Mit første køb af lejlighed i Thailand (Pris: ฿1.3 mill.)

Jeg kan stadig huske da jeg lige var flyttet til Chiang Mai og skulle finde min første lejlighed tilbage i 2009

På det tidspunkt kendte jeg ikke det store til byen og det var meget begrænset hvad man kunne finde på nettet, så jeg endte med at spørge nogle andre danskere til råds og fandt mit første sted at bo den vej igennem. 

Nu skriver vi 2022 og de seneste 4-5 år har jeg haft lyst til at investerer i en lejlighed her i byen. 

Der er blevet brugt mange timer på at researche markedet og kigge på forskellige lejligheder rundt omkring i byen. 

Det er blevet noget nemmere at få et overblik over markedet sammenlignet med for 13 år siden. Det findes et godt udvalg af hjemmesider og Facebooksider, hvor man både kan finde lejlgiehder der er til leje og til salg.

Et par hjemmesider der er værd at nævne her:

Og her et par FB grupper:

En af de ting jeg holder mest af ved Chiang Mai er bjerget, Doi Suthep, der virkelig kendetegner byen, så det blev også et krav, at den lejlighed, der skulle investeres i havde udsigt til bjerget. 

Jeg spurgte også nogle andre jeg kender som har købt lejlgihed omkring, hvilke facilitereter man skulle gå efter og fælles svar var hver gang at man skulle finde et sted med pool og fitness og gerne i gå afstand til restauranter og indkøb. 

Så konklusionen blev at det jeg ledte efter skulle have: 

 1. Bjergudsigt
 2. Pool
 3. Fitness
 4. Tæt på indkøb etc.

Chiang Mai er en forholdsvis stor by og der findes mange lejlighedkomplekser, så selvom listen herover lyder til at kunne indsnævre søgningen gevældigt, så var det ikke tilfældet og der var stadig mange at vælge imellem. 

Det næste jeg kiggede på var mit budget, hvad ville jeg investerer for og hvor meget burde man betale pr. m2 de steder jeg søgte. 

Jeg kom frem til at en OK pris per m2 ville være omkring 30.000 til 35.000 baht med de krav jeg havde til stedet, så det var denne pris jeg kiggede efter op til købet. 

Der kom et par gode bud i nogle af Facebook grupperne og jeg var ude og kigge på 2 eller 3 lejligheder inden jeg slog til. 

Lejligheden jeg købte ligger i Hillside 4, som er et stort lejlighedskompleks, der har en rigtig god placering og lever op til de krav jeg havde – se placering her på kortet:

Mit første køb af lejlighed i Thailand - Hillside 4 Chiang Mai

Nu havde jeg så endelig fundet min første lejlighed, nu skulle den købes og derefter udlejes:

 • Prisen på lejligheden jeg havde fundet lød på: 1.3 millioer baht. (ca. DKK 260.000)
 • Lejligheden er en studio på 45m2 med en stor altan der har udsigt til Doi Suthep (se billeder længere nede i artiklen)
 • Renovering pris: 96.000 baht. (ca. DKK 20.000)
 • Udlejningspris: 10- 11.000 baht (ca. DKK 2.000)

Selve købet og møde med sælger og agent

Efter at have sagt til agenten at jeg gerne ville købe blev der sat et møde op, hvor vi mødtes i lejligheden sammen med sælger og agenten. Her blev kontrakten underskrevet og et depositum overført til sælger, for at vise at jeg var seriøs omkring købet. 

Herefter aftalte vi en dato, hvor vi skulle mødes på Land Department, som er det sted der står for at opdatere lejligheds dokumenterne, så de kunne blive opdateret med min data.

Oplevelsen på Land Department var overordnet rigtig god – agenten havde sørger for det meste inden vi tog der ud, så det var hovedsageligt at vi skulle kigge papirerne igennem og underskrive. 

Der var en lille udfordring med selve betalingen som er værd at nævne. 

Penge til køb af lejlighed skal komme fra udlandet

Udfodringen var at et krav fra Land Department er, at når en udlænding investerer i en lejlighed i Thailand, så skal pengene komme fra udlandet – det giver god mening, når man sætter sig i “Thailands” sted, da de på den måde får ny kapital ind i landet. 

Udfordringen for mit vedkommende var, at jeg ikke har en udenlandsk konto, de penge jeg tjener går ind på min thailandske firma konto, hvorfra jeg udbetaler min løn – så de penge jeg skulle bruge på at investerer i lejligheden stod allerede på en thai konto. 

Vi fik dog undtagelsesvis lov til at bruge disse penge, så jeg var fri for at lave noget fiks fakseri med at overfører penge ud og ind i landet igen. 

Foreigner quota på lejligheden 

En anden vigtig ting at nævne i forbindelse med køb af lejlighed i Thailand er, at der skal være foreigner quota, der hvor du vil købe.

Ved mit tilfælde stod lejligheden allerede i en anden udlændings navn, så det overtog jeg – men der kan være tilfælde hvor man køber af en thaier og her skal man altså lige undersøge om der er frit quota til at en udlænding kan eje – dette er også kaldet “Condominium Act (1979)” som du kan læse mere om her:

Fik papirerer og nøgler

Et par dage efter at kontrakten var underskrevet mødtes vi som nævnt med sælger og agents på Land of Department, hvor mit navn blev skrevet ind i de officielle papirer i skødet og jeg betalte den fee Land of Department skulle have, samt overførte det resterende beløb til sælger. Sælger gav mig herefter nøglerne.

Herefter var det hele på plads og det var nu min lejlighed – fed fornemmelse! 🙂

Renovering og indretning af lejlighed

I teorien kunne jeg nok godt have lejet lejligheden ud som den var, for det havde den tidligere ejer gjort uden problemer, men jeg tænkte det var et godt tidspunkt at få den shinet lidt op (læs: Covid), så jeg fik et tilbud af ham der også havde renoveret hjemme i vores hus.

De ting der skulle fixes var følgende:

 • Nye lofter
 • Maling af lejligheden
 • Ny bordplade ved køkken (se billeder)
 • Ny Aircon

Total pris for renoveringen var 96.000 baht.

Derudover kom køb af ny aircon og selve indretningen.

Her kan du se før og efter billeder:

Før:

køb af lejlighed i Thailand
køb af lejlighed i Thailand

Efter:

køb af lejlighed i Thailand
køb af lejlighed i Thailand
køb af lejlighed i Thailand
køb af lejlighed i Thailand
køb af lejlighed i Thailand

Som det ses på billeder fik vi også indrettet lejligheden lidt med ny seng, sofa, gardiner etc. så den stort set var indflytningsklar til den nye udlejer vi nu skulle ud og finde.

Udlejning af lejligheden

Her fik vi først den agent der havde hjulpet med selve købet af lejligheden til at hjælpe os med at dele den på de forskellige udlejningssider og FB grupper, men der var ikke den store respons, så vi valgte at kontakte Perfect Homes, som nok er nogle af de største og mest erfarne på markedet.

Efter at have skrevet lidt frem og tilbage med dem sendste de deres egen fotograf ud for at tage nogle billeder og derefter slog de den op på deres hjemmeside.

Der gik ikke mere end 1 uge så kom den første fremvisning af lejligheden – den blev desværre ikke til noget, men et par dage efter var der en ny fremvisning og her blev der skrevet under.

Vores første lejer var nu en realitet og kontrakten lød på 12 måneder.

Det var også Perfect Homes der stod for at lave selve kontrakten som lejer og jeg skulle skrive under på – i kontrakten gik de også meget op i at få taget billeder af hele lejligheden, så der ikke var nogen tvivl om hvilken stand det forskellige var i da lejer flyttede ind.

Afsluttende tanker

Jeg synes generelt at hele processen gik OK – den største udfordring under vejs var uden tvivl at pengene skulle komme fra en overførsel udenfor Thailand, men efter at vi fandt en løsning på dette kørte resten ret lige til synes jeg.

Vores udlejer bor der stadig og der har ikke været nogle udfordringer efterfølgende – han betaler til tiden og der har ikke været nogle klager over selve lejligheden fra ham.

Kunne jeg finde på at købe en lejlighed mere? Ja, jeg synes det virker som en fornuftig investering og hvis jeg støder på en lejlighed i samme prisklasse og placering, kunne det godt tænkes at jeg slog til igen.

Har du købt en lejlighed i Thailand eller overvejer det? Del gerne dine tanker og erfaring i kommentarfeltet herunder – eller send mig en mail hvis du har spørgsmål.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar