+45 65742003 kontakt@kristianole.dk

Guide: Lav en gratis hjemmeside

Det nemmeste at lære
kom hurtigt i gang
 • 30 millioner brugere
GRATIS
Bedst til dig der
blogger

 • Verdens mest brugte
GRATIS
Det med flest funktioner
smart og avanceret
 • Total designfrihed
GRATIS

Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at lave sin egen hjemmeside – faktisk kan du gøre det ganske gratis og alligevel få et rigtig flot resultat. Her på siden får du en top 5 over gratis hjemmesider i 2019.

Dét at lave hjemmesiden er med alle 5 værktøjer ganske gratis. Hjemmesiden laves i første omgang offline, og når du er tilfreds med den, kan du vælge at publicere den – altså at lægge den online. Det er ganske gratis, så længe du er indforstået med reklame i domænenavn og på hjemmesiden. Alle de gratis hjemmesider vil have annoncer i én eller anden form – det er sådan, det kan betale sig for udbyderne at tilbyde et gratis værktøj. Du kan typisk betale dig fra annoncerne, hvis du ønsker det, ligesom du kan betale dig til flere funktioner, der kan gøre din hjemmeside endnu bedre. Nedenfor ser du en top 5 over programmer til at lave gratis hjemmesider.

Webnode.dk – nemt og simpelt

gratis hjemmeside

Webnode er et internationalt hjemmesideprogram, der fås på mange forskellige sprog, herunder dansk. Funktionerne kræver ingen særlig teknisk kunnen, og derfor egner det sig især til nybegyndere. Sådan gør du:

 • Registrer dig på Webnode.dk – det kræver udelukkende, at du finder på et brugernavn og en adgangskode.
 • Vælg en skabelon, som du kan lide, og som passer til dit koncept.
 • Tilføj egne billeder og egen tekst for at personliggøre hjemmesiden.

Når du er færdig med hjemmesiden, offentliggøres den på dette domæne: https://hjemmesidens-navn.webnode.com Ovenstående version af domænet er gratis, og det bliver det ved med at være. Hvis du gerne vil have, at dit domæne ser lidt mere professionelt ud, kan du tilkøbe forskellige pakker. MINI-pakken koster 39 kr. om måneden og inkluderer et gratis .dk-domæne i et år. Reklamerne i bunden af hjemmesiden vil desuden forsvinde med en betalt version. De forskellige pakker svinger i pris fra 24 til 129 kr. om måneden. Kom i gang med din gratis hjemmeside her: Webnode.dk

Wix.com – smart og avanceret

wix-logo-lav-gratis-hjemmeside

Wix er endnu et internationalt program, der blandt andet fås på dansk. Her får du flere muligheder i form af f.eks. webshop, chat- og bookingsystem. Servicen er i det hele taget ret avancereret sammenlignet med de øvrige hjemmeside-programmer. Programmet er godt etableret med mere end 100 millioner brugere på verdensplan. Sådan gør du:

 • Registrer dig på Wix.com med en e-mailadresse og en adgangskode. Du kan også registrere dig via Facebook- eller Google-login.
 • Vælg en hjemmesideskabelon, som passer til din virksomhed eller dit koncept.
 • Tilføj din egen tekst og dine egne billeder. Tilpas desuden designet.

Når du er færdig med din hjemmeside kan du publicere den gratis. Dit domæne vil se således ud: https://info218841.wixsite.com/hjemmesidens-navn Ønsker du i stedet dit eget domæne, hvilket i særdeleshed anbefales, hvis du har en virksomhed eller går efter en god placering i søgemaskinerne, kan du tilkøbe forskellige pakker, der koster mellem 35 og 180 kr. om måneden, afhængigt af hvad du ellers ønsker at features og tilkøb. Ved den gratis hjemmeside vil der være nogle meget synlige reklamer for Wix både i toppen og bunden af hjemmesiden. Dem kan du også slippe for ved månedlig betaling. Kom i gang med din gratis hjemmeside her: Wix.com

Weebly.com – for mode- og kunstbranchen

Weebly er et amerikansk program, der dog er tilgængeligt på en lang række af øvrige sprog, herunder dansk. Programmet er nemt at bruge, og du kan frit vælge mellem et stort antal forskellige skabeloner, der især henvender sig til dig inden for mode- eller kunstbranchen. Sådan gør du:

 • Registrer dig på Weebly.com. Det gør du enten med en e-mailadresse eller med Facebook- eller Google-login.
 • Vælg et design, der passer til dit behov.
 • Tilføj egen tekst og egne billeder.

Når hjemmesiden er færdig, kan du publicere den helt gratis. Her skal du opgive dit mobilnummer, da du bliver verificeret via SMS. Dit domæne vil se nogenlunde sådan ud: http://hjemmesidens-navn.weebly.com Der vil være en lille reklame for Weebly i bunden af hjemmesiden med den gratis version. Ønsker du at slippe for reklamen eller at få dit eget domæne, kan du gøre det ved et månedligt abonnement, der koster fra $8. Vær opmærksom på, at du ikke kan vælge .dk-domæne gennem Weebly. Du kan i stedet vælge mellem .com, .net og .org-adresser. Kom i gang med din gratis hjemmeside her: Weebly.com

Jimdo.com – hjemmesideredigering via app

Jimdo er et tysk program. Vær opmærksom på, at dette program ikke er tilgængeligt på dansk, men at du kan gøre brug af det på enten tysk eller engelsk (eller en række andre sprog). Programmet egner sig særligt godt til bloggere, freelancere og kunstnere i forhold til de designmuligheder, der kan vælges. Sådan gør du:

 • Registrer dig på Jimdo.com. Du kan logge ind via Google- eller Facebook-login, eller du kan lave en ny konto via din e-mailadresse og et selvvalgt password.
 • Vælg en designskabelon, der passer til dit formål.
 • Gå i gang med at personliggøre hjemmesiden med tekst og billeder.

Når hjemmesiden er færdig, kan du gratis offentliggøre den. Dit domæne vil da se nogenlunde sådan ud: https://hjemmesidens-navn.jimdo.com Med den gratis hjemmeside følger en lille reklame for Jimdo i bunden af hjemmesiden. Vil du gerne undgå reklamen eller vælge dit eget domæne, kan du tilkøbe en pakker, der koster 50 kr. om måneden uden webshop eller 115 kr. om måneden med webshop. Jimdo er særdeles velegnet til bloggere eller øvrige hjemmesideejere på farten, da programmet har en app til både Android og iOS, der tillader dig at skrive blogindlæg og tilføje eller redigere tekst og billeder fra mobilen. Kom i gang med din gratis hjemmeside her: Jimdo.com

WordPress.com – Verdens mest brugte gratis hjemmeside program

hjemmeside-wordpress

Ønsker du en blog, er WordPress bestemt ét af de bedste valg. Det er både gratis og brugt af rigtig mange hjemmesideejere i Danmark og resten af verden. Sådan gør du:

 • Registrer dig med din e-mailadresse og et selvvalgt password.
 • Vælg en designskabelon til din hjemmeside.
 • Tilføj billeder og tekst og opret blogindlæg.

Når du offentliggør hjemmesiden, vil dit gratis domæne se således ud: https://hjemmesidens-navn.wordpress.com Modsat de øvrige programmer her på siden, kan du ikke tilkøbe domæne og fjerne reklamer via en månedlig betalingsløsning. Til gengæld kan du vælge en selv-hosted version via WordPress.org. Den nemmeste måde at gøre det på er at designe din hjemmeside via dit webhotel (f.eks. UnoEuro). Kom i gang med din gratis hjemmeside her: WordPress.com

Vælg det hjemmesideprogram der passer dig bedst

Med alle ovenstående programmer, kan du lave en gratis hjemmeside, som kan bruges personligt eller professionelt. Fælles for dem alle – med undtagelse af WordPress – er, at du ”betaler” for brugen af din gratis hjemmeside ved at reklamere for programmet på din hjemmeside og via dit domæne. Vil du gerne slippe for disse reklamer, kan du vælge en betalingspakke. Nemt og enkelt: Skal det være nemt og enkelt, bør du vælge Webnode.dk. Her har du også mulighed for et gratis -dk-domæne i et år ved at vælge en relativt billig pakke. Avanceret hjemmeside eller webshop: Ønsker du webshop, chat-system eller bookingsystem, bør du vælge Wix.com. Her får du rigtig mange features sammenlignet med de øvrige programmer. For bloggere: Skal du lave en blog, bør du vælge WordPress.com, som er det mest benyttede hjemmesidegprogram for bloggere i hele verden.