Hvad koster en webshop?

Tungen skal placeres lige i munden for at navigere rundt i de forskellige aspekter, det kræver at starte en webshop. Derfor guider vi dig her i trin-for-trin-format, så du får det hele med – og så det er let at gennemskue, hvad en webshop kommer til at koste dig punkt for punkt.

Prisen på en webshop er svær at fastsætte. Den kan starte fra få hundrede kroner til det obligatoriske som domæne og hosting til 10.000-100.000 kr., hvis du skal have professionelt udarbejdede webshops med løbende vedligeholdelse, betalingsløsning, fragtløsning, osv. Din webshop pris afhænger altså helt af dine krav til shoppen og dine egne kompetencer.

webshop priser - shup anbefaling

Domæne

domæne er en del af webshop prisen

Det første, du skal gøre, er at købe et domæne. Et domæne er din linkadresse f.eks. www.dinwebshop.dk. Det koster typisk 29 kroner i oprettelse af et domæne, og afhængigt af udbyderen, koster det en lille sum – oftest under 50 kroner om året – at holde domænet kørende.

Ønsker du et internationalt domæne som f.eks. .com, kan prisen være lidt højere.

Du kan søge og se om domæner er ledige direkte hos DK Hostmaster: https://www.dk-hostmaster.dk/da/soeg-domaene, hvis det er et .dk-domæne. Og så kan du købe dit domæne, hvor du køber hosting.

Hosting

hosting er en del af webshop priser

Hosting af din webshop er din betaling for at florere online på internettet. Du kan sagtens have en fuldt funktionsdygtig webshop liggende offline, men hvis den skal online kræver det hosting – på dansk også kaldet et webhotel. Her lejer du så at sige plads på en server.

Nogle af de mest brugte webhoteller i Danmark er:

Webhotellerne tilbyder forskellige mængder af hjemmesideplads og øvrige forskellige services som inkluderet mailkonti og support.

De fleste webhoteller har e-mail med dit domæne inkluderet i prisen, og du behøver derfor ikke tænke på at købe mailkonti eksternt.

Webshopsystem & webshop priser

Webshopsystem og webshop priser

Webshopsystemet er “motoren” bag shoppen, som får designet til at fungere i praksis. Webshopssystemet er en løbende udgift, som du betaler månedligt eller årligt, så længe du har din webshop. Nogle webshopssystemer har inkluderet hosting, mens andre kræver ekstern hosting.

Simply.com tilbyder f.eks. gratis one-click installation af WooCommerce ved køb af hosting, mens DanDomain tilbyder samlede pakker af hosting og webshopløsninger.

Nogle af de mest anerkendte udbydere på markedet er følgende:

Webshopsystem:Pris:
ShupFra 139 kr./mdr. (prøv gratis i 30 dage)
DanDomainFra 189 kr./mdr (inkl. hosting og betalingsløsning)
WooCommerceGratis (kræver hosting)
ShopOramaFra 99 kr./mdr (inkl. hosting)
ShopifyFra 150 kr./mdr (inkl. hosting) (prøv gratis)
WebbureauerFra 10.000 kr. i opstart + hosting

Shup

SHUP - webshop priser

Pris: Fra 139 kr./mdr

💡 Tip: Prøv Shup gratis i 30 dage her

Hos SHUP kan du også finde en webshopløsning til din virksomhed. SHUP blev startet i 2022 af Kristian Falkenberg med målet at skabe verdens nemmeste webshop system.

De har flere års erfaring i e-commerce og har modtaget input fra brugerne for at skabe en brugervenlig løsning. Priserne starter fra 139 kr./mdr. (inkl. hosting og betalingsløsning).

SHUP er tilgængelig for alle, inklusive kunstnere, iværksættere, butiksejere og Instagram-influencers, der ønsker at sælge deres produkter professionelt på nettet.

Shopify – webshop priser

shopify - webshop priser

Pris: fra $1 /mdr (inkl. hosting) – dette er en kampagne pris for de første 3 måneder, hvorefter det koster $ 22.

Hos Shopify kan du vælge mellem tre forskellige abonnementsløsninger. Den billigste koster $ 1 om måneden. Hosting er inkluderet i prisen. Her skal du selv kode eller få kodet din webshop.

Fordelen ved Shopify er, at løsningen også kan bruges til fysisk handel, hvis du planlægger at kombinere webshop og fysisk butik.

Prøv gratis i 3 dage

DanDomain – webshop priser

dandomain - webshop priser

Pris: Fra 189 kr./mdr (inkl. hosting og betalingsløsning)

💡Tip: Dandomain tilbyder gratis demo-shop – start en her

Hos DanDomain kan du vælge mellem forskellige webshopløsninger; afhængigt af størrelsen på din virksomhed og dine behov. Den billigste pakke koster 189 kr. om måneden. Prisen inkluderer blandt andet OnPay betalingsløsning, så du slipper for at betale for en betalingsløsning særskilt.

Hos DanDomain vælger du mellem forskellige skabeloner til at designe din hjemmeside, og du kan nemt indsætte forskellige features – uden behov for kodning.

DanDomain har en gratis webshop prøve i 30 dage for at vurdere, om det er noget for dig.

WooCommerce – webshop priser

woocommerce - webshop priser

Pris: 0 kr. (kræver hosting)

WooCommerce er den webshopløsning, der hører til en WordPress-hjemmeside i form af et plug-in. Det er en såkaldt open-source løsning, hvor du slipper for abonnement og selv kan designe shoppen ud fra en række forskellige skabeloner.

WooCommerce er et gratis plugin hos de fleste webhoteller, der opererer med WordPress. Det kræver udelukkende, at du betaler for hostingen. Her skal du dog købe en skabelon, der typisk koster 500 kr., for at komme i gang.

ShopOrama – webshop priser

shoporama - webshop priser

Pris: Fra 99 kr./mdr (inkl. hosting)

Hos ShopOrama kan du vælge mellem to forskellige abonnementsløsninger; afhængigt af størrelsen på din omsætning. Du kan vælge enten at betale 99 kr. om måneden og derudover 2,5% af din omsætning, eller du kan vælge at betale 980 kroner om måneden som eneste udgift.

I prisen hos ShopOrama er hosting inkluderet. Du skal dermed selv kode eller få kodet en webshop, og der skal også tilkøbes en betalingsløsning.

Design af webshoppen

Design af webshoppen

Udover selve hostingen af webshoppen, skal du have designet selve shoppen. Det svarer lidt til at designe en hjemmeside, men det kræver mere teknisk snilde, da der skal oprettes produkter og opsættes en betalingsløsning.

Du kan enten selv gå i gang med at designe og kode din side, hvis du ved noget om dét. Du kan naturligvis også betale dig fra det ved at kontakte et webbureau.

Der findes overordnet set to forskellige typer af webbureauer:

  • Webbureauer, der laver og sælger webshops og rettighederne hertil til en engangspris.
  • Webbureauer, der laver og vedligeholder webshops, som du betaler et abonnement for at have adgang til.

Der findes rigtig mange gode (og dårlige) webbureauer derude. Sørg for at se en portfolio, inden du vælger dit webbureau. Og sørg for at have en god kontrakt på arbejdet, så dine ønsker bliver opfyldt til aftalt pris.

En meget simpel webshop kan fås fra cirka 10.000 kr. I langt de fleste tilfælde kræver det dog mindst den dobbelte webshop pris at komme i gang. Vælger du denne løsning, står du selv for al drift og vedligeholdelse af webshoppen.

Er du ikke så teknisk anlagt, kan det være en god idé at vælge en abonnementsløsning. Her betaler du typisk et lavere engangsbeløb og derudover et løbende abonnement enten pr. måned, pr. år eller pr. kvartal.

Fordelen ved denne løsning er, at du altid har support lige ved hånden. Derudover har du professionelle til at opdatere og vedligeholde din webshop samt løse fejl og problemer.

Nogle webshopudbydere tilbyder også markedsføring, SEO, tekst og logo-design som en del af pakken. Der kan dermed være penge at spare ved at handle samme sted. Det er dog vigtigt at vælge et bureau, du har tillid til.

Betalingsløsning

Betalingsløsning - webshop priser

Selve betalingsløsningen koster også penge. Altså den funktion, at kunden kan betale med dankort, MobilePay eller PayPal på din webshop.

Typisk betaler du et oprettelsesgebyr for at komme i gang og efterfølgende betaler du til et månedligt abonnement plus en pris pr. transaktion. I Danmark har de fleste webshops en betalingsaftale med nets.

Prisen på en betalingsløsning med kort kan blandt andet afhænge af din likviditet og din omsætning, og Nets giver dig dermed et personligt tilbud.

Regnskabsprogram

Regnskabsprogram - webshop priser

Som webshop skal du holde styr på dine indtægter og udgifter. Hvor kompliceret, dit regnskab skal være, afhænger af din virksomhedstype og omsætning. Er du nystartet, kan du typisk spare mange penge ved at bruge et online regnskabsprogram og selv føre regnskab frem for at hyre en revisor til opgaven.

Nogle af de mest brugte regnskabsprogrammer er

  • billy: Gratis for Basic og 195 kr. pr. måned for Premium
  • dinero: Gratis for Starter og 245 kr. pr. måned for PRO
  • e-conomic: Fra 129 kr. pr. måned

Som startup kan du fint vælge de gratis løsninger fra billy og dinero og så opdatere til betalingsløsningerne, når virksomheden vokser, og du får behov for flere services eller posteringer.

I takt med, at din virksomhed vokser, er der andre krav til dit regnskab og indsendelse heraf til skat. Når du når denne grænse, bør du overveje at konsultere en revisor.

Fragt – afsending af pakker

Fragt - afsending af pakker - webshop priser

Er du nyopstartet, er der typisk ikke andet at gøre end at tage turen på posthuset selv dagligt eller et par gange om ugen. I starten vil der måske gå flere dage imellem hvert salg, og det er dermed en overkommeligt opgave at pakke pakken manuelt og køre forbi posthuset med den.

Efterhånden som din salgsvolumen vokser, vil fragtfirmaerne være mere tilbøjelige til at tilbyde dig en fragtaftale, hvor de afhenter pakkerne på dit lager og sender dem for dig.

Du kan kontakte de enkelte fragtfirmaer som Coolrunner og GLS, men du kan også bruge services som Shipmondo, der giver dig adgang til aftaler med flere eller alle fragtfirmaerne.

Markedsføring og SEO

Markedsføring og SEO - webshop priser

Det er naturligvis vigtigt at have en webshop, der fungerer. En webshop, der er gearet til at få kunder. Næste skridt er at tiltrække kunderne – og dén del er bestemt ikke nemmere.

Faktisk er det ret lige til at købe sig til de forskellige webshopløsninger. Det kræver kun lidt penge på opsparingen. At få kunder i butikken er en helt anden sag.

Både markedsføring og SEO er lidt af en videnskab. Du kan selvfølgelig sagtens selv gå i gang, og der findes mange gode værktøjer, der kan hjælpe dig på vej.

Men søger du de bedste placeringer på Google og de mest rammende Facebookannoncer, skal du overveje at søge lidt hjælp til det.

Et markedsføringsbudget på minimum et par tusinde kroner om måneden er godt givet ud.

Se også: webshop kursus

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar