Sådan finder du det bedste mailhotel

Hvis du vil have din egen helt personlige e-mailadresse til dig selv eller dit firma, så har du brug for et mailhotel. Her kan du oprette en mailadresse efter eget valg, og på mailhotellet kan du opbevare dine sendte og modtagne mails og oprette alle de e-mailadresser, du har brug for. Lyder det spændende? Så fortæller vi her, hvordan du finder et godt og billigt mailhotel.

Hvis du er træt af de sædvanlige Gmail.com, Hotmail.com og Outlook.com endelser på dine e-mailadresser, og i stedet ønsker en mere personlig mailadresse, så kan du oprette et domænenavn efter eget ønske.

Sammen med et mailhotel kan domænenavnet bruges til at lave alle de mailadresser, du har brug for.

Hvad er et mailhotel?

Et mailhotel er et sted, hvor du kan oprette, opbevare og administrere dine e-mails og mailadresser. Mailhotellet stiller programmer og opbevaringsplads til rådighed på deres servere og sørger for den nødvendige spam- og virusbeskyttelse, så dine mails er beskyttet mod trusler udefra.

Når du logger ind på mailhotellet, kan du på få sekunder lave en ny e-mailadresse, og du har 100 procent styr over alle mailadresser og den lagerplads, der er til rådighed.

De fleste mailhoteller tilbyder en online webmail, så du kan tjekke din mail overalt, blot du har internetforbindelse. Du kan også vælge at bruge et mailprogram, som Outlook eller det mailprogram, du bruger på din computer eller telefon.

Hvorfor skal du vælge et mailhotel?

Hvorfor skal du vælge et mailhotel?

Hvis du gerne vil have dine e-mails til at fremstå personlige eller professionelle, så skal du bruge et mailhotel til at vælge og oprette dit eget domænenavn. Hvis du f.eks. køber et domænenavn, der slutter på firmanavn.dk, så kan du lave mailadresser til alle i virksomheden i stil med peter@firmanavn.dk, anne@firmanavn.dk osv.

Du kan også op lave ens mailadresser til alle i familien med jeres efternavn eller lignende, så mailadressen virker mere personlig og relevant.

Der er dog en enkelt begrænsning i valget af domænenavn. Du kan nemlig ikke vælge et domænenavn, der allerede er optaget.

Hvis du hedder Jensen til efternavn, kan du ikke vælge jensen.dk, fordi det allerede ejes af en anden. I disse tilfælde må du være kreativ og forsøge med familien-jensen.dk, fam-jensen.dk osv., indtil du finder en kombination, der er ledig.

Hvilke mailhoteller findes der?

Udbuddet er forholdsvis stort, og du kan vælge mellem både danske og udenlandske mailhoteller.

Fordelen ved at vælge et mailhotel fra Danmark er, at du kan få support på dansk. Hvis der opstår et problem med oprettelsen eller driften af dine mailadresser, vil mange føle sig mere trygge, når der kan kommunikeres på dansk.

En anden fordel ved de danske udbyderer er, at kvalitet, sikkerhed og oppetid vægtes højt.

Blandt de største og bedste mailhoteller i Danmark anbefaler vi disse tre:

mailhotel fra one.com

One.com

 • Pris: 15 kr. / måned
 • Rabat/intro tilbud: Gratis første år.

One.com er en udbyder, der har været med siden internettets spæde start. I 2002 blev B-One grundlagt af den danske iværksætter Jacob Jensen, og virksomheden har været et af de mest populære danske mailhoteller. Siden er B-One blevet ændret til One.com, som er virksomhedens navn i dag.

Hos One.com lægges der vægt på et levere et brugervenligt, billigt og sikkert produkt.

Med Email Unlimited og Email Essential kan du let flytte mails fra din nuværende udbyder, du får masser af lagerplads og mulighed for at tilgå mails fra alle dine enheder.

💡Hvis du leder efter det billigste mailhotel, så er det One.com der løber med prisen. Det er deres “Email Essential” løsning, som kun koster 15 kr. / måned.

mailhotel nordciway

Nordicway

 • Pris: 29 kr. / måned
 • Rabat/intro tilbud: Få første år til 1 kr. / måned

Nordicway er et nyere selskab, der drives af erfarne kræfter, og som på kort tid er blevet en af danskernes foretrukne udbydere af web- og mailhoteller. Nordicway har base i Aarhus, hvorfra alt drift og support foregår. Virksomheden bryster sig af at være en af de bedste og billigste løsninger i Danmark.

For at gøre det så simpelt som muligt for brugerne tilbyder Nordicway kun et enkelt produkt, som kan bruges til mailhotel, webhotel eller en kombination af begge.

Du får som standard 10 GB lagerplads, som er rigeligt til almindeligt brug. Hvis du ønsker mere lagerplads, kan du tilkøbe ekstra GB idet omfang, det er nødvendigt. Hvis du ønsker at drive flere domænenavne fra samme konto, kan det gøres ganske gratis.

Simply godt og billigt mailhotel

Simply.com

 • Pris: 56,25 kr. / måned
 • Rabat/intro tilbud: 4,97 kr. / måned det første år.

Simply.com er er af de ældre spillere på markedet for mailhoteller og webhosting, og siden opstarten i 2004 har Simply.com opbygget stor viden og erfaring på området. Du kender måske virksomheden under navnet UnoEuro, som var firmanavnet indtil 2020, hvor det blev ændret til Simply.com.

Simply.com tilbyder en række forskellige produkter, der alle kan bruges til både mailhotel og webhotel, hvis du også ønsker at drive en hjemmeside.

Basic Suite, som er den mindste pakke, passer til de fleste mindre virksomheder og til privat brug. Hvis du ønsker mere lagerplads og serverkraft, kan du nemt opgradere til et større produkt. Læs vores anmeldelse af Simply

Hvad koster et mailhotel?

Mailhoteller er forholdsvis billige at oprette og benytte. Der betales et abonnement hver måned, som ofte opkræves for et år ad gangen.

Men hvad koster et så? Det kan du se her, hvor du let kan sammenligne priser og specifikationer på de mailhoteller, som vi har berørt i artiklen.

Udbyder:Pris / mnd.PladsMail-adresserDansk support
One.com15 kr. 15 GBUbegrænsetJa
Nordicway29 kr.10 GB UbegrænsetJa
Simply56,25 kr.10 GBUbegrænsetJa
Opdateret: mar./2023

Hvordan vælger du det bedste mailhotel?

Hvordan vælger du det bedste mailhotel?

Når du skal vælge, er der nogle funktioner og specifikationer, du bør være opmærksom på, så du får det produkt, der passer bedst til dig.

Du skal være opmærksom på:

 • Antal E-mailadresser
 • Antal domæner
 • Lagerplads
 • Virus- og spamfilter
 • Support
 • Mulighed for hjemmeside
 • Pris

Hvor mange mailadresser kan der oprettes

Sørg for at vælge et, hvor du kan oprette det antal mailadresser, du forventer at få brug for. Flere mailhoteller har ubegrænset antal mailadresser, og så slipper du for den bekymring.

Har du flere domænenavne?

Hvis du på sigt får flere domænenavne, er det smartest, hvis de kan oprettes på samme konto. På den måde sparer du penge på at købe et ekstra mailhotel.

Lagerplads til mails

Heldigvis optager e-mails ikke specielt meget lagerplads. Hvis du opretter mange mailadresser på dit mailhotel eller opbevarer store vedhæftede filer, bør du dog sikre dig, at lagerpladsen kan udvides, hvis du rammer loftet.

Virus- og spamfilter

Alle mailhoteller benytter virus- og spamfilter til at holde skumle personer ude og til at filtrere uønskede mails væk. Det vil være en fordel, hvis du selv kan administrere spamfilteret, så du kan justere på, hvor aggressivt filteret skal virke.

Tilgængelig support

Hvis du får problemer med din mail, er det rart med en dansk support, der svarer, når du har brug for det. Uanset om det er søndag eftermiddag eller midt i sommerferien.

Har du brug for en hjemmeside?

Mange mailhoteller giver mulighed for at tilknytte en hjemmeside. Hvis du overvejer at oprette en hjemmeside med samme domænenavn som mailadressen, skal du sikre dig, at det er en mulighed.

FAQ

Hvilket mailhotel er det bedste?

Det hjælper jeg dig med at afgøre i denne guide, hvor jeg kommer ind på de ting der er med til at udgøre et godt produkt og service.

Får man sit eget domæne?

Ja, når du køber et mailhotel følger der et domænenavn med som du vælger ved oprettelsen.

📝 Gratis SEO tjekliste med 60+ punkter Optimer din hjemmeside nu med min gratis tjekliste og få den til at skille sig ud i Google's søgeresultater.

Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

Skriv en kommentar