Selvom nogle vil påstå, at SEO er død, så er det langt fra tilfældet. Det samme gælder for den vigtige faktor: linkbuilding. Fremgangsmåden har dog ændret sig markant de seneste år, og for blot fem år siden var det forholdsvist nemt at manipulere med søgemaskinerne, så man fik topplaceringer. Den tid er forbi. Linkbuilding er nemlig blevet langt mere komplekst, og det kræver, at man lægger flere kræfter og tid i det, end det har været tilfældet tidligere. White hat SEO er altså mere relevant, end nogensinde før.
Her får du et par gode råd til, hvordan det kan gribes det an, hvis du er på helt bar bund – eller hvis der er en metode, som du skulle have overset. Det er faktisk slet ikke så besværligt, som man skulle tro – men det kræver, at du er tålmodig. Så skal det nok give afkast i sidste ende.
Et par simple tips til bedre linkbuilding
1. Spørg efter backlinks
Dette er den mest indlysende metode, men samtidig en af de mest effektive. Især hvis man er begynder indenfor faget. De fleste har venner, familie, kollegaer, partnere og/eller klienter, der har en blog eller hjemmeside. Spørg dem, om du ikke må få et link til din side via deres. Her er det dog vigtigt, at indholdet på en eller anden måde er relevant for din side, da det ellers kan risikere at påvirke din placering negativt, fordi Google anser det som værende spam. Og husk, at linket skal placeres i indholdet og ikke i en sidebar eller footeren, da konteksten er altafgørende for, hvor effektivt linket er.
2. Opbyg et netværk
For at få backlinks er det en fordel at have et stort netværk, som du har et godt forhold til. Det får du nemmest, hvis du dyrker dit netværk og deler ud af din viden. Det skader ikke at hjælpe andre, og i langt de fleste tilfælde vil du faktisk opleve at få mere igen, end du giver, samtidg med at du øger din egen viden på området.
Blogs, forummer og grupper er generelt gode steder at starte, da der findes mange nicherelaterede netværk, hvor folk samles om et bestemt emne eller tema – og der er garanteret også et indenfor din branche. Vær aktiv og benyt alle muligheder for at dele ud af din viden. Link eventuelt til uddybende information på din egen side. Dette vil kunne skaffe dig nogle gode backlinks samt et interessant netværk, samtidig med, at du kan følge med i nyheder indenfor den niche, du befinder sig i.
3. Giv en kundeudtalelse
Dette er en win-win situation, hvor begge parter får noget ud af det. Mange virksomheder tilbyder, at man kan give en kundeudtalelse. Dette øger tilliden til deres produkt eller service, og du får både et relevant link ud af det samt potentiel trafik fra sitet. Har du købt en service fra en virksomhed, som har kundeudtalelser på deres site, så spørg om ikke du må bidrage med en udtalelse til gengæld for et link.
4. Benyt dig af (ordentlige) linkkataloger
Der findes rigtig mange linkkataloger, og det er langt fra allesammen, der er værd at skrive hjem om. De giver ingen værdi til brugeren, og Google har ekskluderet mange af dem fra deres søgeresultater. Det er ikke disse linkkataloger, du skal benytte dig af. Det er dog ikke alle linkkataloger, der er dårlige. Det er som regel de brancherelaterede linkkataloger, der rent faktisk har relevant information omkring de sider, der linkes til – og det er dem, der er værd at være skrevet op på.
Brug din sunde fornuft og dømmekraft, når du er på udkig. Kunne du selv finde på at bruge et linkkatalog som dette, hvis du skulle finde et produkt eller service, som den du tilbyder? Hvis du kan svare ja, så er det bare at skrive dig op. Nøgleordet for linkbuilding anno 2016 er relevans, og finder du et linkkatalog med nyttig information og relevante sider, så er chancerne ret gode for, at det vil give et positivt udslag rent SEO-mæssigt.
Læs også: PBN linkbuilding guiden