Guide: internet i sommerhus (Bredbånd/WiFi i sommerhuset)

Selvom der tidligere var en idé om, at et sommerhus var “helligt” i forhold til moderne teknologi, har kulturen ændret sig, og de fleste foretrækker i dag både at have tv og internet, når de drager på ferie eller weekend i deres sommerhus.

Især i takt med, at streaming, der jo kræver internet, er blevet mere udpræget, er internettet fulgt med i sommerhus. Men også det faktum, at det for en del er blevet muligt at arbejde (delvist) remote, har gjort behovet for internet i sommerhuset større.

Hvilket internet kan jeg få i mit sommerhus?

Hvilket internet, du kan få i dit sommerhus, afhænger i høj grad af sommerhusets geografiske placering. Nogle sommerhusområder er allerede med på fibernet-bølgen, og her har du mulighed for at få lynhurtigt internet, selvom du er i sommerhus.

I andre sommerhusområder er det kun muligt at få internet via telefon- eller antennestik, og i andre igen er der endnu ikke mulighed for bredbånd, og her vil mobilt bredbånd eller internetdeling fra mobilen være de eneste løsninger.

Udbydere, pakker og hastigheder afhænger dermed også af sommerhusets adresse, og du bliver derfor nødt til at prøve dig frem og indtaste adressen hos forskellige udbydere for at se, hvad de hver især kan tilbyde i netop dit sommerhus.

Du kan få et samlet overblik over dine muligheder på dette kort fra Styrelsen for dataforsyning og Infrastruktur: https://tjekditnet.dk/kort

internet til sommerhus - tjekditnet.dk

Du kan selvfølgelig også spørge dine naboer, om de har internet og hvilket, da du formentlig kan få det samme som dem.

Spar på internetregningen når du ikke er i sommerhus

Hvis du kun benytter sommerhuset periodisk, som de fleste gør, kan det virke fjollet at betale for internet i alle de måneder, du ikke bruger sommerhuset. Her har du to forskellige muligheder for at spare på internetregningen:

Hvis du kun bruger sommerhuset i sommersæsonen:

Afmeld internettet, når du tager hjem for sæsonen. Oprettelse på ny koster typisk ikke mere end omkring 300 kr., og det kan dermed godt betale sig at opsige henover vinteren og oprette igen til næste sæson. Vær dog opmærksom på at vælge bredbånd uden binding for denne mulighed.

Hvis du bruger sommerhuset periodisk over hele året:

Vælg en internetudbyder med en sommerhuspakke, hvor du kan sætte dit abonnement i dvale til nedsat abonnement i de perioder, du ikke er i sommerhuset. Ofte kræver denne løsning, at du forhører dig hos kundeservice om muligheden.

Internetdeling til lavt forbrug

Hvis du kun har behov for internet til mindre gøremål som at tjekke mails, facetime eller være på sociale medier, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt med bredbånd eller fibernet i sommerhuset.

I tilfælde af et lavt forbrug, kan det være nok med internetdeling fra telefonen. De fleste mobilabonnementer har i dag en stor datapakke inkluderet – eller kan få det for et mindre tillæg.

Med en smartphone kan du dele dit mobile netværk, så andre enheder kan gøre brug af det som wifi. Det vil sige, at du via computer eller tablet kan bruge mobilens internet. Det kaldes at lave et hotspot.

Sådan laver du et hotspot fra en Android mobil:

  • Gå ind i Indstillinger
  • Tryk på Forbindelse
  • Vælg Mobilt hotspot og internetdeling
  • Slå Mobilt hotspot til

Har du behov for at se navnet på dit mobile hotspot og koden til at tilgå hotspottet, kan du ydermere trykke ind på det.

Modtagerenheden kan tilgå hotspottet, ligesom den tilgår wifi.

Sådan laver du et hotspot fra en iPhone mobil:

  • Gå til Indstillinger
  • Tryk på Mobilnetværk
  • Tryk Internetdeling
  • Aktiver “Andre må deltage”

Inde på sidstnævnte side kan du også se og ændre wifi-koden for internetdeling.

Modtagerenheden kan tilgå hotspottet, ligesom den tilgår wifi.

Er internetdeling nok i sommerhuset?

Som udgangspunkt kan internetdeling fra smartphone til andre enheder kun bruges begrænset. Du kan som regel kun dele optimalt til én enhed ad gangen, og det kan være problematisk at streame. Gaming kan ikke lade sig gøre.

Er I flere i familien, bør I derfor hver især internetdele til en anden enhed, og hvis der skal være mulighed for streaming eller gaming, vil det typisk kræve et bredbåndsabonnement.

FAQ

Hvordan får jeg internet i sommerhus?

I de fleste sommerhusområder kan du få internet via telefon- eller antennestik, mens du også flere og flere steder kan få fibernet. Du kan se pakker og priser i oversigten her på siden.

Hvad koster internet i sommerhus?

Som udgangspunkt er prisen på internet i sommerhus den samme som på internet i helårsbeboelse. Dog tilbyder nogle udbydere en form for dvaletilstand, hvor du betaler mindre, når du ikke bruger internettet.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar