmesider gratis webshop

Nemmehjemmesider.dk er et gratis webshop-program, som er udviklet i Danmark. Her kan du helt gratis oprette din egen webshop gennem en brugervenlig page builder. En af fordelene ved Nemmehjemmesider.dk er, at det – som navnet antyder – er nemt at bygge din egen webshop.

Du får en gratis webshop, som er optimeret til mobilen, og der er masser af skabeloner, som du kan tage udgangspunkt i. Herudover er der dansk support, som du hurtigt kan få hjælp af, hvis du sidder fast.

Nemmehjemmesider.dk egner sig til dig, der ønsker selv at bygge din egen webshop, men måske ikke har den helt store tekniske snilde. Du har mulighed for at modtage betaling med både Visa/Dankort, Mastercard og de andre store kreditkort. Herudover kan du også give kunderne mulighed for at betale med Mobilepay.

Sådan gør du:

 1. Vælg det tema, du ønsker at tage udgangspunkt i – og bare rolig, det er ingen definitiv beslutning, da du altid kan ændre skabelon senere.
 2. Opret en bruger og vælg en kode eller opret en profil med Facebook.
 3. Redigér webshop-skabelonen, så den matcher din virksomheds brand.
 4. Tilføj produkter og kom i gang med at sælge.

Nemmehjemmesider.dk tilbyder som de fleste andre gratis ‘lav din egen webshop’-programmer også en betalt løsning. Webshop-abonnementet koster 189 kr. om måneden, og det giver din shop en række ekstra-features.

Du får eksempelvis dit eget .dk-domæne, op til fem e-mailadresser samt et ubegrænset antal ordrer. Der er desuden ingen binding eller opsigelsesfrist, når du tegner et abonnement hos Nemmehjemmesider.dk.

#8: Wix.com

gratis webshop wix

Wix er et internationalt program, som primært anvendes til at bygge hjemmesider. De har dog også en ganske fornuftig webshop-funktion, hvor du har mulighed for at bygge en forholds avanceret webshop.

Hvor de fleste ‘lav din egen webshop’-programmer er forholdsvist simple, får du hos Wix masser af funktioner, som er avancerede i forhold til andre gratis webshop-løsninger.

Wix har flere end 100 millioner brugere på verdensplan, og tjenesten er blandt de absolut mest udbredte gratis hjemmeside- og webshop-programmer. Det er nemt at komme i gang, når du anvender Wix, og det kræver ikke særligt meget teknisk snilde, før du har en fuldt funktionel webshop, hvorfra du kan sælge dine produkter.

Sådan gør du:

 • Gå ind på Wix.com og opret en bruger. Du kan enten vælge at indtaste din e-mailadresse og en adgangskode, eller du kan registrere dig via Facebook eller Google.
 • Vælg en af de mere end 500 webshop-skabeloner, som stemmer overens med det, du ønsker, din gratis webshop skal udstråle.
 • Tilpas skabelonen ved at redigere eller tilføje tekst og billeder, så det matcher dine præferencer.
 • Tilføj produkter og kom i gang med at sælge.

Med Wix er det nemt at opsætte din webshop, så den ser professionel ud og stemmer overens med dit brand. Der er masser af avancerede funktioner i form af ønskelister, tilføj hurtigt til kurv, tilpasning af produktsider og kurv samt meget mere. Det er altså muligt at lave en køreklar og professionel webshop, uden du behøver at skulle kode noget fra bunden.

Når du er færdig med din gratis webshop, har du to muligheder. Du kan enten vælge at publicere den gratis, hvor den kommer til at ligge på et subdomæne som eksempelvis din-webshop.wixsite.com, eller du kan vælge at investere i dit eget domæne, hvilket anbefales.

Når du vælger en gratis webshop med Wix, vil der blive vist reklamer for Wix i både bunden og toppen af din webshop. Dem har du mulighed for at slippe for, hvis du køber et abonnement.

Abonnementet koster mellem 35 og 180 kroner om måneden, hvor du også får dit eget domæne, hvilket er en god idé, hvis du ønsker, at din webshop skal fremstå mere professionel og du vil have bedre placeringer i søgeresultaterne.

#9: Weebio.dk

weebio gratis webshop

Weebio er endnu en dansk tjeneste, hvor du har mulighed for at oprette din egen webshop helt gratis. Weebio er den oplagte løsning til dig, der ønsker at etablere en professionelt udseende webshop eller blot se, om det er noget for dig, uden det skal koste en bondegård.

Der er masser af forskellige templates at vælge mellem, og du har mulighed for at tage imod kortbetaling, oprette gavekort og rabatkoder, have flere produktbilleder, kombinere flere produkter i én pakke, oprette en blog og meget mere.

Sådan gør du:

 • Opret en gratis webshop ved at angive din virksomheds navn, dit brugernavn og et kodeord.
 • Vælg mellem de mere end 50 templates, som din webshop kan tage udgangspunkt i.
 • Redigér i den valgte template, indtil den matcher dit brand.
 • Opret produkter og kom i gang med at sælg.

Som med alle andre gratis webshop-tjenester, kan du også hos Weebio vælge at betale et månedligt abonnement, hvis du ønsker adgang til flere ydelser. Vælger du abonnementet, får du mulighed for at tilbyde gaveindpakning, knytte tilvalg til produkter, integrering af mailchimp, produktfeeds, support og meget mere.

Et abonnement koster 187 kr. om måneden, og giver altså adgang til en lang række features, som gør, at du kan sælge mere på din webshop. Bindingsperioden er løbende måned og 30 dage.

Open source-systemer til gratis webshop

Ovenstående tjenester gratis ‘lav din egen webshop’-programmer henvender sig primært til folk, som ønsker en nem måde at komme i gang med en simpel webshop, hvor de kan sælge deres produkter.

De kræver ikke den store tekniske snilde, og selvom de fungerer godt, når du skal i gang med en gratis webshop, findes der flere gratis muligheder, hvis du ønsker flere funktioner. Nedenstående løsninger kræver mere tid og know-how, men også her kan du komme langt ved at gøre brug af forskellige templates.

Der er masser af open source-systemer, som er gratis at anvende. De kræver dog, at du selv køber et domæne og webhotel, men selve CMS’erne er gratis at bruge, når først du har købt hosting og domæne.

Herunder følger en gennemgang af de mest populære open source-systemer til at oprette din egen webshop.

#1 PrestaShop

prestashop open source gratis webshop

PrestaShop er et open source-system, og derfor er det også gratis at anvende. Der findes adskillige moduler, du kan installere, hvis du ønsker at udvide din webshop med særlige funktioner. Du kan både finde gratis moduler og moduler, der skal betales for. PrestaShop er flere gange blevet kåret til verdens bedste webshop-system, og placerer sig da også blandt de mest brugervenlige systemer på markedet.

 • Type: Open Source
 • Pris: Gratis
 • Målgruppe: Store og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der har brug for en kompleks webshop med mulighed for at tilpasse, så løsningen matcher dine behov. Det kræver en vis teknisk forståelse, hvis du vil tilpasse systemet.

#2 WordPress / WooCommerce

WordPress / WooCommerce gratis webshop

WooCommerce er et gratis plugin, der kan kobles sammen med WordPress. Du skal altså blot installere et plugin, og så har du en webshop tilkoblet din hjemmeside. WordPress er ikke som sådan udviklet til e-handel, hvorfor platformen primært egner sig til mindre shops.

Det er let at arbejde med, hvis du i forvejen har kendskab til WordPress. Der findes adskillige temaer til WordPress, der er bygget op omkring WooCommerce, hvilket betyder, at du kan få en køreklar webshop hurtigt.

 • Type: Open Source
 • Pris: Gratis
 • Målgruppe: Små og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der ønsker en løsning, der er brugervenlig, men samtidig gør det muligt at skræddersy, så den matcher dine behov. Du har en teknisk forståelse, men ikke på ekspertniveau. Det er en fordel, hvis du har erfaring med WordPress, men det behøves ikke.

#3 Magento

Magento gratis webshop

Magento er en open source-platform, der kan downloades gratis og installeres med en One Click-installer, der efterhånden er standard hos de fleste hosting-udbydere. Systemet anses af mange som det system, der egner sig bedst til større webshops – anvendes af blandt andre Nike, Samsung og Lenovo.

At Magento er baseret på open source betyder, at du selv har mulighed for at ændre i koden. Samtidig kan du få flere tusinde plugins, der giver mulighed for at tilpasse din webshop med særlige funktioner. Ønsker du at tilrette systemet, kræver det en god forståelse for HTML, CSS og PHP.

Ejer du, eller har du planer om at stifte, en mindre webshop, er Magento næppe det rigtige valg, da det er forholdsvist komplekst.

 • Type: Open Source
 • Pris: Gratis
 • Målgruppe: Store webshops

Egner sig til dig, der har brug for en kompleks, skræddersyet webshop med et stort varelager. Du har en bred teknisk forståelse eller ansatte, der har det. Du har erfaring med at drive webshop.

Gode råd, når du skal starte webshop

Selvom det måske virker nemt og simpelt at starte sin egen webshop med et af ovenstående webshop-programmer, er selve webshoppen ikke det hele. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du skal bygge en velfungerende webshop.

Internettet er fyldt med forskellige webshops, og du skal have kunderne til netop at vælge din, hvis du vil have succes. Det handler om alt fra brugervenlighed til kommunikation og sidens teknik. Herunder får du derfor en række gode råd til, hvordan du får succes med din webshop.

#1: Vælg et simpelt og brugervenligt design

Når en kunde besøger din webshop, skal der ikke være nogle forhindringer, som får dem til at forlade webshoppen igen. Den besøgende skal med andre ord overbevises om, at de skal handle hos dig, og det gøres bedst ved at bygge webshoppen i et simpelt og brugervenligt design, hvor fokus er på produkterne.

#2: Søgefunktion og filtrering

Det er vigtigt, at en webshop har gode muligheder for både at søge efter og filtrere i produkterne, så det er nemt for brugeren at finde det, han eller hun søger. Både WooCommerce, Magento og PrestaShop har avancerede flitrerings- og søgefunktioner, hvilket gør disse platforme til et oplagt valg.

#3: Investér i gode kategori- og produktbeskrivelser

Hvis produkter og kategorier i din webshop skal kunne findes i Google, er det vigtigt, at du får skrevet gode, detaljerede og sælgende kategori- og produktbeskrivelser. Skriv dem med udgangspunkt i Googles algoritme, men så de samtidig er fængende og sælger produkterne til den besøgende. En god produktbeskrivelse indeholder alle informationer, der er værd at vide om produktet.

#4: Rabatkoder og gavekort

Det kan være en god idé at vælge en platform, hvor du har mulighed for at give rabatkoder, så kunderne opnår en procentvis rabat på et køb. Det samme gør sig gældende for gavekort, som også kan være praktisk, hvis en kunde skal have mulighed for at give en gave uden at købe et specifikt produkt.

#5: Betalingsløsning

Det er vigtigt, at kunderne har mulighed for at betale så nemt som overhovedet muligt. Du kan hæve konverteringsraten betydeligt, hvis du tilbyder de mest gængse betalingsformer som eksempelvis Visa/Dankort, Mastercard, Visa Electron og MobilePay. Læs mere om betalingsløsninger her.

Herudover er det også en fordel, hvis du tilbyder en afbetalingsløsning som eksempelvis ViaBill eller Klarna. Det er en god mulighed for at sælge til kunder, som ikke har penge her og nu.

#6: Lager, logistik og levering

Du bør skilte med leveringstider på din webshop. Sørg for, at de er realistiske, men heller ikke så lange, at kunderne springer fra på baggrund af det. En kunde vil ofte være interesseret i at få sin vare så hurtigt som muligt.

Herudover bør du sørge for, at dit lager bliver opdateret automatisk, så du ikke pludselig løber tør for en vare, som en kunde bestiller. Hvis et produkt ikke er på lager alligevel, er det vigtigt, at du skilter med det på webshoppen, så kunden er klar over, at der er længere leveringstid.

Relateret: Hvad koster en proffesionel webshop – se webshop priser her

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

11 kommentarer til “Gratis webshop: ‘Lav din egen webshop’-programmer”

 1. Et andet godt råd når du skal starte webshop – find en løsning der automatiserer din bogføring, så du slipper for det kedelige og har tid til det der genererer indtægter 🙂

  Svar
 2. Hej,

  Jeg har nogle helt konkrete spørgsmål

  Ex
  – hvis jeg vil bruge nogle af de første løsninger, hvordan ved jeg så om man i nogle af disse kan anvende rabatkoder?

  Jeg kunne godt have brug for at stille et par konkrete spørgsmål? Er det en mulighed pr mail?

  Svar
 3. Hej.

  Jeg overvejer en løsning som er god til salg fra FB og Instagram.
  Jeg kan se at ecwid er et bud! Er der andre der integrerer salg til disse sociale medier?

  Tak for en brugbar artikel iøvrigt.

  Mvh
  Begitte Maluna

  Svar
 4. Hej.

  Ved du hvad der er galt med weebio? Ville gerne lave en webshop ved den men når jeg prøver at trykke opret webshop siger den ” Ønsker du at prøve weebio? Så send os en e-mail” Har sendt dem 1 mail og messenger beskeder og har også prøvet at ringe til dem. Deres telefonnummer virker ikke, De svarer ikke på deres beskeder. Ved du hvad der er galt? (:

  Svar
  • Hej Josef,

   Tak for din kommentar.
   Det er første gang at jeg høre at de ikke svare på mail og telefon – hold mig gerne opdateret hvis du staidg ikke er kommet igennem hos dem her i løbet af ugen, for så får jeg opdateret/fjernet dem her fra oversigten.

   Mvh.
   Kristian

   Svar
   • Hej.

    Kan sige så meget at de har set min beskeder på messenger men intet respons. Har i dag igen prøvet at ringe til dem 2 gange. 1 gang Kl 13:00 og 1 gang her Kl 16:30. Stadig intet respons. Noget af dårligste service jeg noglesinde har været udsat for

    Svar

Skriv en kommentar