PDF-redigering – 3 gode programmer til håndtering af filformatet

PDF-filer er en integreret del af det digitale miljø i Danmark. Vi modtager dokumenter fra det offentlige, får kontrakter tilsendt og modtager vores kvitteringer fra online køb som PDF-dokumenter.

Men vi modtager ikke kun. Studerende skal uploade deres digitale afleveringer som PDF, og som privatpersoner køber vi nu aktivt selv PDF-filer for at læse e-bøger.

Formatet er derudover ret enestående, fordi det stammer helt tilbage fra 1993. Her forudså Adobe behovet for elektroniske dokumenter, og siden har PDF været det absolut mest udbredte dokumentformat som åben standard.

PDF-filens helt store styrker findes i, at selve læseren til filformatet er gratis, hvilket gør det tilgængeligt for alle. Derudover er PDF-filen typisk låst. Når du sender dokumenter i filformatet, får din modtager derfor en dokumentversion, som er det færdige resultat.

Der er nemlig ikke mulighed for at redigere i filen, medmindre du har et specifikt redigeringsværktøj til PDF. Havde der derimod været tale om et Word-dokument, kunne modtageren nemt redigere i indholdet.

Relateret: Se hvordan du kan få office pakken gratis

Du kan dog stadig (såfremt du har software til PDF-redigering) udforme dokumenter, hvor der f.eks. er mulighed for at udfylde prædefinerede felter, krydse af eller underskrive. Dette bruges f.eks. af forsikringsselskaber, som beder deres kunder udfylde en helbredserklæring, inden de køber en sundhedsforsikring.

Med de rette PDF-programmer kan du redigere og lave PDF-filer, så de indeholder alt fra tekst til billeder, video, links etc. Det gør PDF-filen praktisk og nødvendig for mange private og især virksomheder.

Af samme årsag findes der adskillige dedikerede programmer til PDF-redigering. Her får du en kort præsentation af 3 PDF-programmer, der giver dig den rette værktøjskasse til at håndtere formatet professionelt.

Anbefaling af 3 PDF-programmer

PDF Pro

GRATIS FRAGT
Ashampoo PDF Pro 3.0
PDF Pro er den komplet løsning til at administrere og redigere dine PDF-dokumenter. Programmet har alt, hvad du behøver for at oprette, konvertere, redigere, sammenlægge og beskytte dine PDF-filer. Opret dokumenter der kan...
Pris fra 0
GRATIS FRAGT
Ashampoo Office 8 8
Dette er IKKE Microsoft Office, men et alternativ som er fuldt kompatiblet med Microsoft Office filer. Opret, rediger og konverterPDF Pro er den komplette løsning til at administrere og redigere dine PDF-dokumenter. Programmet har alt,...
Pris fra 0

PDF Pro er et billigt program, som lader dig oprette, redigere, konvertere og beskytte PDF-filer. Programmet gør det let at redigere i PDF, da du får en brugervenlig værktøjslinje og et overblik, som du kender fra f.eks. Microsoft Word.

Programmet giver dig én licens, som kan bruges på 3 forskellige PC’er. Dermed kan flere brugere få glæde af de gode muligheder som at oprette interaktive PDF’er, beskytte med password eller blot designe flotte filer med redigeringsmuligheder, som gør det let at indsætte mediefiler, oprette links og bogmærker, tabeller, afkrydsningsfelter og meget mere.

Af særlige features kan det nævnes, at PDF Pro har en intelligent skannefunktion, som selv finder skrift og omdanner det til redigerbar tekst. Programmets “find og erstat”-funktion er også lidt ud over det sædvanlige, da du ikke bare kan erstatte ord, men også hyperlinks, fonte, farver m.m.

Du får desuden glæde af bagudrettet PDF-kompatibilitet, da du kan gemme filer fra PDF 1.4 versionen og frem. Det kan sikre, at alle kan læse dine filer fra deres nuværende læser.

Kofax Power PDF standard

GRATIS FRAGT
Kofax Power PDF Standard 5
Studerende, hjemmekontorbrugere og små virksomheder navigerer efter unikke produktivitetsudfordringer. Disse udfordringer afhjælpes ofte med gratis softwareværktøjer, der tilsyneladende hjælper med at skære...
Pris fra 999

Kofax Power PDF er et godt valg til privatpersoner eller virksomheder, hvor man ønsker at arbejde sikkert og effektivt med PDF-redigering. Værktøjet er med til at give dig mulighed for at let digitalisere dine papirformularer til medgørlige filer med tekst, billeder, afkrydsningsfelter og alt du har brug for.

Editoren minder meget om brugergrænsefladen fra Word, hvilket gør det nemt for alle brugere at komme godt i gang. Du kan også her skanne tekst og formularer med henblik på at gøre dem interaktive, hvormed slutbrugeren bl.a. kan afkrydse, udfylde og tilføje sin signatur. Dertil er der en smart note-funktion, som gør det muligt at f.eks. beskrive et felt for din slutbruger eller indsætte en kommentar til rapporter i virksomheden.

Set fra feature-perspektivet får du mulighed for at samle næsten samtlige typer dokumenter og konvertere til en PDF-fil, men du kan faktisk også gå den anden vej! Dermed får du mulighed for at tage en låst PDF og forvandle den til en PowerPoint-fil, et Word-dokument etc.

Kofax Power PDF er et brugervenligt valg med mange muligheder.

Adobe Acrobat Standard Retail

GRATIS FRAGT
Adobe Acrobat Standard Retail 2017
+ Dette produkt er en retail licens, hvilket betyder at det IKKE er et abonnement.   Denne Standard-udgave af Adobe Acrobat giver dig funktionaliteten til at oprette, åbne, redigere og modificere PDF-dokumenter i alle afskygninger....
Pris fra 2.499

Bemærk at dette er en retail-version, ikke et abonnement.

Det er næsten umuligt at komme uden om Adobes eget PDF-program, eftersom de i sin tid opfandt filformatet.

Fordi det netop er Adobe, der står bag dette PDF-program, er forventningerne naturligvis store. Og Adobe skuffer ikke. Dette ses blandt andet i deres håndtering af at omdanne skannede dokumenter til redigerbar tekst. Deres intelligente OCR-skanner opfanger med stor nøjagtighed teksten og omdanner den. Det gør, at du ikke får behov for tredjepartsoftware, men kan nøjes med samme effektive klient til dine opgaver.

Det bør næsten være overflødigt at kommentere på, men Adobe har naturligvis fuldt styr på deres gængse funktionalitet som at oprette, redigere (indsætte tekst, medier, vandmærker, signaturmulighed etc.) eller samle og konvertere PDF-filer.

Dertil har du ikke blot mulighed for at eksportere dine PDF’er til andre traditionelle filformater, men også kildekode som HTML.

Dette er de professionelles toolkit , hvor du får de bedste sikkerheds- delefunktioner.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar