Lav dit eget logo gratis med Canva

Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at få et logo til din hjemmeside eller webshop. Se her, hvordan du kan lave dit eget logo gratis og nemt.

Et logo repræsenterer din virksomhed. Det viser, at du er professionel, og det er en hjælp til at blive husket blandt alle konkurrenterne. Der er ingen tvivl om, at et logo er vigtigt for din hjemmeside eller webshop. Du behøver dog ikke at kaste mange tusinde kroner efter en grafisk designer.

Dermed ikke sagt, at en grafisk designer ikke kan lave et virkelig godt logo til dig, som sidder lige i skabet – for det kan sagtens være tilfældet. Men som lille nyopstartet virksomhed, behøver du ikke at prioritere den udgift blandt alle de andre til en start.

Selv uden skyggen af grafiske talenter, kan du på under 10 minutter kreere et logo, som ser professionelt ud, og som matcher farverne på din hjemmeside. Du skal blot bruge det helt geniale online værktøj Canva.

Canva er gratis, og som selvstændig vil det højst sandsynligt blive din nye bedste ven, når først du lærer det at kende. Det kan nemlig bruges til at udarbejde professionelt udseende materiale på ganske kort tid. Det er nemt at arbejde i – og ja, så er det gratis!

Med Canva kan du ikke bare lave logoer, men et hav af andet virksomhedsrelateret materiale som billeder til sociale medier, nyhedsbreve, brochurer og menukort.

Lav dit eget logo: Guide til Canva

lav dit eget logo gratis med Canva - opret profil her

Canva er nemt at bruge, og du får her en step-by-step guide til at lave et logo:

  • Opret en profil på canva.com
  • Log ind på din profil
  • Klik på “Opret et design”
  • Tryk på “Logo”
  • Giv dit logo et navn

Øverst i højre side finder du et felt, hvor der står “Design uden navn – Logo”. Her indsætter du navnet på dit logo f.eks. “Virksomhedsnavn logo”.

Nu har du en række forskellige muligheder:

  • Skabeloner
  • Elementer
  • Uploads
  • Tekst
  • Mere

Skabeloner er den nemme måde at komme i gang på. Her kan du vælge en skabelon, der passer til dine ønsker, og så kan du selv rette til efterfølgende i forhold til farver, tekst og egne fotos eller ekstra symboler. Mange skabeloner er gratis, men der er også betalingsskabeloner.

Elementer dækker over ekstra elementer, du kan sætte ind i dit logo som billeder, symboler, diagrammer og andre effekter.

Uploads giver mulighed for, at du kan uploade dine egne billeder eller symboler, som kan sættes ind i logoet.

Tekst giver mulighed for at indsætte overskrift, underoverskrift og tekst samt bruge forskellige teksttyper- og effekter.

Mere er et mix af de øvrige effekter, du kan gøre brug af i forbindelse med design af dit logo. Det dækker blandt andet over baggrunde og stilarter.

lav det eget logo gratis - eksempel på logo lavet med Canva

Når du har valgt en skabelon, skal du personliggøre dit logo. Det gør du ved at indsætte dit virksomhedsnavn skrevet på en særlig måde eller at vælge tegn, symboler eller bogstaver, der skal fungere som reference til din virksomhed.

Farverne er også vigtige. Har du allerede en hjemmeside, bør du holde dit logo i nogenlunde samme farvenuancer, da det i så fald blender bedre ind, hvilket ser mere professionelt ud. Skrifttyper bør ligeledes passe til hjemmesidens øvrige skrifttyper, så der er en rød tråd.

Canva gemmer automatisk, såfremt der er internetforbindelse. Det kan du tjekke i toppen af programmet, hvor der gerne skulle stå “Alle ændringer blev gemt”.

Hvis der derimod står “Ikke-gemte ændringer” skal du forsøge at forbinde til netværket og efterfølgende lave en ændring i designet for at opfordre til at gemme på ny. Står der “Gemmer”, er programmet i gang med at gemme dit design, og du bør ikke klikke væk fra programmet.

Når alle ændringer er gemt, ligger de på dit Canva-login. Du kan tilgå det fra alle computere, tablets og mobile enheder ved hjælp af dit login. Canva har også en app, hvor du kan tilgå og oprette eller ændre designs via mobil eller tablet.

Når du skal gøre brug af dit Canva logo, skal du downloade det ved at trykke på “Download” i øverste højre hjørne. Herefter vælger du filtype, f.eks. JPEG eller PNG og gemmer det et valgfrit sted på din enhed.

Nu kan du uploade dit logo til din hjemmeside, din e-mail, dit nyhedsbrev, dine sociale medier, osv.

Skriv en kommentar

+