Gratis fakturaprogram

Hvis du er freelancer, ejer af en virksomhed eller iværksætter, så kender du allerede hovedpinen, der kan komme fra at oprette og sende fakturaer. Men uden fakturaer får du ikke nogen betalinger fra dine kunder. Derfor er fakturaer ret vigtige.

Fakturaprogrammer er ikke ens, da de kommer med hver deres funktioner og løsninger. Det rigtige for dig afhænger af dine særlige behov, hvor komplekse dine fakturaer er samt dit budget. Ikke overraskende koster mange fakturerings programmer nemlig penge, hvis du skal have det fulde udbytte ud af dem.

Men heldigvis kan du også sagtens gøre brug af et gratis fakturaprogram, hvis det opfylder dine behov. Hvis du ikke ønsker at betale, kan du i stedet kigge nærmere på et gratis fakturaprogram her i artiklen.

Hvad er et gratis faktureringsprogram?

Et gratis fakturaprogram er en løsning, hvor du kan lave og sende fakturaer uden nogen omkostninger. Det vil altså sige, at du kan oprette din virksomhed og herefter begynde at sende fakturaer til dine kunder uden at betale en krone for det.

Størstedelen af de gratis fakturaprogrammer tilbyder dog, at virksomheder kan opgradere fra den gratis version til en betalt version. Med den betalte version vil der altid være langt flere funktioner tilgængelige.

Gratis fakturaprogram: Test af 3 af de bedste

Herunder kommer jeg nærmere ind på og gennemgår 3 forskellige fakturaprogrammer, hvoraf det ene er det jeg selv bruger til dagligt i mine virksomheder.

Fælles for alle 3 er, at de har en gratis version, som du kan bruge kvit og frit.

#1: Billy

gratis fakturaprogram - billy

Med Billy får du et online og gratis faktureringsprogram, der er beregnet til alle selvstændige. Du kan sende ubegrænsede fakturaer helt gratis, og det er meget nemt i brug. Ved oprettelsen af en faktura beregner det helt selv moms.

Når fakturaen skal sendes, kan dette foregå enten som link eller som PDF. Du kan også vedhæfte filer til fakturaen, hvis du ønsker det.

Du kan enkelt og ligetil oprette en gratis faktura og sende den til en kunde via enten din computer, iPad eller telefon. Er du på farten, kan du herved sagtens lave en faktura, inden du glemmer det.

Har du spørgsmål til fakturaprogrammet, kan du altid få gratis support fra Billys medarbejdere. Endvidere kan du holde styr på alle dine kontakter og kunder ved at gemme dem, så du ikke skal bruge en masse tid på at oprette og sende dine fakturaer.

Har du brug for at oprette EAN-fakturaer, er dette ligeledes en mulighed. Du får ydermere adgang til gratis fakturaskabeloner.

#2: Dinero

gratis fakturaprogram

Dinero er et gratis faktureringsprogram, der er perfekt til både mindre og mellemstore virksomheder. Dette gratis fakturaprogram er yderst brugervenligt og intuitivt, så du kan sende dine fakturaer nemt og hurtigt.

Med Dineros gratis faktureringsprogram kan du sende ubegrænsede af fakturaer i så lang tid, du vil. Du kan ydermere oprette så mange kontakter, der er brug for, så det er nemt altid at finde den kunde, du skal fakturere.

Derudover er der mulighed for at sende en gratis faktura på farten fra din mobil med hjælp fra Dineros app. Det er ydermere muligt at sætte din virksomheds logo på fakturaerne, hvilket gør det langt mere professionelt.

Samtidigt er det nemt at betale dine fakturaer for dine kunder via enten kortbetaling eller MobilePay. Hvis du har et fast samarbejde med nogle af dine kunder, kan du desuden lave en abonnementsbetaling for dine fakturaer. På den måde sparer du en masse tid.

Betaler dine kunder ikke, kan du på ingen tid sende både en påmindelse og en rykker. Du kan desuden altid se, om dine kunder har læst din faktura eller ej. Sidst men ikke mindst tilbyder Dinero en gratis support alle dage hele året rundt, hvis der er noget, du er i tvivl om.

#3: Paymo

Her det fakturaprogram som jeg selv bruger til dagligt i mine to virksomheder. Paymo blev lanceret før Dinero og Billy og det er grunden til at jeg valgte det i sin tid og har holdt ved, da det opfylder de krav jeg har.

Paymo er et intuitivt og brugervenligt gratis fakturaprogram til små og mellemstore virksomheder, hvor du kan oprette og sende fakturaer uden besvær. Med dette program kan du tilpasse dine fakturaer efter ønske, så de afspejler lige præcis din virksomhed. Det kan eksempelvis være ved at tilføje dit logo.

Når det kommer til eksportering af fakturaerne, kan dette foregå som enten en PDF-fil eller samlet i en CSV. Samtidigt kan du gøre det rigtig nemt for dine kunder at betale dig på en sikker måde via blandt andet PayPal, Stripe, Payoneer eller Authorize.net.

Når fakturaen er betalt, bliver den pr. automatik markeret som betalt. Hvis dine kunder vil betale fakturaen via en bankoverførsel eller kontant, er dette også en mulighed. Ydermere kan du fakturere tilbagevendende kunder helt automatisk. Det sparer dig for en masse tid, da du ikke hele tiden skal sende en faktura til den samme kunde.

Derudover gør Paymo det muligt for dig at se, hvornår dine kunder har set fakturaen. Herved ved du præcis, hvad status er for betalingerne.

Betaler kunderne ikke, kan du desuden lave og sende påmindelser. Du skal dog være opmærksom på, at den gratis version af Paymo kun tillader, at du kan sende tre fakturaer om måneden.

Lav dine fakturaer gratis i Excel eller Word

Få din lille virksomhed til at se professionel ud med gratis, sagkyndigt designet faktura- eller faktureringsskabeloner til Word og Excel.

Er et af ovenstående gratis fakturaprogrammer ikke noget for dig, findes der andre løsninger. Du behøver nemlig ikke nødvendigvis et fakturaprogram gratis, hvis dine behov er meget simple.

Relateret guider: Gratis regnskabsprogram & gratis timeregistrering

I dag kan du vælge at lave fakturaer gratis i enten Microsoft Excel eller Microsoft Word. Du kan sagtens finde en masse skabeloner online.

Dette er den absolut mest simple måde at lave fakturaer på. Men hvis du ikke har et særlig stort behov for mange funktioner eller kun skal sende et par fakturaer om måneden, kan dette være en løsning for dig, der mangler et gratis fakturaprogram.

Hvis du sender en del fakturaer hver måned eller har brug for et par smarte funktioner, er det i langt de fleste tilfælde at foretrække med et gratis fakturaprogram som de ovenstående.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

5 kommentarer til “Gratis fakturaprogram”

 1. Hej

  Er paymo ikke aktivt mere, eller er det bare linket der ikke virker.

  Tænkte jeg ville se og evt. bruge dette, når du nu selv gør ,å det vel være ok 🙂

  Svar
 2. Ved du hvordan regler er for virksomhed som kun har begrænset indtægt, under 50.000 kr, jeg er folkepensionist og skal hjælpe en boligforening med håndværker tilbud, jeg tænker på at det jo nok er b-indkomst og hvordan betaler foreningen mog så, skal jeg sende en faktura eller er der lettere måder
  Hilsen Ivan

  Svar
  • Hej Ivan,

   Som en folkepensionist, der modtager en begrænset indkomst under 50.000 kr, vil du sandsynligvis blive betragtet som en selvstændig erhvervsdrivende, hvis du modtager betaling for at hjælpe en boligforening med håndværker tilbud.

   Du skal sende en faktura til boligforeningen for dine ydelser, og de vil være forpligtet til at betale moms af beløbet, medmindre du er berettiget til at undtages fra moms, hvilket du skal undersøge.

   Jeg vil anbefale dig at søge rådgivning fra en revisor, så du er sikker på, at du overholder alle relevante skatteregler og lovkrav.

   Alternativt kan du prøve at ringe til Skat – de plejer også at være ret gode til at svare på denne type spørgsmål.

   Mvh.

   Svar

Skriv en kommentar