Internet til erhverv: Den store erhvervs-bredbånd guide

Der findes rigtig mange udbydere af internet til erhverv på markedet, og derfor kan det være uoverskueligt at vælge. Som virksomhed er prisen typisk ikke den afgørende; det er vigtigere med et stabilt internet og en høj hastighed.

I guiden her får du hjælp til at vælge det rigtige internet til netop din virksomhed. Hvad, du bør vælge, afhænger nemlig både af virksomhedens størrelse i forhold til både antallet af medarbejdere og bygningens størrelse og udformning, samt behovet for support og teknisk hjælp.

Hvilket internet til erhverv skal jeg vælge?

Uanset, om du leder efter en internetløsning til en større virksomhed, eller du bare mangler en internetløsning til din lille virksomheds kontor, er det vigtigt og afgørende, at dit nye erhvervsinternet er stabilt og hurtigt.

De 4 vigtigste ting at overveje ved valg af internet til erhverv er følgende:

  • Hastighed
  • Mulighed for ekstra routere
  • Stabilitet
  • Support

Nogle af de største og mest brugte internet-udbydere til erhverv er:

  1. Telenor erhverv
  2. Stofa erhverv
  3. TDC erhverv

Hastighed

Hastigheden skal være i orden, så medarbejderne kan udføre deres arbejde uden unødvendig ventetid. Den hurtigste forbindelse på markedet er fibernet – og det gælder både download- og upload-hastighed.

Har medarbejderne onlinemøder eller skal uploade og sende materiale jævnligt, har upload-hastigheden også stor betydning. Som regel vil fibernet have samme download- og upload-hastighed, og det er dermed det sikre valg.

Det er dog ikke alle steder, fibernettet endnu er rullet ud. Kan du ikke få fibernet til din virksomhed, er coax-forbindelsen typisk det næsthurtigste valg. Her skal du dog kigge dig for i forhold til også at få en tilstrækkelig upload-hastighed, da den kan halte hos nogle udbydere.

Mulighed for ekstra routere

Hvis hastigheden ikke fejler noget, men medarbejderne alligevel har svært ved at arbejde på grund af langsom svartid, kan det skyldes, at der er for mange brugere på samme router – eller for langt mellem routernes placeringer.

Især på større arbejdspladser er det altafgørende for internettets kvalitet, at der er placeret adskillelige routere rundt i bygningerne.

Jo større areal, jo flere etager og jo flere medarbejdere, des flere routere skal der til at trække den tilstrækkelige hastighed rundt. Det kræver ofte en individuel vurdering – og dermed et særtilbud.

Til sammenligning sidder der typisk en router i alle klasseværelser på en skole for at opnå tilstrækkelig hastighed for alle elever og lærere.

Mange udbydere af internet til erhverv tilbyder en skræddersyet løsning til virksomheder, og det kan være en god løsning, hvis I er mange medarbejdere. Er der tale om en lille virksomhed med et enkelt lokale, kan de private internetløsninger i nogle tilfælde være tilstrækkelige.

Stabilitet

En anden væsentlig ting er, hvor stabilt internettet er. Det er jo fint nok, at det er tilstrækkeligt hurtigt, men hvis der er mange udfald eller nedbrud, er det ikke meget værd på den lange bane.

Derfor er det vigtigt at sikre et stabilt internet. Igen er fibernet det bedste og mest stabile net med færrest udsving. Det kan være en god idé at læse anmeldelser af de forskellige udbydere for at få et indblik i, hvilke udbydere der gør det bedst i praksis.

Support

Ryger internettet, kan det have fatale konsekvenser for virksomheden, afhængigt af hvilken virksomhed der er tale om. Uanset hvad, er det spildte lønudgifter, hvis medarbejderne ikke kan udføre deres arbejde på grund af nedbrud.

Derfor kan det – især i større virksomhed – være en rigtig vigtig faktor at vælge en internetudbyder med god og hurtig support, så du altid kan få hjælp, hvis uheldet er ude.

Hvad er forskellen på bredbånd til erhverv og privat?

De fleste udbydere af erhvervsbredbånd tilbyder også internet til private. Men hvad er egentlig forskellen?

Forbindelsen er i og for sig den samme. Typisk vil der være tale om findelse via DSL, coax eller fibernet.

De to førstnævnte er internet via TV- og antennestikket, mens fibernet er den nyeste form for internet, der skal lægges særskilt ind i bygningen/boligen via nedgravede kabler. Der er endnu ikke fibernet i hele landet, men det er på vej.

Det er altså alt det rundt om selve forbindelsen, der er anderledes ved internet til erhverv, herunder blandt andet support, antallet af routere, teknikerbesøg, osv.

Selve sikkerheden kan også have noget at sige, da nogle internetpakker til erhverv har inkluderet en højere sikkerhed i forhold til beskyttelse af personfølsomme oplysninger og virkomhedens forretningsstrategier.

Er du en lille eller nystartet virksomhed, kan du i princippet sagtens nøjes med én af de billigere løsninger til private, hvis du “bare” har brug for at være online. Har du brug for mere “hjælp” til dit internet, kan det kræve en erhvervspakke. For eksempel et behov for akut support ved nedbrud.

Se vores guide til valg af det bedste internet til private her

FAQ

Hvad koster internet til erhverv?

Prisen på internet til erhverv afhænger af udbyder, løsning og eventuelt tilkøb. Ofte vil det kræve et særligt indhentet tilbud – særligt til større virksomheder med behov for mange routere.

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Hvis det er muligt på virksomhedens adresse, kan det være en god investering at blive tilsluttet fibernettet for bedre stabilitet og højere hastighed. Priserne varierer afhængigt af den fibernettets udbyder og virksomhedens geografiske placering.

Jeg anbefaler:

Få en hurtig hjemmeside

Trustpilot:
★★★★

Hurtigere sideindlæsning

Nem opsætning

Bedre performance

START HER
SEO vørktøj til WordPress

Trustpilot:
★★★★

Gratis version

SEO-optimering enkelt

Bedre placeringer hurtigt

DOWNLOAD
Gratis regnskabsprogram

Trustpilot:
★★★★★

Opret gratis konto

Send faktura på 2 min.

Få økonomiske overblik

OPRET KONTO

reklamelinks

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar