Internet til gaming: Her er de 4 ting du skal overveje

Det er ikke alt internet, der egner sig til gaming. Gaming kræver en høj hastighed – uden for mange forstyrrelser på linjen. Der er nemlig ikke noget værre end et spil, der lagger.

Hvilket internet til gaming, du bør vælge, afhænger både af din boligs størrelse og af antallet af brugere af internettet.

Er I en stor familie, så der er mange online samtidig, i et stort hus stiller det højere krav til internettet, end hvis du bor alene i en lille studielejlighed.

I guiden her får du hjælp til at vælge det rigtige internet, så du kan game uden problemer.

💡 Det bedste internnet til gaming får du med en internetforbindelse med en båndbredde på 1000 mbit/s, som kan findes gennem leverandører som EWII, HIPER, Fastspeed eller 3 Internet via 5G, er den optimale løsning for gaming, da det garanterer en høj datahastighed og minimal latency, uanset kravene i det pågældende spil.

Hvilket internet skal jeg vælge til gaming?

Der er overordnet set 4 ting, du skal overveje, når du skal vælge internet til gaming:

  • Hastighed
  • Ping/Latency
  • Stabilitet
  • Rækkevidde

Hastighed

Mange tror, at hvis de bare vælger en høj hastighed, så oplever de aldrig problemer, når de gamer. Det er dog ikke helt korrekt. Faktisk behøver du ikke en ekstremt høj hastighed, hvis bor alene i en lille studielejlighed. Så er 200 Mbit ofte nok. Dog skal du gerne have det samme i upload også.

Ved fibernet får du typisk samme download- og upload-hastighed, mens internet via telefon- eller antennestik ofte halter lidt, når det kommer til upload-hastigheden.

Bor I mange i boligen – eller er boligen stor – bør du vælge en højere hastighed. Gerne minimum 500 Mbit.

Ping/Latency

Ping – eller Latency – er en anden side af hastighedsvurderingen af dit internet. Ping-værdien bestemmer, hvor hurtigt din reaktion går til modtageren, når du spiller, og det er naturligvis vigtigt.

Ping-værdien lægger sig typisk op af internettypen. Fibernet er som udgangspunkt dén type internet, der har lavest ping-værdi – og dermed hurtigst reaktionstid, hvor mobilt bredbånd er dén type internet med højest ping-værdi – og dermed langsommeste reaktionstid.

DSL- og coax-forbindelser placerer sig lige i midten af fibernet og mobil bredbånd. Optimalt set bør du derfor vælge fibernet for at få den hurtigste svartid i dit spil.

Vil du gerne dykke nærmere ned i ping-værdier, er udgangspunktet følgende:

Ping-værdiEgnethed til gaming
>90Ikke egnet til gaming
60 – 90Dårligt egnet til gaming
30 – 60Egnet til gaming
<30Optimalt egnet til gaming

Stabilitet

Én ting er en god hastighed, noget helt andet er, at internetforbindelsen også skal være stabil. Hvis internettet ryger i tide og utide, ødelægger det dit spil. Generelt er fibernet dén form for internet, der har den bedste stabilitet – altså hvor der er færrest udsving i forbindelsen.

Der kan dog stadig være forskelle fra udbyder til udbyder, og det afhænger i høj grad det geografiske område, du bor i.

Det kan være en god idé at tage et kig på dette dataforsyningskort fra Styrelsen for dataforsyning og Infrastruktur, inden du vælger internet: https://tjekditnet.dk/kort

Rækkevidde

En router har som udgangspunkt en begrænset rækkevidde, uanset hvilken udbyder du vælger. Det vil sige, at internettet omkring routeren typisk lever op til den lovede hastighed og stabilitet, mens det kniber, jo længere væk fra routeren du bevæger dig.

Sidder routeren i stueetagen, kan det dermed være svært at få en ordentlig hastighed på førstesalen. Især hvis huset er meget stort – eller hvis der er mange brugere på én gang.

Løsningen kan være at få en ekstra router eller to, der placeres rundt i huset, som hjælper signalet rundt og sørger for optimal hastighed og stabilitet i hele boligen.

Læs også: Guide til valg af det bedste internet til private

FAQ

Hvor meget internet skal jeg bruge til gaming?

Valget af internet til gaming afhænger af flere faktorer såsom hastighed, ping-værdi, stabilitet og rækkevidde, som du kan læse om ovenfor.

Kan man bruge mobilt bredbånd til gaming?

Mobilt bredbånd er den type internet med højest ping-værdi = længst reaktionstid. Mobilt bredbånd er dermed ikke egnet til gaming. Fibernet er det bedste valg til gaming.

Relateret artikler: Internet til erhverv & Internet/bredbånd til sommerhus

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar