De 7 bedste sider med gratis billeder til fri download

Det er ingen hemmelighed, at billeder er en af ​​de mest engagerende og vigtige komponenter i online markedsføring.

Tilføjelse af billeder i høj kvalitet til din hjemmeside, din blog eller dine sociale medier kan øge brugeres engagement ligesom, at det også kan drive trafik til siden. Det er ingen overraskelse. Undersøgelser viser nemlig, at folk husker 80 % af, hvad de ser og kun 20 % af, hvad de læser.

Alle har haft det problem, at de har brug for et godt billede, men ikke har et ved hånden. Hvis du bruger Google, kan det hurtigt føre til en retssag. Det er derfor noget, du absolut bør undgå, hvis du vil gøre det ordentligt.

Heldigvis findes der en løsning. Der findes nemlig flere sider med de perfekte gratis billeder.

7 services med gratis billeder

Herunder finder du 7 af de bedste sider med gratis billeder til fri download. Disse sider er helt klart foretrukne steder for mange, når det kommer til at finde gode og gratis billeder til blogs, hjemmesider eller sociale medier.

Bonus: Jeg bruger selv Despositphotos.com når der skal købes billige billeder til f.eks nye indlæg her på siden. De har også en sektion med gratis billeder som er værd at tage et kig på.

Pexels.com

gratis billeder - pexels

Pexels.com finder du tusindvis af gratis billeder i høj kvalitet, der er licenseret under CC0 (Creative Commons Zero).

Det vil sige, at billederne kan bruges til både kommercielle og personlige formål uden at give kredit til hverken Pexels.com eller til fotografen. Du må ydermere gerne redigere billeder, som du har lyst til.

Du behøver ikke at have en konto, men kan bare finde billederne via søgefunktionen. Takket være søgefunktionen kan du nemt finde dit ønskede billede.

Unsplash.com

gratis billeder - unsplash

Unsplash.com finder du mere end 2 millioner gratis billeder fra fotografer fra hele verden. Du kan gøre, hvad du vil med disse billeder, fordi de også er under CC0-licensen. Især på Unsplash.com er udvalget af billeder i høj kvalitet fremragende, hvorfor det er en god platform til gratis billeder.

Du behøver ikke at oprette en konto for at få adgang til billederne. Du kan blot klikke ind på siden og gøre brug af den store søgefunktion for at finde frem til det helt rigtige billede.

Negative Space

Negative Space

Ifølge Negative Space har det været deres mål at give fotografer en platform, hvor de kan dele deres flotte billeder. Alle de billeder, du finder på siden, er gratis og er licenseret under CC0-licensen. Du skal desuden heller ikke betale for et medlemskab eller oprette en konto, hvis du ikke ønsker det.

Der er billeder for enhver smag takket være de mange kategorier: Abstrakt, dyr, arkitektur, mad, natur, mennesker, sport og meget mere. Desuden kan du gøre brug af den brugervenlige søgefunktion, hvis du leder efter noget bestemt.

Pixabay.com

Pixabay.com

Pixabay.com tilbyder en stor samling af gratis billeder. Hjemmesiden bliver regelmæssigt opdateret, så du finder ret tit nye billeder. Billeder på Pixabay.com kan bruges gratis til kommercielt og ikke-kommercielt brug. Disse billeder er i høj opløsning og i yderst god kvalitet.

Derudover behøver du ikke at tilmelde dig eller oprette en konto. Du kan dog vælge at registrere dig, hvis du ønsker det. Udover billeder finder du også vektorgrafik, videoer, musik og så videre.

StockSnap.io

StockSnap.io

Hos StockSnap.io ved de, hvor vigtigt det er at finde det helt rigtige billede til dit projekt. Derfor tilbyder de smukke gratis billeder i høj kvalitet under en CC0-licens til både kommercielt og ikke-kommercielt brug. Det vil altså sige, at alle billeder på siden er helt gratis at bruge til absolut ethvert formål.

StockSnap.io har et stort udvalg af billeder. Du kan nemt søge efter de billeder, der er relevante for dit projekt. På siden finder du udelukkende nøje udvalgte billeder af højeste kvalitet. I og med at der er så mange billeder kan du bruge søgefunktionen eller gennemse de forskellige kategorier.

Kaboompics.com

Kaboompics.com

Kaboompics.com har stort udvalg af billeder, og siden bliver regelmæssigt opdateret med nye. Du kan let søge efter de billeder, du mangler.

Du kan søge efter alt lige fra specifikke nøgleord, kategorier eller farver. Alle billeder falder ind under CC0-licensen, så du kan bruge billederne gratis, som du vil. Det eneste, du ikke må, er at videresælge billederne. Du kan desuden være lige så kreativ, som du vil, hvis du ønsker at redigere de valgte billeder.

Picjumbo.com

Picjumbo.com - billeder til fri download

Picjumbo er en samling af gratis billeder i høj opløsning, der kan bruges både kommercielt og personligt. Du behøver ikke at kreditere fotografen eller siden, men det er selvfølgelig værdsat, hvis du gør det.

Der er mange kategorier på siden lige fra madbilleder til abstrakte billeder, naturbilleder og meget mere. Du kan blot gøre brug af søgefunktionen eller kategorierne for at finde et billede, du ønsker at bruge. Du behøver ikke et medlemskab for at finde de gratis billeder. Men du kan købe et medlemskab for at få adgang til eksklusive billeder.

Hvorfor bruge gratis billeder med en CC0-licens?

Hvorfor bruge gratis billeder med en CC0-licens?

Alle billeder på internettet er beskyttet af ophavsretsloven. Selvom ophavsretten ikke er nævnt, skal du antage, at billederne er omfattet af den. Og det er derfor ulovligt at bruge disse billeder uden en tilladelse fra den, der ejer ophavsretten til billederne. Typisk er det fotografen, der har ophavsretten.

Men det er ikke altid, at billedet rent faktisk er ulovligt at bruge. I dag er der nemlig mange personer, der giver tilladelse til, at andre må bruge deres billeder, hvis de bliver krediteret eller under andre specifikke betingelser. Det kan for eksempel være på baggrund af CC0-licensen (Creative Commons Zero).

Hvis et billede er licenseret under CC0, betyder det, at du må bruge billedet til kommercielt og ikke-kommercielt brug samt, at du må redigere i det så meget, du vil. Desuden behøver du ikke at tilkendegive, hvor billedet kommer fra. Det vil altså sige, at billeder under en CC0-licens kan bruges af alle til ethvert formål.

Hvad betyder de forskellige licenser?

Hvad betyder de forskellige licenser? - gratis billeder

Inden du vælger at benytte dig af eller redigere et billede, som du finder, skal du sørge for at tjekke, om dette er tilladt. Hvis du gør brug af gratis billeder, findes der desuden flere forskellige udgaver af Creative Commons-licensen.

Creative Commons betyder, at brugen af billedet er blevet bestemt af billedets ophavsmand. Det kan være, at du skal kreditere fotografen, at du ikke må gøre brug af billedet til kommercielle formål eller, at du må bruge billedet lige, som du vil.

Herunder finder du en oversigt over nogle af de forskellige licenser:

  • Royaltyfri: Med royaltyfri billeder har du mulighed for at benytte dig af intellektuel ejendom uden at skulle betale royalties m.m.
  • Attribution: Du kan gøre brug af disse billeder så længe, at du krediterer ophavsmanden. Det er i de fleste tilfælde fotografen.
  • Ikkekommerciel: Du må udelukkende bruge billedet til ikke-kommerciel brug og herved ikke til kommerciel brug.
  • Ingen bearbejdelser: Du må gøre brug af billedet, som du ønsker, men du må ikke redigere i det.
  • Del på samme vilkår: Med denne licens må du gerne redigere i billedet. Men efterfølgende skal billedet udgives under en identisk licens.
  • Public Domain Dedication: CC0 gør det muligt for dig at gøre med billedet, som du vil. Ophavsmanden har givet afkald på deres copyright. Du kan derfor frit bruge og redigere i billedet til kommercielle og ikke-kommercielle formål.
  • Public Domain Work: Du må benytte dig af billedet, som du har lyst til i og med, at der ikke længere er nogen ophavsret.

Når du gør brug af gratis billeder, er det vigtigt, at du tjekker hvilken licens, der gør sig gældende. Hvis du vil være helt sikker på, at du må bruge billedet, så vælg gratis billeder, der er under CC0-licensen. Dette gør sig gældende uanset, om det er til kommercielle eller ikke-kommercielle formål. Men selvfølgelig er det især vigtigt, hvis du leder efter et billede til kommercielt brug.

Skal du bruge et billede til kommercielt brug, skal du altid være opmærksom på, om dette er tilladt. Som du kan se, er det nemlig ikke alle licenserne, der giver tilladelse til dette. Og det vil være rigtig ærgerligt at have fundet det perfekte billede og så lige pludselig finde ud af, at du slet ikke har lov til at bruge det.

Fordele ved at bruge gratis billeder

Der er mange gode grunde til, hvorfor du altid bør bruge billeder på din hjemmeside, din blog eller dine sociale medier. Faktisk er der undersøgelser, der antyder, at 90 % af al information, der transmitteres til hjernen, er visuel.

Andre studier har ligeledes konkluderet, at hjernen kan behandle billeder på intet mindre end 13 millisekunder. Disse og mange andre studier og undersøgelser favoriserer idéen om, at billeder er nogle af de bedste markedsførings- og kommunikationsmidler.

Billeder gør din hjemmeside, din blog eller dine sociale medier mere læsevenlige og engagerende. Det gavner desuden også dig i form af, at det kan skabe flere salg samt give dig mere trafik.

Men har du ikke evnerne til at tage et godt billede? Og har du ikke tiden eller pengene til at hyre en professionel fotograf? Så er der heldigvis en god løsning. Du kan nemlig i stedet gøre brug af gratis billeder til fri download, som du finder på internettet.

For at dine billeder ikke kommer til at ligne alle andre, er det en fordel at redigere billedet, så det passer til dit projekt. Du skal dog huske at tjekke, at du har tilladelse til at gøre dette. Det gør du ved at se, hvilken licens billedet har. På den måde får du et unikt billede, som ingen andre har uden, at du har brugt en masse tid eller penge på det.

Læs også: Min guide til fritlægning af billeder & guide til at gemme billeder i skyen (backup)

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar