Guide: Find de bedste lydbøger

De fysiske bøger er på retræte, efterhånden som samfundet bliver mere og mere digitaliseret. Smartphones og tablets har desuden medvirket til at åbne op for en ny og smart måde at læse på; nemlig højtlæsning. Højtlæsning er dog ikke noget nyt.

Lydbøger har eksisteret i mange år, men tidligere har du skullet have en særskilt device til netop dét, først i form af en walkman, så en discman og senere hen mp3- og mp4-afspillere samt ipods. Det har desuden krævet en del lagerplads og en del arbejde at være i stand til at høre en enkelt bog, der skulle downloades.

I dag findes der streamingtjenester, der gør det meget nemt at høre lydbøger fra din mobil eller tablet, som du alligevel har med på farten. Du kan betale for streaming i form af lydbøger abonnement, der giver adgang til et hav af lydbøger, eller du kan låne gratis lydbøger på f.eks. bibliotekssider. At finde de gode lydbøger online kan dog være lidt af en jungle, så vi guider dig her til en top 3 over lydbøger på dansk og engelsk.

Top 5 gratis lydbøger

BookBeat anmeldelse

bookbeat - gratis lydbøger

BookBeat er en ny spiller på det danske marked. Her er tale om en abonnementstjeneste for lyd- og e-bøger, der minder meget om Mofibo, men som skiller sig ud ved at tilbyde flere forskellige pakker.

Hos BookBeat har du mulighed for at vælge mellem tre forskellige abonnementer, så der er rig mulighed for at vælge en pakke, som passer til netop dit behov. Du kan læse mere om de enkelte abonnementer her. Du har valget mellem følgende pakker:

 • Basic-pakken: Lyt i op til 20 timer hver måned for 79 kr./md.
 • Standard-pakken: Lyt i op til 100 timer hver måned for 109 kr./md.
 • Premium-pakken: Lyt ubegrænset for 149 kr./md.

Du har en større fleksibilitet i forhold til mange af de konkurrerende tjenester, hvor du kun har mulighed for at tegne ét abonnement. Samtidig kan du vælge at oprette en familiekonto, som du kan dele med op til fem personer. Det koster 49 kr. ekstra om måneden for hver profil, du tilføjer til dit abonnement.

Det eneste, du skal gøre for at komme i gang, er at tilmelde dig og hente app’en ned på din telefon, tablet, eller hvilken enhed du nu foretrækker, hvorefter du får adgang til mere end 100.000 bøger. Det er op til dig, om du vil hente bøgerne ned på din enhed, så du kan lytte til dem offline, eller om du vil streame dem.

Hvis du vil prøve BookBeat, før du betaler for tjenesten, kan du få 30 dages gratis abonnement, som du efterfølgende kan afmelde, hvis det ikke er noget for dig. Du får derved mulighed for at afprøve tjenesten, før du beslutter dig – hvilket du formentlig ikke gør, da her er tale om en solid, fleksibel og elegant app med et stort udvalg af lyd- og e-bøger fra hele verden.

Fordele ved BookBeat

 • 30 dages gratis prøveperode
 • Mere end 100.000 titler
 • Både e-bøger og lydbøger
 • Mulighed for både download og stream
 • Lækker og brugervenlig app
 • Fleksible abonnementer
 • Tilføj flere personer til samme abonnement

Ulemper ved BookBeat

 • Du skal bruge app’en for at tilgå indholdet
lydbøger-e-bøger-chapterdk

Chapter lydbøger

Chapter er endnu en ny, spændende spiller på markedet. Platformen minder meget om de øvrige tjenester, men der er alligevel noget nyt at hente – eksempelvis ved at du opnår rabat på fysiske bøger, når du har været medlem af tjenesten i mere end en måned.

Herudover er der lagt op til en langt mere personlig tjeneste, der automatisk anbefaler indhold, der matcher dét, du allerede har hørt eller læst. Du kan også vælge dine favoritgenrer, så du udelukkende få anbefalet titler, der hører under disse.

En anden fordel ved Chapter er, at der ofte kommer premierer på lydbøger og e-bøger, lang tid før de rammer de øvrige tjenester. Nogle titler er desuden eksklusive, så de udelukkende bliver udgivet på platformen.

Du kan vælge mellem 4 forskellige abonnementer, der hver især tager udgangspunkt i, hvor meget du vil bruge tjenesten, og hvor mange brugere der skal have adgang. Jo flere brugere der anvender tjenesten, desto større en besparelse er der at hente.

Det billigste abonnement er Chapter Flex, som koster 69 kr. pr. måned. Her får du 12 timers forbrug hver måned, og de timer, der ikke anvendes, bliver automatisk overført til næste måned. Det dyreste abonnement, Chapter Family, kan bruges af 4 brugere, og der er ingen øvre grænse på, hvor meget indhold du kan hente.

Vil du først tjekke Chapter ud for at se, om det er noget for dig, kan du med fordel gøre brug af deres gratis prøveperiode, der varer hele 40 dage. Klik her for at prøve Chapter ganske gratis.

Fordele:

 • Fleksible abonnementer
 • Eksklusive premierer
 • Få inspiration til nyt indhold
 • Ingen binding
 • Gratis prøveperiode på 40 dage
 • Få rabat på fysiske bøger

Ulemper:

 • Kun 3 enheder pr. bruger
 • Indholdet kan kun tilgås via app
mofibo-gratis-lydbøger

Mofibo

Mofibo er den førende platform inden for e-bøger og lydbøger. Du får et kæmpe udvalg og på mange måder fungerer Mofibo, som vi kender det fra streamingtjenester inden for film, serier og musik. Du betaler et månedligt abonnement, der giver dig adgang til alt Mofibos indhold, herunder alle de bedste lydbøger. Bøgerne kan desuden også vælges som e-bøger.

Prisen ligger i den høje ende. Et medlemskab koster 129 kr. om måneden, men du får til gengæld noget for pengene. Udover en meget stor mængde indhold – flere end 100.000 bøger – er app’en nem og brugervenlig, og bøgerne kan downloades direkte til din enhed eller høres og læses online.

Du kan prøve Mofibo gratis i 14 dage (nogle gange 30 dage via særlige kampagner), og det er nok til, at du med høj sandsynlighed må eje et medlemskab efterfølgende.

Fordele ved Mofibo:

 • 14 dages gratis prøveperiode
 • Mere end 100.000 titler
 • Både e-bøger og lydbøger
 • Mulighed for download eller online brug
 • Mofibo app

Ulemper ved Mofibo:

 • Prisen ligger i den høje ende
saxo lydbøger

Saxo Premium

Vi kender Saxo som Danmarks største online boghandel, men Saxo er blevet meget mere end det, og i dag kan du også høre lydbøger og læse e-bøger med et Premium medlemskab. Udvalget tæller her omkring 40.000 titler, hvilket skuffer lidt i forhold til Mofibo, hvor udvalget er mere end dobbelt så stort. Til gengæld koster et medlemskab kun 99 kroner, og du kan få en gratis prøveperiode på hele 30 dage. For den pris får du desuden ikke kun adgang til lydbøger og e-bøger; du får også rabat på fysiske bøger – helt op til 70% – samt gratis fragt.

Fordele ved Saxo Premium:

 • 30 dages gratis prøveperiode
 • Både e-bøger og lydbøger
 • Rimelig pris
 • Mange ekstra fordele

Ulemper ved Saxo Premium:

 • Beskedent udvalg sammenlignet med Mofibo

Bookmate

bookmate gratis lydbøger

Mofibo og Saxo Premium er uden tvivl de største spillere på det danske lydbogsmarked, men der er for nyligt kommet en ekstra spiller ind i kampen, der dog har lidt vej endnu. Et abonnement hos Bookmate koster 99 kr. om måneden ligesom Saxo Premium. Det er i og for sig en ganske fornuftig pris, men leder du efter danske lydbøger, bliver du skuffet, da udvalget er meget beskedent. Til gengæld får du et noget mere varieret udvalg af internationale titler. Med i prisen hører en app, der dog er rimelig forvirrende at finde rundt i sammenlignet med Mofibos, der er nem og brugervenlig.

Fordele ved Bookmate:

 • Mange internationale titler

Ulemper ved Bookmate:

 • Få titler på dansk
 • Ikke særlig brugervenlig app

Man får ikke de bedste lydbøger gratis forevigt

Selvom du kan høre lydbøger gratis hos Mofibo, Saxo Premium og Bookmate, når du først er medlem, betaler du for medlemskabet, og lydbøgerne er derfor i princippet ikke gratis.

Medlemskab kan dog sagtens betale sig, hvis du dels gerne vil have et stort udvalg og dels hører mere end én bog om måneden. Medlemsprisen er nemlig så lav, at den er tjent ind igen efter første bog.

Hører du kun en lydbog i ny og næ, kan du overveje at låne den via bibliotekets online tjeneste eReolen. Det kan ikke lade sig gøre med alle titler, men en del bøger udlånes efterhånden også som lydbøger, og her slipper du naturligvis for den lange ventetid, som der kan være på de fysiske af slagsen. eReolen byder også på et stort udvalg af e-bøger.

Husk også at læse guiden om at oprette en gratis hjemmeside her.

Øvrige online lydbøger

Ovenstående top 3 er naturligvis de bedste og største på markedet for både lydbøger og e-bøger på dansk, men det betyder ikke, at de er de eneste. Amazon har også en lydbøger app; Audible, med mere end 475.000 titler, hvoraf de langt de fleste dog er internationale. Deres konkurrent Audiobooks har også et stort udvalg af især engelske bogtitler, og prisen er den samme.

Har du børn under 10 år, der godt kan lide at få læst højt, kan du også overveje Fairytell eller Maneno, som er lydbogstjenester udelukkende med børnebøger. Hører resten af familien lydbøger eller læser e-bøger, vil det dog bedre kunne betale sig med én af de store udbydere, der har lidt af hvert, som Mofibo eller Saxo.

Hør lydbøger på farten

Rigtig mange af os har rigtig meget spildtid i hverdagen. Det være sig transporttid med tog og bus eller ventetid; ventetid ved lægen, ventetid til møder eller ventetid på transport eller mad og drikke to go.

Denne ventetid kan bruges fornuftigt med en lydbog. Lydbogen lader dig stadig have hænderne fri til andre ting, mens du enten hører en nervepirrende krimi, en interessant selvhjælps-bog eller læser op på den nyeste faglitteratur inden for dit arbejdsområde.

Udover, at lydbøger er nemme at have med, da de ligger i skyen og høres via mobil eller tablet, er de også meget billigere end fysiske bøger – og så er de ikke nær så miljøbelastende. Der er altså rigtig meget at vinde ved at høre lydbøger.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.