Hvad er affiliate marketing? – og hvordan du kommer i gang

Noget af det mest tillokkende må være at tjene penge uden at løfte en finger; især hvis du kan gøre det hjemme fra sofaen – eller fra en liggestol på Bahamas. Det kan du med en passiv indkomst som affiliate marketing.

Affiliate marketing er en form for udlicitering af marketing via links. Som influencer eller hjemmesideindehaver kan du altså tjene penge på at linke til produkter eller ydelser hos forskellige webshops.

Det er naturligvis ikke bare piece of cake at tjene en masse penge på affiliate marketing. I så fald ville alle gøre det. Selvom du i sidste ende kan tjene gode penge på den passive indkomst, kræver det til en start et solidt og dedikeret stykke arbejde.

Inden du læser videre – her et par anbefalinger:

Jeg kender personligt Matt Diggity – han bor også her i Chiang Mai. Jeg har selv og kender mange, der har taget hans kursus og jeg kan stå 100% indenfor det – her får du virkelig noget for pengene.

affiliate marketing - affiliate lab
Matt Diggity og Kristian Ole til CM SEO Mastermind

I guiden her vil jeg forklare, hvad affiliate marketing mere præcist er – og hvordan du selv kommer i gang med at tjene penge uden at arbejde.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er måske nok eksploderet over de seneste år, men det er ikke nogen ny opfindelse. Faktisk har princippet eksisteret længere end online salget selv. I fysisk form kan det nemlig sammenlignes med kommissionssalg.

Bidrager du til et salg for en anden virksomhed, får du en bid af kagen. Affiliate marketing er kommissionssalg i online form. Her linker du til en webshop eller et decideret produkt, og hvis kunden – via dit link – køber noget hos webshoppen, får du en en procentdel af salget eller en fast kommission, afhængigt af aftalen.

Affiliate marketing er altså at hjælpe en anden virksomhed med at markedsføre sig. Det kan være via deciderede anbefalinger, guides, tests eller artikler. Det vigtige er, at det, du skriver, giver læseren lyst til at klikke på linket. Teksten er altså nødt til at være både interessant og relevant.

Hvordan fungerer affiliate marketing?

Hvordan fungerer affiliate marketing

Der findes forskellige måder at have affiliate marketing-samarbejder på. Nogle webshops er tilmeldt forskellige affiliate marketing-programmer, som alle frit kan tilmelde sig.

Andre webshops forlanger én eller anden form for sikkerhed for, at du markedsfører deres produkt på en ordentlig måde, og at kunderne har tillid til dig.

Det kan for eksempel være, at du skal have x antal besøgende om måneden på din hjemmeside for at blive taget i betragtning.

Ét af de mest almindelige netværk er Partner-ads.com. Det er et affiliate-netværk, du kan tilmelde dig.

Her kan du så finde alle de relevante samarbejdspartnere også kaldet affiliate-programmer og deres links, som du frit kan gøre brug af – og tjene penge på.

I sådan et tilfælde har du ingen reel kontakt med udbyderne af produkterne. Det hele går igennem Partner-ads.com (eller lignende program så som Adservice eller Adtraction). Det er dog også denne form for affiliate marketing, der typisk giver den mindste indtjening pr. salg.

Danske affiliate-netværk oversigt:

Det er gratis at oprette sig ved de netværk jeg har nævnt herover.

I andre tilfælde kan du have et decideret samarbejde med udbyderen af et produkt. Her vil kommissionen typisk være væsentligt højere, men virksomheden kan modsat også stille visse krav til dig.

De fleste, der begynder med affiliate marketing, vil starte ud med at deltage i affiliate marketing-netværk og deres programmer, og når der så – forhåbentlig – er en lind strøm af besøgende på din hjemmeside, kan der udvides med mere fordelagtige samarbejdsaftaler.

Hvad er et affiliate-netværk & program?

Hvad er et affiliate-program

De fleste gør brug af et affiliate-netværk for at komme i gang med affiliate marketing. Her kan du typisk tilmelde dig kvit og frit, og der er i langt de fleste tilfælde få eller ingen krav til din hjemmeside, dit besøgstal eller indholdet på din side.

Det vil sige, at du som helt grøn affiliate marketing-bruger kan tilmelde dig et affiliate-netværk gratis og i dit helt eget tempo komme i gang med affiliate marketing.

Affiliate-netværket har en række samarbejdsaftaler med virksomheder / affiliate-programmer, der gerne vil gøre brug af affiliate marketing. Typisk er virksomhederne inddelt i kategorier for nemhedens skyld.

På den måde kan du nemt finde virksomheder, der har relevante produkter til din hjemmeside. Affiliate-links kan dog også bruges på Youtube, Facebook, Instagram og andre sociale og digitale medier.

Hvordan kommer jeg i gang med affiliate marketing?

Hvordan kommer jeg i gang med affiliate marketing

Én af de helt store fordele ved affiliate marketing er, at det er nemt at komme i gang med. Du skal bare have en blog, en Facebookside, en Youtube-kanal, en Instagram-konto eller lignende – og gerne flere af delene på én gang. De fleste, der starter med affiliate marketing, gør det via en blog. Enten en personlig blog eller en mere artikelbaseret blog.

Du kan læse min guide til at starte en blog her: https://kristianole.dk/lav-en-blog/

Når du har din blog på plads, kan du begynde at bruge affiliate marketing. Du skriver blot tekster om et emne, der interesserer dig, og så finder du affiliate links, der passer hertil.

Det kan du gøre i oversigten på affiliate-netværket. Vil du f.eks. gerne skrive om mode, kan du med ganske få klik finde frem til alle de deltagende affiliatepartnere, der har relevante produkter inden for mode.

I teksten indsættes linket som et hyperlink på ord eller sætninger. I Word indsættes et hyperlink sådan her:

 • Marker det ord eller den sætning, der skal indsættes et hyperlink på
 • Højreklik på teksten
 • Klik på “Link” i menuen
 • Kopier affiliate-linket
 • Indsæt affiliate-linket i feltet
 • Tryk på “Ok”

Nu bliver teksten blå med en understregning, hvilket betyder, at teksten er et hyperlink, som der kan klikkes på.

Sørg for at inkorporere hyperlinket i teksten på en naturlig måde. Det giver troværdighed og øger chancen, for at der er nogen, der klikker på linket.

Sådan bruger du affiliate links

Sådan bruger du affiliate links

For at få betaling for dine henvisninger eller salg, er det afgørende, at du bruger affiliate-linket. Det kan copy/pastes fra affiliate-programmet. Det er det link, der skal indsættes som hyperlink på den valgte tekst.

Det enkelte affiliate-link vil vise programmet, at det er netop dig, der har konverteret et salg, og at det dermed er dig, der skal have betaling for det.

Vær opmærksom på, om den enkelte virksomhed kan have betingelser for brugen af deres affiliate-links. Nogle virksomheder vil for eksempel ikke annonceres på spil- eller pornosider eller via kampagner som Google Ads.

Forskellige måder at bruge affiliate marketing på

Forskellige måder at bruge affiliate marketing på

Brugen af affiliate marketing er mere udbredt, end de fleste går og tror. Der er rigtig mange bloggere, der gør brug af det, men også meget større spillere på markedet som f.eks. Pricerunner.dk, Hotels.com, TripAdvisor.dk, og Momondo.dk, der alle er sammenligningsværktøjer.

Der er ganske givet et stort arbejde og en stor mængde penge postet i de nævnte sider, men sammenligningssider i mindre omfang kan også gøre det.

Noget af det, du kan bruge affiliate marketing til, er:

 • Henvisning til relevante produkter i blogindlæg eller artikler
 • Sammenligning af forskellige udbydere eller ydelser
 • Henvisning til køb af relevante produkter i forbindelse med en ydelse eller undervisning

Hvad, du bør vælge, afhænger både af din tekniske kunnen og dine interesser. De fleste vil vælge at henvise til relevante produkter inden for en niche, de ved noget om. Det er det nemmeste at komme i gang med, og skriver du om interessebaserede områder, behøver du ikke hele tiden at opfinde den dybe tallerken.

Det smarte ved affiliate marketing er netop, at du kan tilpasse det til dine interesser og vidensområder.

Fordele ved affiliate marketing

Fordele ved affiliate marketing

Både for dig, der tjener penge på affiliate marketing, og for virksomheden, der gør brug af affiliate marketing, er der klare fordele. Den største fordel er, at der praktisk talt ikke er noget at tabe.

Det er gratis at blive medlem af en side som f.eks. partner-ads.com. I nogle tilfælde får du endda en bonus for at melde dig ind. Derfra kan du begynde at tjene penge – helt uden omkostninger til affiliate-programmet.

For virksomheder koster det typisk et mindre beløb at være medlem af et affiliate-netværk, men derudover betaler virksomheder typisk kun kommission ved et gennemført salg.

Det vil sige, at de ikke betaler for markedsføring, der aldrig når ud til kunden eller aldrig resulterer i et salg. Her betales der faktisk kun for succesfuld markedsføring. Derfor er affiliate marketing blevet så populært.

Hvad skal jeg skrive om?

Hvad skal jeg skrive om - affiliate marketing

Når du skal i gang med affiliate marketing, er det en god idé at finde en niche – medmindre du har oceaner af tid i overskud til at skrive artikler eller blogindlæg om mange forskellige emner.

Det letteste er at vælge et afgrænset emneområde. Vil du ovenikøbet arbejde med SEO for at give din hjemmeside en bedre placering på Google, kan du også fra start overveje, hvor der realistisk set er plads til dig på markedet.

For mange ligger skønhed eller mode lige til højrebenet; måske på grund af en personlig interesse. Der er dog rigtig mange om buddet, og det gør det svært at få en ny blog ud over stepperne – ikke mindst på Google, hvor kampen om de eftertragtede søgeord er intens.

Har du et kendskab til eller en interesse i et lidt mindre kendt område, er det typisk noget nemmere at få en fin placering og dermed at blive opdaget af læsere – og netop det at blive opdaget er nøglen til at tjene penge på affiliate marketing.

Hvordan øger jeg trafikken til min hjemmeside?

Hvordan øger jeg trafikken til min hjemmeside

Det vigtigste for en affiliate marketing hjemmeside er trafik! Uden trafik har du ingen læsere, og dermed ingen, der potentielt set kan trykke på dine links og tjene penge til dig.

Der er rigtig mange ting, du kan gøre for at skabe trafik til din hjemmeside. Det vigtigste er dog i første omgang, at hjemmesiden ser professionel ud, og at indholdet er interessant. Ellers risikerer du nemlig, at de læsere, der finder ind på din hjemmeside, lige så hurtigt finder ud igen.

Derudover kan du blandt andet gøre følgende:

 • Tilføj gode og relevante billeder til din hjemmeside og dine tekster
 • Lav brugere på sociale medier til din hjemmeside, og skru op for aktiviteten her
 • Lav videoanmeldelser af produkterne, og udgiv videoerne på YouTube
 • Tilføj muligheden for at skrive sig op som følger eller som modtager af nyhedsbrev
 • Arbejd på hjemmesidens SEO – eller få hjælp til det

Kan man leve af affiliate marketing?

Kan man leve af affiliate marketing

JA! Du kan godt leve af affiliate marketing. Men det kræver benhårdt arbejde, og ligesom Rom bliver en god affiliate marketing-forretning ikke bygget på én dag.

De fleste, der laver affiliate marketing, har det som en ekstra indtægt. Det skyldes, at det er forholdsvist let at tjene et par tusinde kroner om måneden, men at det kræver en væsentligt større indsats at øge indtjeningen yderligere.

De fleste affiliate marketing-programmer er skruet sådan sammen, at du først tjener penge, når kunden enten trykker på dit link eller – som oftest – foretager et egentligt køb. Det vil sige, at dit indhold skal være så godt, at det kan konvertere, før det bringer en indtjening til dig.

Netop derfor er det et godt råd at starte ud med emner, du har en interesse i eller forstand på. På den måde sikrer du, at teksterne bliver interessante og vedkommende for læseren, hvilket øger chancen, for at læseren får lyst til at klikke på det indsatte link.

Du kan naturligvis også hyre en tekstforfatter til det egentlige tekstarbejde. Det er især en fordel, hvis du ikke selv er stærk sprogligt eller grammatisk, eller hvis du gerne vil have tekster om emner, du ikke har viden omkring.

Affiliate marketing FAQ

Hvordan fungerer affiliate marketing?

Affiliate marketing fungerer sådan, at du indgår en affiliate marketing-aftale f.eks. via et affiliate marketing-program. Det giver dig adgang til hyperlinks, soCm du kan indsætte på din hjemmeside eller dine sociale medier.

Hvad koster affiliate marketing?

Det er i princippet gratis at benytte sig af affiliate marketing og at tjene penge på det. Det kræver dog, at du har en hjemmeside eller anden kanal, og det kan der være visse udgifter forbundet med. Opretter du en blog via WordPress, er det dog ikke andet end et par hundrede kroner om året.

Hvad skal jeg bruge for at starte med affiliate marketing?

Det letteste er at lave en blog. Det kræver i princippet kun en hurtigt opsat hjemmeside (f.eks. i WordPress) og et domænehotel. Og så kræver det, at du skriver nogle blogindlæg, hvor du kan indsætte relevante affiliate-links.

Hvor kan jeg bruge affiliate marketing?

Affiliate marketing kan bruges på alle platforme, hvor der kan indsættes et hyperlink. Det er mest brugt på hjemmesider, men kan også bruges på forskellige sociale medier, YouTube, osv.

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar