WordPress vs. Wix – hvilket skal du vælge?

Hvis du overvejer at lave en hjemmeside til privat brug eller til dit firma, så er du sikkert stødt på både WordPress og Wix. Begge er populære muligheder til oprettelse af hjemmesider, blogs, virksomhedssider og webshops og ligner på mange områder hinanden, men er alligevel meget forskellige. Denne sammenligning af WordPress og Wix hjælper dig til at vælge det produkt, der passer bedst til dig.

Der findes mange muligheder for valg af CMS og programmer til opbygning af hjemmesider. Hvis du leder efter en løsning, der ikke kræver, at du er programmør eller har andre særlige it-kompetencer, så vil både WordPress og Wix være en god løsning for dig.

Hvad er WordPress?

WordPress er et open source content management system (CMS), der giver brugerne mulighed for at oprette og vedligeholde hjemmesider og blogs. Det er et af de mest populære CMS’er på markedet i dag, og det bruges af mange store virksomheder og organisationer.

Med WordPress får du:

  • Brugervenlighed – Mange online guides og dokumentation
  • Fleksibel – Du kan designe hjemmesiden, præcis som du vil
  • Skalérbarhed – Kan skaleres til at håndtere meget trafik
  • Sikkerhed – WordPress er et af de sikreste CMS systemer
  • Økonomisk – WordPress er gratis inkl. opdateringer m.m.

Hvad er Wix?

Hvad er Wix?

Wix er et online byggesystem til konstruktion og design af hjemmesider. Systemet giver brugerne mulighed for at oprette og vedligeholde hjemmesider. Wix blev lanceret i 2006, og det er blevet en af de førende platforme for konstruktion af hjemmesider.

Wix tilbyder:

  • Enkelt – Meget let at bruge uden særlige kundskaber
  • Muligheder – Mange design- og tilpasningsmuligheder
  • Drift – Al teknik og tekniske problemer klares af Wix
  • Prisvenlig – Kan bruges gratis eller som betalt abonnement
  • Support – Wix har dansk support til alle brugere af systemet

WordPress vs. Wix De vigtigste ligheder og forskelle mellem

Når du skal vælge hvilken løsning, der passer bedst til dig, skal du bl.a. kigge på disse ligheder og forskelle:

Brugervenlighed

WordPress – Kræver at du sætter dig ind i de grundlæggende elementer i forbindelse med oprettelse, konstruktion og design af hjemmesider. Alle kan lære det, og det kræver ingen særlige tekniske kompetencer at bygge en hjemmeside med WordPress.

Wix – Meget nemt at gå til for alle, der ikke har lyst eller tid til at sætte sig ind i grundlæggende hjemmesidebygning. Perfekt til alle, der vil hurtigt i gang, og som kan nøjes med de standardfunktioner, der tilbydes – hvilket også er en hel del.

Placering af hjemmesiden (hosting)

WordPress – Når du vælger WordPress, skal du selv finde et webhotel, der kan drifte hjemmesiden. De fleste webhoteller har en såkaldt ”et klik installation”, der installerer WordPress på få minutter, hvorefter du er klar til at designe siden efter dine egne ønsker.

Wix – Hos Wix får du hosting af hjemmesiden med i prisen. Du skal ikke selv købe webhotel, og Wix står for alt det praktiske i den forbindelse. Det er den perfekte løsning til alle, der gerne vil have samlet alt vedrørende hjemmesiden det samme sted, og som ikke har særlige ønsker til hosting.

Oprettelse af domæne (hjemmesidens navn)

WordPress – Til en WordPress installation skal du selv købe et domænenavn til hjemmesiden. Mange webhoteller tilbyder salg af domænenavne, men i princippet kan du købe det hvor som helst. Du kan flytte domænenavnet med, når du skifter webhotel.

Wix – Hos Wix får hjemmesiden tildelt et domænenavn med endelsen wixsite.com. Hvis du ønsker dit eget personlige domænenavn, f.eks. navnet på dit firma, kan det købes og oprettes igennem Wix betjeningspanelet. Brug af eget domænenavn kræver opgradering til et Premium abonnement.

Designmuligheder

WordPress – En WordPress installation giver alle muligheder for at tilføre design og funktionalitet til hjemmesiden. Du kan vælge mellem mange tusinde forskellige temaer og mindst lige så mange plugins, der giver hjemmesiden de funktioner, du ønsker.

Wix – Vælg mellem mere end 500 færdiglavede designskabeloner, der kan tilpasses, så de passer præcis til din hjemmeside. Wix giver ikke den samme frihed til opbygning og design som WordPress, men til gengæld er du altid sikker på, at skabelonerne og teknikken virker perfekt.

Hjælp og support

WordPress – Der ydes ikke support på WordPress, men flere webhoteller tilbyder hjælp til installation og generel opsætning. WordPress er verdens mest benyttede CMS, så der findes en masse online guides, tutorials og videoer om næsten alle tænkelige emner og problemstillinger.

Wix – Hos Wix finder du et bredt udvalg af artikler og guides til brugen af editoren, generel administration og tekniske problemstillinger. Hvis du har brug for yderligere support, kan du kontakte Wix kundeservice, der holder åbent døgnet rundt. Hvis du vælger VIP-løsningen springer du køen over til telefonsupporten.

Skal du vælge WordPress eller Wix?

Hvis du leder efter en hjemmesidebygger med høj brugervenlighed, der er lige til at gå til for alle, og som ikke kræver nogen tekniske færdigheder – så skal du vælge Wix. Du får nem og enkel opsætning, og du skal ikke bøvle med løbende opdateringer og vedligeholdelse.

Hvis du derimod vil have frihed til at hoste din hjemmeside, hvor du ønsker det, og vil have stor frihed i forhold til design og tilpasning, så er WordPress det rette valg. Du skal forvente at bruge noget tid på at sætte dig ind i, hvordan tingene fungerer, men det er ikke sværere, end de fleste kan være med.

Se også: Mine WordPress kursus anbefalinger

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar