Guide: Komprimer billeder med disse tools

Du har nok på et eller andet tidspunkt klikket ind på en hjemmeside, hvor du skal vente i lang tid, før siden og billederne bliver vist. Har du selv en hjemmeside, vil du højst sandsynligt gerne undgå, at de besøgende oplever dette.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at optimere dine billeder. Store billedfiler sænker nemlig en hjemmesides hastighed, hvilket skaber en mindre optimal brugeroplevelse. Men hvordan optimerer du så billederne?

Det gør du ved at komprimere dine billeder. Komprimering af billeder er processen med at reducere billedernes filstørrelse. Du kan gøre brug af flere forskellige tools til at reducere billedstørrelsen. Her har vi samlet tre forskellige online tools, der lader dig komprimere dine billedfiler.

Komprimer billeder online: 3 gode og effektive tools til billedoptimering

TinyPNG

Komprimer billeder med TinyPNG

TinyPNG er et pålideligt og brugervenligt værktøj, der nemt og hurtigt håndterer komprimering af både WEBP-, JPEG- og PNG-billedformater. Du kan uploade op til 20 billeder på én gang, der efterfølgende vil blive optimeret på kort tid.

Hver billedfil må have en størrelse på op til 5 MB i gratisversionen. Hvis du ønsker at optimere større billedfiler, skal du være en betalende kunde. Efter komprimeringen kan du downloade billederne til din computer, eller du kan gemme dem i Dropbox. Komprimer billeder enkelt og ligetil med hjælp fra TinyPNG.

Komprimeringstest:

 • Reducering af filstørrelse – JPEG: 78 %
 • Reducering af filstørrelse – PNG: 79 %
 • Reducering af filstørrelse – WEBP: 20 %

Kraken

Komprimer billeder med Kraken.io

Kraken giver dig mulighed for at vælge mellem flere forskellige optimeringstilstande. Du kan vælge enten ”Lossy”, Lossless” eller ”Expert”. Den tilstand, du vælger, bør afhænge af dine specifikke krav såsom billedtypen og målgruppen.

”Lossless” (tabsfri komprimering) betyder, at der er nul fald i kvaliteten. Vælger du ”Lossy” (klassisk komprimering), vil det sige, at der er et lille fald i kvaliteten. Dog bliver billedfilstørrelsen reduceret med minimum 60 % og hyppigt helt op til mellem 80 og 90 %. Til sidst kan du vælge ”Expert”, der er designet til brugere, som allerede er fortrolige med billedbehandling og optimering. Du kan læse mere om alle mulighederne hos Kraken.

Kraken understøtter formaterne JPEG, PNG, GIF, Animated GIF og SVG. Du kan gratis optimere billeder med en størrelse på op til 1 MB. Er der tale om større billedfiler, skal du opgradere til Krakens Pro-pakke, der starter ved 5 dollars om måneden.

Køber du et abonnement, får du også yderligere funktioner. Så komprimer JPG og andre billedformater online med Kraken.

Komprimeringstest:

 • Reducering af filstørrelse – JPEG: 75 %
 • Reducering af filstørrelse – PNG: 74 %
 • Reducering af filstørrelse – GIF: 20 %
 • Reducering af filstørrelse – Animated GIF: 15 %
 • Reducering af filstørrelse – SVG: 50 %

Optimizilla

Komprimer billeder med Optimizilla

Optimizilla er endnu et brugervenligt værktøj til komprimering af billeder. Ved brug af Optimizilla kan du formindske JPEG-, PNG-, og GIF-formater til den mindst mulige størrelse. Du kan tilmed uploade op til 20 billeder på samme tid.

Værktøjet tilføjer hvert billede til køen og komprimerer det automatisk et efter et. Du skal altså blot vente på, at komprimeringen er færdig.

Hvis du ikke er tilfreds med standardkomprimeringsniveauet, kan du klikke på de enkelte billeder og derefter scrolle ned for at få vist og ændre billedets kvalitet manuelt. Du kan også sammenligne det originale billede med det optimerede billede.

Det er både smart og rart, at det er muligt at se alle de optimerede billeder direkte på siden. Derudover kan du se, hvilken procentdel hvert billede er blevet komprimeret, og du kan fjerne de billeder, du ikke ønsker at gemme.

Når du er færdig og ønsker at bruge dine billede, kan du downloade alle billederne samlet. Du kan ligeledes downloade billeder et ad gangen, hvis du foretrækker dette.

Komprimeringstest:

 • Reducering af filstørrelse – JPEG: 72 %
 • Reducering af filstørrelse – PNG: 71 %
 • Reducering af filstørrelse – WEBP: 10 %

Formindsk billeder: Derfor bør du gøre det

Hvad er fordelene ved at optimere dine billeder? Der er adskillige fordele ved dette. Billeder udgør en stor del af nærmest enhver hjemmeside. Så når det kommer til at optimere din hjemmeside, er billederne et af de første steder, du bør starte.

Relateret: komprimer video guide

Her er fordelene ved at komprimere billeder:

 • Hastigheden optimeres: Først og fremmest vil en reducering af billedstørrelser forbedre hastigheden i forhold til, hvor hurtigt din hjemmeside bliver loadet og vist.
 • Brugeroplevelsen øges: Hvis det tager lang tid for en hjemmeside at loade, vil de besøgende blive trætte af at vente og gå videre til en anden side. Det vil sige, at en billedoptimering både øger hastigheden og brugeroplevelsen.
 • Forbedrer din SEO: Google rangerer hjemmesider i søgemaskinen i forhold til flere faktorer. En af disse faktorer er hastighed. Derfor forbedrer du også din hjemmesides SEO ved at komprimere dine billeder. Reducer billedstørrelse af dine billeder, så dine kunder får nemmere ved at finde dig på Google.
 • Hurtigere backup: I og med at billedfilerne bliver reduceret, vil det gøre det langt hurtigere for dig at foretage en backup af hjemmesiden. Dette er blot på grund af, at filerne ikke fylder lige så meget.

Flere artikler omkring billeder online: Guide: Gem billeder i skyen, Guide til fritlægning af billeder & De 7 bedste sider med gratis billeder til fri download

📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

reklamelink

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

Skriv en kommentar