Skal du vælge Elementor eller Divi når du bygger hjemmesider? Moderne hjemmesider skal have mange funktioner, være hurtige at bruge og ikke mindst have et flot design. Hvis du bygger hjemmesider i WordPress, har du allerede disse muligheder, men når hjemmesidens design skal være personligt og helt unikt, skal du bruge en page builder – eller sidebygger, som det kan oversættes til på dansk.
De førende page buildere til WordPress er uden sammenligning Elementor og Divi, og i det følgende kigger vi på ligheder og forskelle, så du lettere kan vælge det plugin, der passer til dit behov.
Både Elementor og Divi er særdeles populære hos alle hjemmesideejere, der vil tage designet af deres WodPress hjemmeside til det næste niveau.
Hvad er Elementor og Divi?
Med Elementor og Divi kan du bygge hjemmesider med professionelt design, uden du behøver at lære at kode og programmere. Det betyder, at alle på kort tid kan bygge deres egen unikke hjemmeside med præcis de funktioner, farver og design, der passer til sidens indhold.
Både Elementor og Divi har mange funktioner og features og kan ved første øjekast virke en smule uoverskuelige. Men du skal ikke lade dig skræmme af antallet af funktioner, for der går kun kort tid, før du bliver fortrolig med brugerfladen i begge plugins.
Elementor
Elementor er et WordPress-plugin, der findes i både en gratis version og en betalt Pro-udgave. Når du arbejder med Elementor, skal du selv råde over det tema, hjemmesiden skal bygges op omkring, men til gengæld kan du komme i gang ganske gratis.
Du kan installere og bruge Elementor i alle WordPress-installationer, og du kan bruge et hvilket som helst tema til det grundlæggende design. Elementor arbejder sammen med temaets overordnede funktioner, men langt hen ad vejen kan du sagtens klare dig med et af de mange gratis WordPress-temaer, der findes.
Relateret: Guide: Lav en gratis hjemmeside
Divi
Forretningsmodellen hos Divi er bygget op på en lidt anden måde. Her skal du købe eller abonnere på en pakke, der indeholder temaer og Divi sidebyggeren. Divi-plugin kan ikke købes separat, men når først du har investeret i pakken, kan du også bruge Divi sammen med alle andre WordPress-temaer.
Hos Divi får du alt inkluderet i samme pakke, men til gengæld skal du betale for at komme i gang. Du kan vælge mellem at betale et månedligt abonnement, eller du kan betale et engangsbeløb, der giver ubegrænset adgang fremover. Divi har 30 dages returret, så du ikke mister dine penge, hvis du fortryder købet.
Forskelle og ligheder hos de største page buildere
Det er ikke tilfældigt at Elementor og Divi er de foretrukne plugins, når der skal bygges flotte websites. Begge plugins har alle de funktioner, du kan ønske dig, men der er forskelle i funktioner og brugerflade i de to plugins.
Brugervenlighed
Elementor – Let forståelig brugerflade, der er bygget op efter ”drag and drop” princippet. Når du har fundet det element, du vil bruge i menuen, skal det blot trækkes ind på siden, hvor du vil bruge det. Det er let at eksperimentere med forskellige moduler, indtil du finder det helt rigtige.
Divi – Brugerfladen er let og overskuelig, og du lærer hurtigt de grundlæggende principper. Den intuitive opbygning gør Divi let at bruge for nybegynderen, og efterhånden som du får mere erfaring, vil du opdage de mere avancerede funktioner til design af komplekse hjemmesider.
Moduler til design af indhold
Elementor – Hvis du vælger Elementor, får du en række af de mest almindelige og grundlæggende indholdsmoduler i den gratis version. Til begynderen eller til dig der blot vil teste Elementor, kan du komme langt med basispakken.
Divi – Hvis du vil teste modulerne i Divi, er du nødt til at investere i en betalt version, der indeholder både temaer og Divi page builder-plugin. Der findes ikke flere versioner, så når først du har købt Divi, har du adgang til alle moduler.
Pris
Elementor – Når du vil videre fra den gratis basisversion, kan du vælge mellem fire forskellige betalte abonnementer. Med det billigste abonnement til 49 $ om måneden kan du bruge Elementor på en enkelt hjemmeside. Hvis du har flere hjemmesider, skal du vælge et udvidet abonnement.
Divi – Hos Divi kan du betale et årligt abonnement på 89 $, og så kan du bruge Divi sidebyggeren på alle de hjemmesider, du vil. Du kan også vælge at betale en engangsydelse på 249 $ for et livstidsabonnement. På den lange bane er Divi altså billigere, men uden mulighed for en gratis prøveversion.
Hastighed på hjemmesiden
Elementor – Hos Elementor er de meget opmærksomme på, at hastighed er en vigtig faktor på alle moderne hjemmesider. Page buildere kan sløve hastigheden på siden, men ved at minimere de pakker brugeren skal downloade, er forringelsen af hastigheden minimal.
Divi – I sammenligning med Elementor kan Divi virke en smule langsommere. Både i designfasen, men også på det færdige produkt. Prisen for en hjemmeside med mange funktioner og smarte features er desværre ofte, at siden loader langsommere.
Support
Elementor – På Elementors hjemmeside ligger der en masse guides og tutorials, der forklarer de mange forskellige funktioner. Du kan også gøre brug af Elementor Helpcenter, hvor du kan søge efter hjælp til brug af modulerne. Hvis du vil have personlig hjælp, kan du spørge i Elementors brugerfællesskab eller på mail.
Divi – Hos Divi finder du ligeledes en masse online dokumentation og hjælp til moduler og funktioner. Du kan dele din viden og søge hjælp hos andre Divi-brugere, eller du kan spørge Divi om hjælp på mail eller i deres online chat funktion.
Hvad siger brugerne?
Når du søger på Facebook eller Google, findes der en masse brugeranmeldelser af både Elementor og Divi. Der er ingen tvivl om, at der er meget dedikerede brugere til begge plugins, og at begge muligheder har deres fordele.
Divi-brugere fremhæver:
- Budgetvenlig og absolut billigst over tid
- Let at bruge for alle uden kendskab til kodning
- Kan bruges på et ubegrænset antal hjemmesider
- Giver adgang til flere hundrede færdige temaer
- 30 dages returgaranti, hvis du fortryder købet
Hos Elementor-brugerne lægges der vægt på:
- Gratis version, der dækker de grundlæggende behov
- Let og intuitivt at arbejde med – også for nybegyndere
- Responsivt design, der kan tilpasses flere skærmstørrelser
- Eminent modul til at lave popups med reklamer osv.
- Brug de færdige skabeloner, eller byg selv fra bunden
Skal du vælge Elementor eller Divi page builder?
Elementor og Divi er de førende plugins inden for WordPress page buildere. Begge plugins kan tilføre din hjemmeside funktionalitet og moderne design, og begge har millioner af brugere verden over.
Elementor er et godt valg til alle webmastere med basale behov, der kan nøjes med de gratis basisfunktioner. Hvis du er professionel bruger, kan du tilpasse dit abonnement, så du kun betaler for det antal sites, du har brug for. Elementor udmærker sig ved at have en overskuelig brugerflade og massevis af indbyggede moduler bl.a. til at bygge popups.
Hvis du driver mange websites, er Divi et billigere valg, hvis du vælger at købe den store pakke med engangsbetaling. I Divi-pakken får du både tema og page builder-plugin samt en del flere færdigbyggede skabeloner og layoutpakker, end du finder hos Elementor.