Det bedste videoredigeringsprogram som jeg selv bruger

Der findes mange programmer, som du kan bruge til at redigere video, men det kan være svært at finde det bedste videoredigeringsprogram til lige netop dit behov. Hvis du ofte arbejder med videoredigering, kan det være en god idé at vælge et premium-program, som koster penge, mens der findes ganske udemærkede programmer, hvor du kan foretage videoredigering gratis. Herunder finder du de tre bedste videoredigeringsprogrammer til forskellige behov, hvor jeg starter med at skrive om det jeg selv bruger.

Med det rigtige videoredigeringsprogram kan du sikre professionel kvalitet i dine videoer, så de er klar til at blive delt på YouTube, Facebook, Instagram og andre steder, hvor det er muligt at uploade videoer.

Der findes mange forskellige redigeringsprogrammer, og dit valg bør afhænge af dit konkrete behov.

Relateret artikel: gratis billedebehandlingsprogrammer (photoshop alternativer)

Du skal først og fremmest beslutte dig for, om du vil have et gratis videoredigeringsprogram, eller om du vil investere penge i det. Sidstnævnte er primært en god idé, hvis du ofte arbejder med videoredigering, da de fleste professionelle værktøjer koster et månedligt abonnement.

Der findes heldigvis gratis videoredigeringsprogrammer, som ikke alene giver dig adgang til de mest grundlæggende funktioner, men også matcher de bedste videoredigeringsprogrammers funktioner på mange parametre.

3 af de bedste videoredigeringsprogrammer der virker på både Windows 10 og macOS

Hvis du netop er startet med videoredigering, kan du dog med fordel starte med et gratis redigeringsprogram. Herunder kan du læse mere om tre af de bedste videoredigeringsprogrammer til forskellige formål.

Movavi – Mit topvalg af videoredigeringsprogram

Movavi – Mit topvalg af videoredigeringsprogram

Her er det program som jeg selv har brugt til at redigere mine videoer siden 2017. Du kan teste det af ved at bruge gratis versionen, hvor du får adgang til alle funktioner og herefter kan du vurdere om du vil opgradere til deres betalte version.

Hvis du leder efter et godt online videoredigeringsprogram, som tilmed er gratis, finder du ikke en bedre kandidat end Movavi. Her får du alt, hvad du skal bruge til at redigere simple videoer, som du kan uploade til YouTube, Instagram, Facebook og lignende.

Ønsker du at bruge Movavi på din computer, kan du i stedet downloade desktop-udgaven. Videoredigeringsprogrammet er kompatibelt med Windows 10 og macOS. Programmet har alle de gængse funktioner, og du kan tilmed også optage din skærm og konvertere videoformater.

En af de klare fordele ved Movavi er, at det er enormt brugervenligt. Du uploader blot de klip, du vil redigere, hvorefter du kan rotere og beskære, flette, klippe, spille videoerne baglæns og tilføje effekter. Alt i alt et af de mest simple og bedste videoredigeringsprogrammer på markedet

Adobe Premiere Pro – Det bedste videoredigeringsprogram

Adobe Premiere Pro – Det bedste videoredigeringsprogram

Hvis du har behov for flere avancerede funktioner, kommer du ikke udenom Adobe Premiere Pro. Det er det absolut bedste og mest udbredte videoredigeringsprogram, og det er der god grund til – det indeholder alt, hvad du skal bruge for at skabe professionelle videoer og film.

Ulempen ved Adobe Premiere Pro er, at du skal betale et månedligt abonnement for at bruge det. Det er industristandarden indenfor videoredigeringsprogrammer, og det er nemt at anvende, når først du har lært det at kende.

Læringskurven kan dog være stejl, hvis du ikke har erfaring med videoredigeringsprogrammer. Du bør derfor starte med et gratis program, medmindre du ofte har behov for at kunne redigere videoer og ikke har noget imod at bruge nogle dage på at sætte dig ind i funktionerne.

Gevinsten ved at sætte dig ind i, hvordan man bruger programmet, er, at du kan skabe professionelle YouTube-videoer, musikvideoer, film og andet videomateriale. Af samme årsag er opfattes Adobe Premiere Pro som det bedste videoredigeringsprogram på markedet.

Lightworks – Bedste gratis videoredigeringsprogram

Lightworks – Bedste gratis videoredigeringsprogram

Lightworks er blandt de absolut bedste videoredigeringsprogrammer, som kan hentes kvit og frit. Det henvender sig til dig, der ønsker at skabe film og videoer i professionel kvalitet, uden du skal betale i dyre domme for software, som giver dig mulighed for det.

Selvom Lightworks ikke helt kan matche Adobe Premiere, understøtter det både multitrack-video og fungerer som en ikke-lineær editor. Det betyder, at kvaliteten af dine klip ikke bliver reduceret, når de behandles.

Du får en lang række avancerede funktioner, som ikke er standarden, når du vælger et gratis videoredigeringsprogram. Du har eksempelvis mulighed for at importere og gengive optagelser i baggrunden, ligesom du kan få vist effekter i realtid, før du tilføjer dem.

Ulempen ved Lightworks er, at brugerfladen er forholdvist kompliceret, hvorfor der er en stejl læringskurve. Du skal derfor være forberedt på, at dette ikke er ‘plug and play’-løsning, som du bare kan gå i gang med – det tager lang tid at lære at bruge programmet ordentligt.

Du kan downloade og installere Lightworks gratis på Windows 10-enheder samt på Apple og Linux-computere. Der findes også en betalt Pro-udgave, som giver dig en række yderligere muligheder, eksempelvis eksport af projekter i forskellige formater og direkte upload til YouTube.

Skriv en kommentar