Webhotel priser » Find det bedste webhotel i Danmark 2024

Når du skal lave en hjemmeside eller en blog, skal du dels finde et godt domæne og have designet en hjemmeside. Men for at hjemmesiden kan vises online, skal den også have et webhotel ”at bo på”.

Et webhotel er et hotel for websites, som navnet også afspejler. Det er nemlig ikke gratis at have en hjemmeside online. Du betaler for den plads, du bruger.

Heldigvis er det hverken dyrt eller besværligt at gøre brug af et webhotel. Der findes dog mange udbydere, og både priser, produkter og services varierer, så det handler i høj grad om at finde det webhotel, der passer bedst til dit behov, din hjemmeside og formålet med den.

💡 Anbefaling: Det webhotel som jeg vil anbefale i dag til små og mellemstore hjemmesider

Siden jeg tilbage i 2006 købte mit første webhotel, har jeg efterfølgende prøvet og testet stort set alle de danske webhoteller der findes og når jeg kigger på følgende 3 paramenter: support, hastighed og pris er det uden tvivl Nordicway.dk der score bedst hos mig her i 2024.

Så hvis du vil have et godt og stabilt webhotel til fornuftige penge, er min anbefaling herfra Nordicway, hvor du får webhotel fra 9 kr. / måned det første år.

KAMPAGNE: 1 kr./md. hele først år – kun i december

– Kristian Ole Rørbye

Herunder har vi udvalgt de 14 bedste webhoteller, som du får en detaljeret gennemgang af. Så har du det bedst mulige grundlag for at vælge det webhotel, der er det bedste i netop dit tilfælde.

OBS: Det er blevet normalt kutyme indenfor webhotel branchen i Danmark, at man giver første år til en lav månedlig pris, for at prisen derefter stiger året efter.

Derfor har jeg her lavet en tabel, der viser hvad du helt præcist kommer til at betale for det første år og de efterfølgende år.

Seneste ændring til artiklen d. 02/12 2024:

Har opdateret ved Nordicway, da deres december kamapgne nu igen er aktiv.

Sammenlign webhotel priser:

Priserne tager her udgangspunkt i de billigste webhoteller, som hver udbyder tilbyder.

Udbyder År 1 År 2
Nordicway 114 kr. 348 kr.
Duelhost 456 kr. 456 kr.
One.com 228 kr. 588 kr.
Simply.com 60 kr. 672 kr.
E-studio 120 kr. 120 kr.
Hostinger 180 kr. 312 kr.
Webhosting 108 kr. 348 kr.
Azehosting 304 kr. 304 kr.
cHosting 264 kr. 264 kr.

Gennemgang af de 14 bedste webhoteller 2024

#1 – Nordicway​

nordicway et af de bedste webhoteller
  • Pris: Fra 9,50 kr. om måneden
  • Rabat: Spar 67% det første år
  • DECEMBER kampagne: 1 kr./md. hele først år – kun i december

Nordicway er en dansk webhotel-udbyder med hovedkontor i Aarhus. Nordicway blev stiftet i 2019, og fra starten har filosofien været at tilbyde en simpel løsning med ét webhotel-produkt, hvor alt er inkluderet.

Hos nordicway skal du altså ikke vælge mellem et hav af pakker, da der kun én pakke. Det er nemt og enkelt, og for dem der ikke ved hvad de egentlig har brug for, er oplagt nordicway.

Hos nordicway er du kun begrænset på pladsen, som kan opgraderes, hvis du får brug for det. Ellers får du ubegrænsede domæner/hjemmesider på samme webhotel, ubegrænset trafik, ubegrænset e-mails på samtlige domæner og meget mere.

Webhotellet hos nordicway koster 9 kr. / mdr. det første år, hvorefter prisen stiger til 29,- / mdr.

KAMPAGNE: 1 kr./md. hele først år – kun i december

Supporten er på dansk, og de svarer 24/7.

Bruger du WordPress er nordicway også et fint valg. Udover en 1-kliks installation af WordPress, kan du også få adgang til en dedikeret WordPress-supporter, hvor du får en WordPress-udvikler stillet til rådighed. Selvom dette er en tillægsydelse, kan det være dejligt at vide, at man altid har en professionel livslinje.

Læs også: Bedste WordPress webhotel

Hos nordicway bruger de cPanel som kontrolpanel, som for nogle kan virke lidt overvældende, da der er et hav af muligheder for at tilpasse/indstille webhotellet. Kan man dog godt lige fuld fleksibilitet, så er cPanel et rigtig godt webhotel-kontrolpanel.

Fordele ved nordicway:

  • Flere hjemmesider på samme webhotel
  • Lav pris
  • Gratis SSL og backup
  • Ubegrænset trafik
  • Ubegrænset email-konti på alle domæner

Ulemper ved nordicway:

  • Ikke muligt at kontakte support telefonisk
Webhotel Simply

#2 – Simply

  • Pris: 5 kr / måned (første år, derefter 56 kr./md)
  • Rabatkode: 3GRATIS (giver 3 gratis måneder)

Simply (tidligere UnoEuro) hører til blandt danskernes foretrukne webhotel. Det skyldes, at du kan få en samlet pakke. Du kan købe domænet gennem Simply, du kan få webhotel i forskellige størrelser, og derudover får du mailprogram og nem installation af en lang række programmer og redskaber, som f.eks. WordPress.

Det er også Simply jeg bruger som webhotel her til kristianole.dk og overordnet set det jeg bruger mest når det kommer til egne projekter samt kunders hjemmesider og webshop.

Den største side jeg arbejder med som også ligger på Simply har over 7.000 unikke daglige besøgende.

Simply er nemt at bruge; også for dem, der ikke er så øvede i at opsætte hjemmesider. Derudover er det billigt; det billigste webhotel koster fra cirka 5 kr om måneden (bemærk at dette er prisen pr. måned det første år, herefter er prisen 56 kr / måned), hvilket inkluderer 10 GB lagerplads. Med i den pris får du gratis SSL.

Ulemperne ved den lave pris er hastigheden. Det er kendetegnende for de billige webhoteller, at der ligger rigtig mange hjemmesider på hver server, og det sænker naturligvis hastigheden. Som helt almindelig bruger eller nybegynder har det dog typisk ikke den store betydning.

Også på kundeservicedelen halter Simply lidt. Du kan udelukkende kontakte dem pr. mail. Det vil sige, at der ikke er mulighed for telefonisk kontakt, og at du må forberede dig på, at der kan være en lidt længere svartid. Dog siger vores erfaring os, at de typisk er meget hurtige til at respondere på mailhenvendelser.

Fordele ved Simply:

  • Alt samlet ét sted
  • Gratis SSL
  • Lav pris
  • Ubegrænset antal mailadresser
  • Ubegrænset trafik
  • Nem installation af hjemmesideprogrammer

Ulemper ved Simply:

  • Mange hjemmesider på hver server (påvirker hastigheden)
  • Udelukkende muligt at kontakte support via mail

#3 – Duelhost

  • Pris: 29 kr. / måned
  • Rabat: Brug vores link og spar 50%

Duelhost tilbyder skræddersyede webhoteller med høj ydeevne samt dansk support. Selv kalder firmaer deres webhoteller for Danmarks hurtigste, fordi de giver adgang til 200% CPU, svarende til 2 kerner, der ledsages af 4 GB RAM for at sikre god ydeevne. Alle data leveres fra SSD-drev, hvilket giver en god performance og sikrer bedre load-tider til glæde for dine brugere (og din søgemaskineoptimering).

Selv med Duelhosts mindste pakke, får du 10 GB plads – og har du brug for mere, har den største løsning 200 GB. Du får derudover gratis SSL samt praktiske funktioner som 1-click-install, der gør det simpelt at starte en hjemmeside eller webshop fra f.eks. WordPress eller Joomla platformen.

En ekstra god feature hos Duelhost er, at der ikke er begrænsninger på domæner på dit webhotel. Det betyder, at så længe du har plads på webhotellet, kan du lægge flere domæner ind i samme løsning. Driver du flere websites kan du med andre ord styre dem fra samme sted.

Alle funktioner styres fra dit eget DirectAdmin kontrolpanel, som er kendt for at være tilgængeligt og brugervenligt opbygget.

Set i forhold til sikkerhed, beskyttes dine data bl.a. af Cloud Linux og Imunify360, mens Duelhost selv skanner løbende for malware o.l.

Desværre tilbydes du ikke telefonsupport, men har adgang til live chat og support via. mail.

Fordele ved Duelhost:

  • Gratis SSL
  • Ubegrænset antal domæner
  • Gode tekniske specifikationer
  • Lynhurtig installation af WordPress, Joomla m.fl.

Ulemper ved Duelhost:

  • Ingen telefonsupport
  • Ikke det billigste alternativ

#4 – One.com

  • Pris: Fra 19 kr. om måneden
  • UNIK Rabatkode: Brug koden VVKMQY og få 50% rabat (denne rabatkode er helt unik og tilbydes kun til besøgende her på Kristianole.dk)

One.com er godt og veletableret webhotel, og så er det meget benyttet i Danmark. Prisen ligger også her i den lave ende og starter ved 19 kroner om måneden (brug rabatkoden “VVKMQY ” og spar 50%) for den billigste løsning.

Til den pris får du dog hele 50 GB (mod de 10 GB ved den billigste pakke hos Unoeuro). Trafikken er ubegrænset, og der er gratis SSL.

One.com er nem at bruge og byder på mange gode funktioner, herunder blandt andet en online hjemmesidedesigner, der gør det nemt for nybegyndere at designe hjemmesiden. Her får du også et mailprogram med i pakken, og du kan også købe dit domæne gennem siden.

Der er igen tale om et lavpris webhotel, og derfor får du ingen telefonisk support. Modsat Unoeuro får du dog udover mailsupport også 24/7 chatsupport, hvilket gør det både nemmere og hurtigere at komme i kontakt med support ved behov.

Fordele ved One.com:

  • Alt samlet ét sted
  • Lav pris
  • Mere lagerplads
  • Gratis SSL
  • Ubegrænset trafik
  • Gratis hjemmesidedesigner
  • 24/7 chatsupport

Ulemper ved One.com:

  • Ikke muligt at kontakte support telefonisk
wpx webhotel anmeldelse

#5 – WPX hosting​

  • Pris: Fra 121 kr. om måneden
  • Rabat: Betal for ét år og spar 20%

Hvis du er på udkig efter webhosting, som er noget udover det sædvanlige, er WPX det ultimative valg. WPX er ikke en dansk udbyder, men er alligevel med på listen, da de tilbyder en verdensklasse service, som er svær at matche.

Det er også WPX som jeg har valgt at bruge på de vigtigste af vores sider, hvor jeg ikke tør gå på kompromis med sikkerhed, hastighed og support.

Det er særligt WPX’ kundeservice, som gør, at de er langt foran konkurrenterne. Når du kontakter supporten, får ud svar på under ét minut hver gang. Faktisk ligger deres gennemsnitlige svartid på lige under 30 sekunder, og det er klart en fordel, hvis der opstår udfordringer, som kræver akut handling.

Samtidig er deres hosting lynhurtig, og du får gratis hastighedsoptimering, gratis hjælp til at flytte dit site, gratis CDN og daglige tjek for malware – og hjælp til at fjerne det, hvis din side har været udsat for et hackerangreb. Det hele er inkluderet, uanset om du vælger den dyreste eller den billigste løsning.

Du kan vælge mellem tre forskellige pakker, som matcher de fleste behov. Den billigste pakke koster 20,83 dollar om måneden, hvis du betaler for ét år ad gangen. Her får du 10GB data, 100GB båndbredde, Cloud CDN og mulighed for at hoste 5 websites.

Vælger du deres dyreste pakke, skal du betale 83,25 dollar om måneden, hvis du betaler årligt. Her får du 40GB data, ubegrænset båndbredde, Cloud CDN og mulighed for at hoste helt op til 35 hjemmesider. Det er lige under 2,5 dollar pr. hjemmeside, hvilket svarer til omkring 15 kroner.

Alt i alt er det en virkelig god pris for en virkelig god hosting-løsning, som har alt det, du har brug for – og meget mere til. Hvis du har en eller flere vigtige hjemmesider, som skal kunne indlæses hurtigt, og du ønsker en verdensklasse support, som svarer med det samme, så bør du seriøst overveje at migrere til WPX.

En af de øvrige fordele ved WPX er, at det er ‘managed hosting’ – eller administreret hosting, som det kaldes på dansk. Det har en række fordele og betyder blandt andet, at der udelukkende hostes WordPress-hjemmesider hos WPX.

Hostingen er optimeret, så dit WordPress-site performer så godt som overhovedet muligt. Din hjemmeside eller webshop indlæses hurtigere, fordi hostingen er konfigureret til WordPress. Du får ligeledes adgang til et staging-miljø, så du kan opdatere dit site uden at lave ændringer på live-sitet.

Herudover tages der hånd om backup, sikkerhedskontrol, opdatering af WordPress og lignende. Du skal derfor ikke tænke på nogen af disse ting selv, når du hoster hos WPX. Managed hosting er klart den bedste løsning, hvis du ønsker stabilitet, god support og maksimal hastighed.

Fordele ved WPX:

  • Verdensklasse support, som gennemsnitligt svarer på 30 sekunder
  • Gratis Cloud CDN, så du kan hoste danske sites
  • Attraktivt prisniveau
  • Gratis scanning for og fjernelse af malware
  • Staging miljø
  • Tilknyt flere e-mailadresser
  • Automatisk backup
  • 99,95% oppetid garanti
  • Gratis migrering

Ulemper ved WPX:

  • Ingen dansk support
  • Du kan få billigere webhosting, hvis du ikke har behov for fordelene ved WPX
e-studio - webhotel til 10 kr om måneden

#6 – E-studio.dk

  • Pris: Fra 10 kr. om måneden
  • Rabat: Ingen rabatter pt.

E-studio.dk er ikke nogen ny spiller, da de efterhånden har været på det danske marked i en del år. Deres popularitet kan ikke sammenlignes med de store webhotel-udbydere, men de udmærker sig alligevel ved at have hurtige webhoteller i alle prisklasser. Hvis du går op i en solid performance på dit webhotel, er e-studio derfor en oplagt løsning.

Når du vælger e-studio, får du en samlet løsning, der inkluderer alt, hvad du har brug for. Der bliver ofte taget backups, så du altid kan få en sikkerhedskopi af din hjemmeside eller webshop, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan nemt administrere dit webhotel med e-studio, da deres servere benytter cPanel-kontrolpanelet. Her kan du oprette mailkonti, nulstille dine kodeord og stort set alt andet, der skal til for at varetage din hjemmeside eller webshop.

Samtidig kan du nemt installere WordPress, Joomla, Drupal, Magento, PrestaShop og de andre open source CMS’er med One Click Installer, så du kan komme hurtigt i gang med at bruge dit webhotel.

Alle servere er placeret lokalt i Danmark i et driftsikkert miljø. Serverne bliver opdateret hele døgnet og har altid installeret den den seneste software, så du er sikret en stabil performance. Der benyttes udelukkende danske IP-adresser fra eget IP-netværk, hvilket er en klar fordel, hvis du skal drive en hjemmeside eller webshop i Danmark.

Fordele:

  • Lave priser
  • Ubegrænset trafik
  • Administrér dit webhotel med cPanel
  • Nem installation med One Click Installer
  • Der tages jævnligt backups
  • Danske servere
  • Hurtig performance

Ulemper:

  • Kun telefonsupport på ePremium og eBusiness-pakkerne
  • Kun 2GB lagerplads på den billigste pakke
  • Kun 1 domæne på de to billigste pakker
hostinger - dansk webhotel

#7 – Hostinger.dk

  • Pris: Fra 15 kr. om måneden (26 kr når du fornyer)
  • Rabat: Halvpris det første år

Hostinger.dk er en seriøs hosting-udbyder, hvor du både kan få delt webhosting, cloud hosting, e-mail hosting og decideret WordPress-hosting. Hostinger blev lanceret i 2004 og er siden vokset sig til en international spiller, der har mere end 29 millioner brugere i 178 lande.

I gennemsnit får platformen 15.000 nye brugere hver dag, hvilket siger noget om, at her er tale om en seriøs hosting-udbyder, som har en stor popularitet – og det er der ikke noget at sige til. Med Hostinger.dk kan du få en løsning, der inkluderer alt, hvad du skal bruge, uanset hvor stort et behov du har.

Du får en hurtig og stabil hosting-løsning, som egner sig særdeles godt til WordPress-hjemmesider og webshops. Samtidig har Hostinger udviklet deres eget værktøj til at bygge hjemmesider, så du nemt kan komme i gang. Du skal blot vælge den skabelon, du vil tage udgangspunkt i, redigere i den, og så er du klar til at lancere din hjemmeside.

Hostinger har et utroligt brugervenlig interface, hvor du kan administrere alt, der vedrører din server. Du har adgang til 1Click-installeren, som gør det nemt at opsætte WordPress, Magento, PrestaShop, Joomla og alle de andre open source CMS’er, der er adgang til.

Uanset, om du blot har behov for en simpel hosting-løsning til din hjemmeside, eller du stiller større krav til kapacitet og trafik, får du en god og stabil server, hvor der er styr på sikkerheden.

Fordele:

  • Gratis SSL-certifikat
  • Egner sig især til WordPress
  • Ubegrænset trafik
  • Chatsupport
  • Brugervenligt kontrolpanel
  • Stabile servere
  • Intuitiv hjemmeside-bygger

Ulemper:

  • Ingen telefonsupport
  • Ikke den billigste løsning
webhostingdk webhotel test

#8 – Webhosting.dk

  • Pris: Fra 9 kr. om måneden
  • TILBUD: første år 9 kr / måned, herefter 29 kr

Her får du Danmarks absolut ældste og mest erfarne udbyder på hosting markedet. Med start helt tilbage i 1996 er der ikke nogen af de andre vi anmelder her på siden som kan nå dem til sokkeholderne på det punkt.

Jeg har selv brugt Webhosting.dk i mange år og har især brugt deres domæne-service til at registrerer .dk domæner, da de som de eneste sælger dem videre til ren kostpris, hvilket er 50 kr. i skrivende stund.

Derudover får man gratis DNS med i købet når man køber et .dk domænem, hvilket også er helt unikt, da man så ikke har andre udgifter end de 50 kr. Derfor er Webhoting.dk det oplagte valg, hvis du har planer om at købe .dk domæner løbende til de bedste priser.

En anden cool feature ved dem er, at de tilbyder et mailhotel til 12 kr / måned, hvilket betyder at du ikke behøver at registrerer et webhotel for at få mails på dit domæne – du kan nøjes med mailhotel løsningen.

På webhotel delen er de også knivskarpe og tilbyder her 3 populære løsninger som hedder: PHP Privat, PHP Medium og PHP Erhverv.

Ved PHP Privat får du rigtig meget for pengene og det er mere end nok til de fleste behov. For 9 kr / måned får du 5GB plads, 10GB mail plads, 1 klik WordPress installation, backup – alle deres webhoteller har gratis SSL.

Fordele ved Webhosting.dk:

  • .dk domæner til kostpris = 50 kr.
  • Få første år til 9 kr / måned
  • Gratis SSL
  • DK´s ældste og mest erfarne udbyder
  • Hurtigere servere placeret i Danmark
  • Høj oppetid

Ulemper ved Webhosting.dk:

  • Ingen telefonsupport
azehosting webhotel med cpanel

#9 – AzeHosting

  • pris: Fra 25 kr. om måneden
  • tilbud:

Denne webhotel udbyder så dagens lys tilbage i 2010 og har siden leveret høj kvalitet til en fornuftig pris.
Folkene bag AzeHosting er to iværksættere der mente der manglede et selskab der kunne give kunderne kvalitet for pengenene.

Jeg bruger selv AzeHosting til et par af mine sider og anbefaler dem også ofte til kunder der spørg ind til en prisvenlig webhotel-løsning.
Det jeg godt kan lide ved dem er, at du for små 18 kr/måned (9 kr / måned + 90 kr årligt) får rigtig meget for pengenene så som 30 GB ssd plads, ubegrænset antal domæner tilknyttet, ubegrænset månedlig trafik, emails på alle domæner, gratis SSL samt en 14 dages backup.

De har også valgt at tilbyde Prof, VIP og VHM reseller hosting, hvilket betyder at de kan løse alle de behov der måtte opstå og du derved ikke behøver at skifte udbyder, hvis forretningen vokser og du skal bruge mere plads etc.

En anden positiv ting ved AzeHosting er, at de kører med cPanel, hvilket er der hvor du styre dit webhotel fra og med cPanel har du meget mere frihed til at styre og redigere. Det gør så også, at det måske ikke er så brugervenligt at se på og nok kræver lidt mere tid at sætte sig ind i – men det er ikke noget som jeg betegner som negativt, tværtimod er det en god ting at have adgang til cPanel i de fleste tilfælde.

Det eneste minus er, at der ikke ydes telefonsupport – ej heller på de store løsninger. Her skal man kunne nøjes med mail og support-ticket.

Fordele ved AzeHosting:

  • Gratis SSL (https)
  • Ubegrænset antal domæner
  • Ubegrænset trafik
  • min. 30 GB plads

Ulemper ved AzeHosting:

  • Ingen telefonsupport
webdomain webhotel danmarks billigste

#10 – Webdomain​

  • pris: Fra 19 kr. om måneden

UPDATE 2020 // Webdomain er solgt til One.com

Deres billigste løsning er 19 kr / måned (+99 kr i oprettelse) og her får du samtidigt telefonsupport som en del af pakken, hvilket må siges at være et stort plus.

Jeg har selv et par hjemmesider liggende hos Webdomain og er meget tilfreds med hastigheden på dem samt deres support svare hurtigt. Jeg har ikke selv benyttet mig af telefonsupporten endnu, men i stedet klaret det via mailsupport, hvor de har svaret indenfor 24 timer.

En af mine sider oplevede jeg noget nedetid med over en periode og her skrev jeg det til supporten, hvorefter de flyttede hjemmesiden over på en anden server uden noget brok – god service.

Silver webhotel, som er det mindste, koster som sagt 9 kr. / måned og her får man 3 GB plads, gratis SSL, QuickCMS (WordPress etc.) – en anden positiv ting  er, at du får et gratis .dk domæne ved bestilling af webhotel – så her spare du 149 kr. De tilbyder også en 14 dages fortrydelsesret.

Fordele ved Webdomain:

  • Billigt
  • Gratis SSL
  • Gratis .dk domæne
  • Telefonsupport inkluderet i prisen

Ulemper ved Webdomain:

  • Mange hjemmesider på server, hvilket kan påvirke hastigheden
Cliche Danmarks billigste webhotel

#11 – Cliché

  • pris: Fra 19 kr. om måneden

UPDATE 2020: Cliche er solgt til One.com // Cliché er endnu én af de billige webhoteller på markedet. Faktisk kan du få mailadresse med domænenavn for den lave pris af 1 kr. om måneden. Her er dine muligheder dog meget begrænsede, og derfor vil langt de flest vælge den anden billigste pakke, der koster 19 kr. om måneden. Med denne pakke får du 2 GB lagerplads, hvilket er væsentligt mindre end hos de øvrige webhoteller; til gengæld får du ubegrænset trafik, gratis SSL og op til 20 mailadresser tilknyttet.

Én af de store fordele ved Cliché er, at du har mulighed for telefonsupport, der sikrer hurtig hjælp ved tekniske problemer eller spørgsmål til kundeservice. Hos de øvrige billige webhoteller, får du udelukkende mailsupport (og evt. chat), hvilket betyder en væsentligt længere svartid – og det kan være en dyr investering i forhold til søgemaskineplaceringer.

Fordele ved Cliché:

  • Lav pris
  • Gratis SSL
  • Ubegrænset trafik
  • Telefonsupport

Ulemper ved Cliche:

  • Meget lidt lagerplads
  • Mange hjemmesider på hver server (påvirker hastigheden)
cHosting webhotel

#12 – cHosting

  • Pris: fra 22 kr. om måneden

cHosting er ét af de mindre kendte webhoteller i Danmark. Ikke desto mindre fortjener de at blive nævnt. For en pris fra 22 kr. om måneden, får du webhotel med et hav af features. Herunder nem installation af mere end 400 systemer, gratis SSL og gratis backup af din hjemmeside.

Med i prisen på det billigste webhotel hører 5 GB lagerplads og 50 GB trafik. Førstnævnte hører i den lave ende, mens sidstnævnte er nok for de fleste.

Fordele ved cHosting:

  • Gratis SSL
  • Mange features
  • Backup af hjemmeside

Ulemper ved cHosting:

  • Begrænset lagerplads
  • Begrænset trafik
  • Udelukkende muligt at kontakte support via mail
webhotel - dandomain

#13 – DanDomain

  • pris: Fra 24 kr. om måneden

Ønsker du en højere hastighed og mere stabile servere, end der tilbydes hos de billigste spillere på markedet, bør du overveje DanDomain. Prisen starter fra 24 kr. om måneden, men her får du også både effektivitet og stabilitet, som især er værd at prioritere, hvis du har en webshop, forventer megen trafik eller har en hjemmeside med meget indhold. Månedligt er prisen kun nogle kroner højere end de billigste webhoteller, men du får bestemt også mere for pengene.

Udover kvaliteten af webhotellet får du også dansk kundeservice via mail, chat og telefon, hvilket sikrer nem og hurtig hjælp, hvis behovet skulle opstå. Til gengæld får du kun 5 GB lagerplads og 2 mailkonti tilknyttet.

Tidligere havde DanDomain speciale i webshops, og det er viden og erfaring, som du stadig kan få glæde af ved at vælge DanDomain som dit webhotel.

Fordele ved DanDomain:

  • Stabile servere
  • Dansktalende kundeservice via mail, telefon og chat

Ulemper ved DanDomain:

  • Dyrere end flere øvrige webhoteller
  • Begrænset lagerplads
  • Kun 2 mailkonti
  • SSL skal tilkøbes
Webhotel fra Surftown

#14 – Surftown

  • Pris: fra 25 kr. om måneden

Surttown er et webhotel, der tilbyder nemme løsninger til dig, der er nybegynder. Du får nemlig et stort udvalg af skabeloner, som tillader dig at designe og offentliggøre din hjemmeside på ganske få minutter. Til gengæld er prisen også i den højere ende af skalaen med en pris fra 25 kr. pr. måned det første år, hvorefter prisen stiger til 29 kr. pr. måned. Med i prisen får du 30 GB trafik og 20 GB lagerplads, samt gratis SSL.

Du kan kontakte den danske kundeservice gratis via mail og chat med løfte om svar på mail inden for 24 timer og næsten prompte svar på chat. Det er også muligt at vælge telefonservice, der dog er tilkøb (39 kr. månedligt) til de billige af webhotellerne.

Fordele ved Surftown:

  • Gratis SSL
  • Nemme og smarte hjemmesideskabeloner

Ulemper ved Surftown:

  • Højere pris
  • Begrænsning trafik
  • Telefonservice er tilkøb

Vælg det webhotel der passer til dit behov

Prisforskellene på ovenstående webhoteller er minimale, og det bør derfor ikke være prisen, der i sidste ende afgør, hvilket webhotel du vælger. I stedet bør du vælge det webhotel, som passer bedst til dit behov og hjemmesidens formål.

Herunder bør du blandt andet se på:

  • Er hastigheden vigtig?
  • Hvor meget trafik vil hjemmesiden have?
  • Hvor meget lagerplads har du behov for?
  • Har du brug for gratis SSL?
  • Hvor mange mailadresser skal du bruge?
  • Hvordan får du fat i webhotellets kundeservice ved tekniske problemer?

Hastighed

Der er mange gode grunde til at kigge på den hastighed, som din hjemmeside kommer til at køre med. Dels kan det spille en rolle for din placering i søgemaskinerne, og dels vil de fleste besøgende hurtigt fordufte igen, hvis hjemmesiden kører for langsomt. Nogle webhoteller oplyser tekniske specifikationer på deres servere, men det er langt fra alle. Typisk gælder det, at jo færre webhoteller pr. server, des hurtigere vil din hjemmeside køre. Tommelfingerreglen er, at de billigste webhoteller på markedet typisk vil tilbyde den langsomste service.

Trafik

Du ønsker naturligvis trafik til dit website – og gerne rigeligt af den. Realistisk set skal du vurdere, hvor megen trafik der vil komme til hjemmesiden. Hos nogle webhoteller får du ubegrænset trafik, mens der for andre webhoteller er begrænsninger på den gratis trafik, og herefter vil du blive opkrævet ekstra for yderligere trafik. Har du et webhotel med begrænset trafik inkluderet i din pakke, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du får megen trafik til hjemmesiden.

Lagerplads

Jo større din hjemmeside eller webshop er, des mere lagerplads vil du have behov for. Der er store forskelle på, hvor megen lagerplads du får med i prisen på de billige pakker. Har du planer om andet end en lille blog, vil det derfor være en fordel at vælge en pakke med mere lagerplads inkluderet.

Gratis SSL

Måske er du ikke helt inde i alle termerne omkring webhotel og hosting, og i så fald kan SSL virke overflødigt eller besværligt at sætte sig ind i. I praksis risikerer du dog, at besøgende vil springe fra, hvis ikke du tilbyder SSL (Secure Sockets Layer), som giver dine besøgende en sikker forbindelse til webserveren, da din hjemmeside kan fremstå som værende usikker at besøge uden.

Derudover kan det påvirke din placering i søgemaskinerne negativt. Hos nogle webhoteller er SSL inkluderet i pakken, mens det hos andre er tilkøb. Vælger du et webhotel med gratis SSL, behøver du efter aktivering ikke bekymre dig yderligere om det.

Mailadresser

Når du køber et webhotel, følger der en mailadresse med. Men faktisk følger der i de fleste tilfælde mere end én mailadresse med. Det er smart, hvis I er flere om at dele hjemmesiden, eller hvis ansatte skal have deres egen mail. Læg derfor mærke til, om der følger det antal mailadresser med i pakken, som du har eller får brug for.

Kundeservice

Enhver hjemmesideejers værste mareridt er nedbrud. Dels kan det give sved på panden, at besøgende og kunder ikke kan tilgå hjemmesiden, hvilket kan have betydning for virksomhedens økonomi, og dels vil en hjemmeside, der er nede, meget hurtigt blive placeret dårligere i søgemaskinerne.

Det handler altså om både minutter og sekunder, hvis der er tekniske problemer, og derfor er det en klar fordel med et en webhoteludbyder, du hurtigt kan få fat i; allerhelst via telefon eller chatsystem med øjeblikkeligt svar.

Bekymrer du dig ikke så meget om kunder og søgemaskineplaceringer, kan du fint vælge et webhotel, der udelukkende tilbyder mailsupport.

Hvordan skifter man webhotel

Du laver en backup af din hjemmeside og flytter alle filer og database over til den nye webhotel udbyder. Nogen udbydere tilbyder også at gøre dette for dig, så god ide at skrive først og høre dem.

Hvad koster et webhotel

Danske webhoteller koster fra 9 kr og opefter alt afhængigt af, hvor meget trafik du har brug for samt hvor meget plads du har brug for – ved nogen variere prisen også, hvis du skal have mere end ét domæne hos dem.

Hvilket webhotel skal jeg vælge

Det er helt op til de behov du har. Overvej hvor meget plads du for brug for, om du skal have mere end et domæne, om du ønsker SSL samt hvor vigtigt det er med telefonisk support. Hvis det skal være et prisvenligt hotel kan du se hvilket jeg anbefaler her i guiden.

Hvad bruges webhotel til

Et webhotel bruges hovesageligt til at din hjemmeside, blog eller webshop har et sted at “bo” på nettet. Det er her du lagre de filer og database der skal til få at det hele virker og kan ses online.

Jeg anbefaler:

Gratis regnskabsprogram

Trustpilot:
★★★★★

Opret gratis konto

Send faktura på 2 min.

Få økonomisk overblik

OPRET KONTO
Billigt webhotel

Trustpilot:
★★★★★

Spar 67% på webhotel

Hjemmeside med 1-klik

24/7 dansk support

BESTIL HER
Gratis webshop

Trustpilot:
★★★★★

Opret gratis webshop

Dansk udviklet og support

Optimeret til Google

OPRET SHOP

reklamelinks

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.