Guide til fritlægning af billeder

Fritlægning af billeder betyder at fjerne baggrunden på billeder. Det kan for eksempel være en fordel i forbindelse med produktbilleder til webshop, da det giver ro til øjet, skaber fokus omkring produktet og virker professionelt.

Der er dog mange andre typer af billeder, hvor det også kan være en fordel at fjerne baggrunden. Det gælder for eksempel for ejendomssalg eller personlige kort, hvor billeder med personer skal fritlægges for at kunne indsættes på andre billeder.

Uanset, hvad du skal bruge det fritlagte billede til, kan du i guiden her finde hjælp til at vælge det helt rigtige program til formålet – uanset om du leder efter en app eller et online program til fritlægning af billeder.

Hvordan fritlægger man et billede?

Der findes mange forskellige online redskaber, programmer og apps til fritlægning af billeder. Som med så mange andre digitale arbejdsredskaber, er det lidt en smagssag, hvad du vil finde mest brugbart.

Det mest brugervenlige program til fritlægning af billeder er dog uden tvivl remove.bg.

Remove.bg har en gratis test, som du kan prøve, før du bestemmer dig. Du bliver højst sandsynligt så afhængig, af du ender med at købe et medlemskab.

Fjern baggrund på billede gratis med remove.bg

Det er virkelig nemt at fjerne en baggrund på et hvilket som helst billede med remove.bg – og du kan tilmed prøve det helt gratis.

💡 Sådan fritlægger du et billede med remove.bg:

 1. Gå til hjemmesiden: Remove.bg
 2. Tryk på Remove Background
 3. Upload det ønskede billede
 4. Remove.bg fjerner nu baggrunden på billedet
 5. Brug evt. et af de mange baggrundsskabeloner fra remove.bg
 6. Download billedet til din enhed

OBS: Mange har skrevet og spurgt om jeg kan hjælpe med at fritlægge billeder og det kan jeg sagtens.

Du kan kontakte mig via formularen herunder – beskriv gerne opgaven:

  Ønsker du ikke at benytte én af de mulige baggrunde, remove.bg stiller til rådighed, kan du også bare gemme billedet med transparent baggrund. Det gør også programmet oplagt til virksomhedsbrug.

  Jeg har her lavet et eksempel, så du kan se hvor effektivt det er:

  Før:

  fritlægning af billeder - eksempel 1 - før

  Efter:

  fritlægning af billeder - eksempel 1 - efter

  Fritlægning af billeder manuelt

  De fleste kender programmet Photoshop til redigering af billeder på alle mulige (og umulige) måder. Du kan også godt lave fritlægning af billeder med Photoshop, men det kræver lidt mere teknik end at bruge et automatisk program som remove.bg – og så er det tilmed en dyrere løsning.

  Fritlægning af billeder – Photoshop

  Når du skal fritlægge billede i Photoshop, gør du det manuelt. Du kan få hjælp til at fjerne dele af baggrunden med samme nuance, men det endelige resultat afhænger af, hvor rolig en hånd, du har, da du selv skal udviske de sidste dele af baggrunden omkring objektet.

  Funktionen Magic viskelæder bruges til at fjerne større dele af baggrunden, mens du manuelt med viskelæderet fjerner mindre dele efterfølgende. Skal du fritlægge personer, kræver det en del øvelse af få afrundede kanter og især at bevare håret.

  Relateret: 7 sider med gratis billeder til fri download

  Fordelen ved at fritlægge billeder manuelt er, at du får resultatet præcist, som du ønsker. Du kan også fortryde og forsøge igen, hvis du får visket forkert, eller bare gerne vil forsøge at gøre det endnu bedre. Det kan hurtigt tage en god håndfuld timer at fritlægge billeder på denne måde, afhængigt af motiv og øvelsesniveau.

  Fjern baggrund på billede – app

  Vil du gerne lynhurtigt kunne fjerne og ændre baggrunden på billeder på din telefon, skal du selvfølgelig have en app til formålet.

  Du skal dog være opmærksom på, at resultatet typisk bliver noget mere tvivlsomt end med online værktøjer til brug på computeren, men hvis du bare skal bruge det til privat brug f.eks. i forbindelse med det årlige julekort, kan app-versionerne fint bruges.

  Nogle af de mest populære apps til fritlægning af billeder er følgende:

  • Adobe Photoshop Mix
  • Pixomatic
  • Product App
  • Background Eraser: superimpose

  Fælles for alle ovenstående apps er, at de er meget simple at bruge, og at de er helt eller delvist gratis.

  Fritlægning af billeder – FAQ

  Hvad er et fritlagt billede?

  Et fritlagt billede er et billede, hvor baggrunden er fjernet og efterladt transparent. Det kan f.eks. være af et produkt eller en person.

  Hvordan fritlægger man et billede?

  Et billede fritlægges ved at bruge et online værktøj til formålet. Det kan f.eks. være remove.bg eller Photoshop.

  Kan man fjerne baggrunden på et billede?

  At fjerne baggrunden på et billede er det samme som at fritlægge billedet. Det kan lade sig gøre på stort set alle billeder med et online værktøj eller en app til formålet.

  Hvordan skifter man baggrund på et billede?

  For at skifte baggrund på et billede, skal du fritlægge objektet – hvilket er det samme som at fjerne baggrunden. Objektet efterlades med en transparent baggrund, og det kan efterfølgende lægges over på en ny baggrund.

  Hvordan fjerner man baggrunden på et billede i Photoshop?

  Hvordan du fjerner en baggrund fra et billede i Photoshop afhænger af typen af baggrunden. Det er sværere at fjerne en kompleks baggrund end en simpel baggrund. Ved simple baggrunde bruges Magic viskelæderet til at fjerne det meste af baggrunden, og derefter kan du zoome ind og manuelt viske mindre dele ud omkring objektet.

  Hvordan fjerner man en person fra et billede?

  En del fritlægningsværktøjer kan også fjerne enkelte objekter som f.eks. personer fra billeder. Det gælder blandt andet Photoshop.

  Hvad hedder billeder der ikke har baggrund?

  Billeder uden baggrund kaldes fritlagte billeder. Fritlagte billeder har en transparent baggrund.

  Hvordan laver man en transparent baggrund?

  En transparent baggrund laves ved at fjerne den eksisterende baggrund. Det kan du gøre med remove.bg, Photoshop og lignende digitale værktøjer.

  Hvordan fjerner jeg grå baggrund i Word?

  Vil du gerne fjerne den grå baggrund – eller en hvilken som helst anden baggrundsfarve i Word – trykker du på Design →Sidefarve →Ingen farve.

  Hvordan fjerner man baggrunden på et billede på Mac?

  Vil du gerne fjerne baggrunden på et billede på din Mac, kan du gøre det på følgende måde: Klik på Format →Billede →Instant Alpha →Klik på den farve baggrund, du vil fjerne →Træk langsomt hen over den.

  📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

  Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

  reklamelink

  Kristian Ole Rørbye

  OM Kristian Ole Rørbye

  Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

  Skriv en kommentar