Guide: Gem billeder i skyen

Billeder er blevet en stor del af manges hverdag. De fleste mennesker bruger billeder til at dokumentere deres daglige liv såvel som de mest dyrebare øjeblikke.

Som et resultat af moderne teknologi tager vi nu billeder næsten hele tiden – hvad enten det er til et familiealbum eller de sociale medier.

Derudover bruger de fleste virksomheder i dag aktivt billeder til deres markedsføring samt sociale medier. Derfor ligger rigtig mange virksomheder inde med et hav af billeder, som de naturligvis gerne vil gemme.

Men udfordringen er, hvordan man sikkert opbevarer alle disse billeder, så de ikke ender med at gå tabt. For at gøre dette bør du finde en platform, der ikke kun er sikker, men også praktisk. Der er ingen grund til at bruge en ekstern harddisk.

I stedet kan du vælge at gemme dine billeder i skyen. Her får du nemlig en form for online harddisk.

5 services til at gemme billeder i skyen

Nedenfor gennemgår vi flere forskellige platforme, så du kan vælge den bedste backup til dine billeder i skyen.

🥇Onlime

Onlime - Guide: Gem billeder i skyen

Onlime er en dansk cloudtjeneste, der giver dig mulighed for at opbevare dine billeder i skyen. Tjenesten fungerer med både Windows, Mac, iPhone og iPad, Android samt Office Online. Onlime tager altså en backup af dine mapper på enheden.

Du kan desuden gøre brug af funktionen Arkiv for billeder, der kun skal ligge i skyen. Herved optager de ikke plads på dine enheder. Derudover er det nemt og sikkert at dele dine billeder direkte fra skyen, hvis du ønsker det. Du kan ydermere gendanne dine filer fra skyen, når der er brug for det.

Vil du gerne gemme billeder på nettet gratis, kan du sagtens bruge Onlime. Du kan tilmelde dig gratis, hvorefter du får 5 GB lagringskapacitet m.m. Hvis du ønsker mere plads, kan du vælge abonnementerne ’Familie’ eller ’Personlig’ Disse abonnementer koster henholdsvis 770 kroner om året (for det billigste) samt 890 kroner om året (590 kroner det første år).

I alle abonnementer er der inkluderet fri dansk support, frit antal enheder samt Office Online. Vælger du at bruge Onlime til at gemme dine billeder i skyen, er det værd at bemærke, at de herefter sikres hos datacentre i Norge. Det vil sige, at dit privatliv bliver beskyttet på bedste vis, da dine billeder ikke bliver høstet. Der bliver heller ikke tjent penge på dem.

Fordele:

 • 5 GB gratis lagerplads
 • Dansk support via telefon, chat og mail.
 • Dansk og norsk databeskyttelse
 • Opbevaring af dine billeder på servere i Norden samt en fuld beskyttelse under GDPR
 • Ubegrænset lagringskapacitet til privat brug
 • Mulighed for rabat på abonnementer ved invitation af andre brugere
 • Gratis adgang til Microsoft Office Online
 • Automatisk backup af billeder på PC og Mac

pCloud

pCloud - gem billeder i skyen

Bag pCloud står et Schweizisk firma, der har fokus på at holde dine filer sikre heriblandt dine billeder.

Hvis du tilmelder dig, får du 10 GB gratis lagerplads. Dog skal du være opmærksom på, at ikke hele lagerpladsen er låst op fra starten af.

Du kan låse op for mere lagerplads ved at følge begyndervejledningen, downloade mobilappen, uploade en fil eller dele tjenesten med venner.

Ønsker du yderligere lagerplads, kan du vælge mellem forskellige abonnementer. Du kan selv beslutte, om du vil betale for et års-abonnement eller et livstids-abonnement.

Det er smart at købe et livstids-abonnement, da tjenesten dermed er gratis, når du har brugt den i omkring fire år.

Hos pCloud er der ingen begrænsninger på filstørrelsen, så du kan uploade alle de billeder, som lagerpladsen tillader. Takket være pClouds fildelingsmuligheder kan du sende og modtage billeder til og fra enhver.

Når du har uploadet dine billeder i pCloud, kan du altid få adgang til dem på både din computer, mobile enhed samt via pClouds app. Du kan desuden sikkerhedskopiere dine billeder fra din mobile enhed med blot et enkelt klik.

Derudover er det en meget sikker tjeneste. Med pCloud kan du kryptere dine følsomme filer på alle enheder, så de er usynlige for andre.

Fordele:

 • Mulighed for livstidsabonnement
 • 10 GB gratis lagerplads
 • Opbevaring af dine billeder på servere i Schweiz med fuld beskyttelse under GDPR
 • Valgfri kryptering

IDrive

IDrive er endnu en cloudtjeneste, hvor du har mulighed for at gemme billeder. Det er en populær tjeneste, og det er der flere gode grunde til. Tjenesten tilbyder nogle af de mest overkommelige abonnementer med en generøs lagerplads og flere ekstra funktioner.

Det gratis abonnement kommer med 10 GB lagerplads, hvilket er nok for rigtig mange brugere. Hvis du er en professionel fotograf, der skal gemme en masse billeder, kan det være en god idé at opgradere til et betalt abonnement på et tidspunkt. I så fald tilbyder IDrive 5 TB plads til 59,62 $ det første år og 10 TB plads for 74,62 $ det første år.

IDrive har ydermere flere spændende funktioner. For eksempel giver funktionen ’Auto Camera Upload’ dig mulighed for automatisk at sikkerhedskopiere alle billeder og videoer fra din enheds galleri til IDrive-kontoen. Herved skal du aldrig bekymre dig om at miste et billede.

En anden smart funktion, der er værd at nævne, er automatisk ansigtsgenkendelse. Denne funktion kan bruges til at gruppere billeder efter kategori i IDrive, hvilket gør det nemmere for dig at sortere gennem flere billedalbum.

Fordele:

 • Automatisk ansigtsgenkendelse
 • Mulighed for automatisk at sikkerhedskopiere billeder fra enhedens galleri til IDrive-kontoen
 • 10 GB gratis lagerplads

Google Photos

Google Photos - gem dine billeder i skyen

Google Photos er endnu en form for online harddisk, hvor du kan gemme billeder på nettet gratis. Denne platform tilbyder 15 GB gratis lagerplads, men du skal huske på, at denne plads deles på tværs af alle andre tjenester fra Google inklusiv Gmail og Google Drev.

Dine billeder er sikre takket være en automatisk backup fra din computer, tablet eller telefon. Med Google Photos kan du ydermere nemt forbedre dine billeder med effektive redigeringsværktøjer. Det kan være alt lige fra at anvende filtre til at justere farver og meget mere. Sidst men ikke mindst kan du dele dine billeder med lige netop, hvem du har lyst til.

Hvis du ønsker mere lagerplads, kan du overveje at købe et betalt Google One-abonnement. Dette abonnement giver dig en samlet lagerplads på mellem 100 GB og 2 TB alt efter behov. Priserne starter fra 17 kroner om måneden eller 170 kroner om året.

Fordele:

 • 15 GB gratis lagerplads
 • Redigér dine billeder nemt og hurtigt
 • Del dine billeder med familie og venner m.fl.

Dropbox

Dropbox er den største cloudtjeneste og er derfor populær blandt mange brugere til opbevaring af billeder. Dropbox Basic-kontoen giver dig 2 GB gratis lagerplads, hvilket muligvis ikke er nok. Du kan vælge mellem forskellige typer abonnementer: ”Personlig” eller ”Erhverv”. Du kan få fra 2000 GB og helt op til al den plads, du har brug for. Prisen starter fra 9,99 € om måneden og går op til 16,99 € om måneden.

Når det kommer til at gemme billeder, har Dropbox nogle interessante funktioner i ærmet. Eksempelvis bliver dine billeder fra din telefon eller tablet automatisk sikkerhedskopieret til Dropbox. Desuden kan dine billeder kopieres fra et kamera, et hukommelseskort m.m.

Installerer du computerappen, bliver alle billeder vist i mapper. Du kan organisere dem i undermapper eller redigere dem i billedredigeringssoftware. Du kan også se og gennemse alle billeder fra fanen Billeder på nettet eller i mobilappen.

Fordele:

 • Den største cloudtjeneste
 • Rediger billeder med billedredigeringssoftware
 • Automatisk sikkerhedskopiering

iCloud

iCloud er indbygget i alle Apple-enheder, så dine billeder er beskyttede og tilgængelige lige meget, hvor du er henne. Du får 5 GB gratis lagerplads til opbevaring af billeder m.m. i iCloud, og der bliver automatisk lavet sikkerhedskopier af dine enheder, når de er tilsluttet strøm eller Wi-Fi.

Får du en ny Apple-enhed, kan du nemt flytte dine gemte billeder til en ny enhed. Ydermere er det muligt at gennemse, søge i og dele alle dine billeder, hvis du har brug for det. For at spare på pladsen på dine enheder bliver billedernes originalversioner overført automatisk til iCloud i fuld opløsning, mens en mindre version af det pågældende billede bliver på din enhed.

Hvis du ønsker mere lagerplads samt flere funktioner, kan du opgradere til iCloud+. Du kan vælge mellem tre forskellige planer med enten 50 GB lagerplads, 200 GB lagerplads og 2 TB lagerplads. Disse planer koster henholdsvis 7 kroner, 25 kroner og 69 kroner om måneden.

Fordele:

 • Automatisk backup af billeder
 • Nemt at flytte billeder over til en ny enhed
 • Søge i og dele billederne

Gem billeder i skyen: Hvorfor er det en god idé?

Gem billeder i skyen: Hvorfor er det en god idé?

Der er flere fordele ved at gemme billeder i skyen med hjælp fra en cloudtjeneste og online harddisk. Gem billeder online giver dig følgende fordele:

 • Det er yderst sikkert at gemme billeder i skyen
 • Det er meget mindre sandsynligt, at du ender med at miste dine billeder
 • Du kan altid få adgang til dine billeder via internettet
 • Det er meget mere praktisk fremfor at bruge en ekstern harddisk
 • Du kan nemt dele dine billeder med andre
 • Du kan typisk redigere og organisere dine billeder efter ønske

Der er altså en del fordele ved at gemme billeder i skyen med hjælp fra en af ovenstående cloudtjenester.

FAQ

Hvordan kan jeg gemme mine billeder gratis?

Flere af de cloud-tjenester som jeg har skrevet om her i artiklen har en gratis udgave, hvor du får mellem 5 til 15 GB – kvit og frit.

Hvilken tjeneste til backup af billeder er den mest sikre?

Som udgangspunkt er alle dem jeg har fundet frem til her i artiklen sikre – dog har Onlime et ekstra lag sikkerhed på, da deres servere er placeret i Skandinavien.

Andre billede relateret guider: Guide til fritlægning af billeder, De 7 bedste sider med gratis billeder til fri download

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar