Sådan bygger du din egen WordPress hjemmeside i 7 simple trin

Undrer du dig over, hvordan du bygger din egen WordPress hjemmeside? WordPress er det mest populære CMS til hjemmesider i verden, og langt de fleste hjemmesider er baseret på systemet. Herunder følger den ultimative begynder-guide til, hvordan du selv kommer i gang med at bygge din egen WordPress hjemmeside.

De fleste, der har overvejet at bygge deres egen hjemmeside, er stødt på WordPress. Hvis du ikke kender WordPress, så er det et CMS, der står for Content Management System. Der findes mange forskellige CMS’er, men WordPress er det mest udbredte.

Hvis du vil prøve kræfter med at bygge din egen WordPress hjemmeside, så kan det være vanskeligt blot at gå i gang. Der er mange ting, der kan gå galt, hvilket fører til, at du ender med at sidde fast – og så kommer du aldrig i gang.

Til gengæld er WordPress utroligt brugervenligt, hvis du blot får en hjælpende hånd til at komme i gang. Derfor har jeg udarbejdet nedenstående guide til WordPress-guide til begyndere, så du er sikker på, at du gør det hele rigtigt fra start.

Jeg har taget udgangspunkt i de punkter, jeg selv gennemgår, når jeg starter på en ny WordPress hjemmeside, hvorfor du får indsigt i min konkrete arbejdsgang. Herudover får du hjælp til at vælge domæne, købe webhotel, installere plugins og et tema.

Når du er gennem guiden, ved du, hvordan du bygger din egen WordPress hjemmeside. Al begyndelse er svær, men med nedenstående guide er du klædt godt på til at gå i gang med din egen hjemmesiden, uanset om det er en firmahjemmeside, blog eller noget helt tredje.

#1: Hvorfor vælge WordPress?

Der er mange grunde til, at du bør vælge WordPress, når du skal bygge din egen hjemmeside. Først og fremmest er WordPress open source, hvilket betyder, at alle har mulighed for at udvikle på det.

Samtidig har det den fordel, at open source samtidig betyder, at det er gratis. Det koster således ikke noget at bruge WordPress, medmindre du vælger at købe et tema, plugin eller lignende. Du kan således komme i gang uden at hive en krone op ad lommen.

En WordPress hjemmeside er desuden et godt valg, hvis du selv vil have mulighed for at opsætte en professionel side, som du selv kan redigere. WordPress har ingen stejl læringskurve, hvis dit udgangspunkt er, at du selv vil opsætte, redigere og vedligeholde din hjemmeside.

Det koster dig ikke noget at lære WordPress og de mange funktioner at kende. Når du senere bliver mere avanceret bruger, kan der være behov for at bruge penge på din hjemmeside, men når du blot skal lære systemet at kende, er det helt og aldeles gratis.

#2: Sådan vælger du domæne

Det første, du skal tage stilling til, er, om du vil have et domæne eller ej. Som udgangspunkt bør du vælge at købe et domæne, hvis du skal bygge en professionel WordPress hjemmeside.

Hvis du blot ønsker at prøve kræfter med WordPress’ kontrolpanel og lære de mest basale funktioner at kende, kan du starte på WordPress officielle hjemmeside, som du finder her, hvor du gratis kan oprette en hjemmeside.

Ulempen ved ikke at købe et separat domæne er, at din hjemmeside bliver placeret direkte på WordPress’ egen hjemmeside. Den kommer således til at hedde dinhjemmeside.wordpress.com, hvilket ikke just klinger professionelt. Det kan dog være en udemærket start.

Beslutter du dig for at købe dit eget domæne, skal du finde et, der er ledigt. Det kan være svært, da der er mange domæner, der er optagede – særligt dem, der er korte og har et nogenlunde almindeligt navn.

Hvis du planlægger at lave en WordPress hjemmeside til din virksomhed, er det derfor ikke sikkert, at domænet er ledigt, medmindre der er tale om et helt unikt firmanavn. Du kan derfor overveje at købe et domæne med en alternativ endelse end .dk.

Herudover kan du forsøge at tilføje et ekstra ord til domænenavnet, bruge en forkortelse, bindestreg eller lignende. Den nemmeste måde at undersøge, om dit domænenavn er ledigt eller ej, er ved at søge efter det hos Simply.com.

Sådan tjekker du, om dit domæne er ledigt:

  1. Gå til Simply.com.
  2. Indtast dit ønskede domænenavn.
  3. Klik på ‘Søg domæne’
  4. Nu kan du se, om domænet er ledigt.
Vælg domæne hos Simply til din WordPress hjemmeside

Hvis domænet er optaget, får du forslag til alternative domæneendelser end .dk. Hvis absolut vil have et .dk-domæne, skal du fortsætte med at søge efter ledige domænenavne, indtil du finder et, der er ledigt. Læs vores anmeldelse af Simply.

#2: Sådan vælger du hosting

Hvis du er seriøs omkring din WordPress hjemmeside, bør du investere i et unikt domæne med dertilhørende webhotel. Selvom det måske lyder avanceret, er det slet ikke så besværligt – og du behøver ikke at have noget indgående kendskab til hverken servere, programmering eller lignende.

Jeg anbefaler, at du bruger Simply.com, der tidligere var kendt som Unoeuro, når du skal købe et domæne. Her kan du få både domæne og webhotel til en attraktiv pris, og du kan samtidig gøre brug af deres 1-Click-Installer, som gør det utroligt nemt at installere WordPress.

Hos Simply.com kan du vælge mellem flere forskellige webhoteller, der varierer i pris. Til at starte med kan du blot vælge det billigste, da du sjældent får behov for mere. Hvis det viser sig, at du får brug for mere plads, kan du altid opgradere til en mere passende løsning.

Hvis du vælger at bruge Simply.com, så kan du købe domænet og webhotellet i samme omgang. Det er smart, da du på den måde styrer det hele direkte hos Simply.com. Det koster omkring 4,97 kr. om måneden at have et webhotel i det første år.

Samtidig slipper du for at skulle aktivere dit domænenavn hos DK Hostmaster, som det ellers er tilfældet hos de fleste andre udbydere.

Sådan køber du et webhotel:

  1. Gå til Simply.com.
  2. Indtast dit domænenavn – det anbefales, at du først køber et webhotel, når du har fundet et ledigt domænenavn.
  3. Klik på ‘Registrér domænet nu’.
  4. Vælg ‘Basic Suite’ og klik på ‘Bestil webhotel’.
  5. Indtast dine oplysninger og klik på ‘Opret konto’.
  6. Acceptér betingelserne og klik ‘Fortsæt bestilling’.
  7. Indtast dine kontooplysninger og klik på ‘Complete payment’.

Når du har gennemført ovenstående trin, har du købt dit webhotel med et dertilhørende domæne. Simply.com aktiverer selv domænet, hvorfor det hele nu er klar til dig. Typisk går der et par timer, før domænet bliver aktiveret og kan tilgås i browseren.

#3: Sådan installerer du WordPress

Nu har du et webhotel hos Simply.com, og du er derfor allerede nået langt. Det næste skridt er at installere WordPress, så du kan komme i gang med at bygge din egen WordPress hjemmeside.

Når du skal installere WordPress, findes der to overordnede fremgangsmåder, du kan benytte dig af. Den ene er ved at installere det via en FTP-klient, og dette er den mest besværlige og tekniske løsning.

Heldigvis er den anden metode langt nemmere, og her behøver du ikke at have noget kendskab til hverken FTP-klienter, servere eller noget som helst andet. Du skal blot logge ind på Simply.com, hvorefter du kan installere WordPress via din kontrolpanelet.

Sådan installerer du wordPress:

  1. Log ind på Simply.com.
  2. Vælg dit domæne under ‘Reference’.
  3. Klik på 1-Click i menuen til venstre.
  4. Klik på ‘Vælg WordPress’.
  5. Vælg et brugernavn og en adgangskode.
  6. Navngiv din hjemmeside og vælg ‘Dansk’, hvis din hjemmeside er dansk.
  7. Klik på ‘Installér WordPress nu’.

Når du er igennem ovenstående trin, har du installeret WordPress på dit webhotel. Nu er du ikke langt fra at kunne gå i gang med at bygge din egen WordPress hjemmeside. Faktisk skal du kun logge ind, hvorefter du har mulighed for at gå i gang.

#4: Sådan logger du ind på WordPress

#4: Sådan logger du ind på WordPress hjemmeside

Nu er WordPress installeret på dit domæne, hvilket du vil kunne se, når du går ind på den. Du kan dog ikke ændre i noget, før du er logget ind på WordPress. Du logger ind med det brugernavn og den adgangskode, du valgte, da du installerede WordPress i forrige trin.

Sådan logger du ind på WordPress:

  1. Indtast dit domænenavn i adresselinjen efterfulgt af ‘/wp-login.php’ – eksempelvis: ditdomaene.dk/wp-login.php.
  2. Indtast dit brugernavn og din adgangskode.
  3. Klik på ‘Log ind’.

Nu er du logget ind på din WordPress hjemmeside, og du har adgang til kontrolpanelet. Det er nu, det sjove begynder, for nu skal du til at bygge din egen WordPress hjemmeside, så den har lige præcis de funktioner, du har brug for.

#5: Sådan gør du WordPress klar

Selvom du er tæt på at kunne gå i gang med bygge din WordPress hjemmeside, er der lige et par ting, du skal gøre, før du kan slippe kreativiteten løs. Din WordPress-installation er stadig helt ren, hvilket betyder, at du først lige skal rydde op i den og installere en række essentielle plugins.

Herunder følger en gennemgang af, hvordan du tuner din WordPress-installation, så du er helt klar til at gå i gang med at bygge din egen hjemmeside. Gå igennem de forskellige trin ét ad gangen, så du er sikker på, at du får det hele med.

Det er ikke alle nedenstående punkter, der er kritiske i forhold til at kunne bygge din WordPress hjemmeside, men jeg anbefaler, at du implementerer alle sammen, da det vil give dig de bedste forudsætninger for at komme godt fra start.

#5.1: Slet eksempler på indlæg, sider og kommentar

#5: Sådan gør du din WordPress hjemmeside klar

Det første, du skal gøre, når du har installeret WordPress, er at slette de eksempler, der er udgivet under ‘Indlæg’, ‘Sider’ og ‘Kommentarer’. Disse har titlen ‘Hello World!’, og de vil være synlige på din hjemmeside, hvis du ikke sletter dem.

De har ingen funktionalitet, men er et levn fra de første udgaver af WordPress, hvor de fungerede som skabeloner til sider, indlæg og kommentarer, hvorfor du lige så godt kan slette dem, da de ellers vil ligge som spam-indhold på hjemmesiden.

Sådan sletter du eksempler på indlæg, sider og kommentarer:

  1. Klik på ‘Indlæg’ i sidebjælken.
  2. Klik på ‘Hello World’-indlægget.
  3. Klik på ‘Flyt til papirkurv’ i menuen til højre.
  4. Gentag for ‘Sider’ og ‘Kommentarer’.

#5.2: Opsæt læsevenlige URL’er

Det næste, du skal gøre, er at ændre din URL-struktur. Dette er den URL, der kommer i adresselinjen, når du klikker dig ind på en underside på din WordPress hjemmeside. Hvis du ikke ændrer i dem, vil de blot have nogle forskellige tal, hvilket hverken er pænt, brugervenligt eller fornuftigt, hvis du ønsker, at din hjemmeside skal findes i Google.

Sådan ændrer du din URL:

  1. Hold musen over ‘Indstillinger’ i sidebjælken.
  2. Klik på ‘Permanente links’ i dropdown-menuen.
  3. Vælg ‘Navn på indlæg’.
  4. Klik på ‘Gem ændringer’.

#5.3: Installér SEO-plugin (Rank Math)

Det er en god idé at installere et SEO-plugin, hvis du ønsker at arbejde med SEO, så din hjemmeside kan findes i søgemaskinerne. Med et SEO-plugin har du mulighed for at optimere indholdet på din WordPress hjemmeside, så den har de bedste forudsætninger for at blive fundet i Google.

Du kan eksempelvis ændre i sidetitler og meta-beskrivelser, ligesom du kan se, hvor godt optimeret teksten og indholdet på de enkelte sider er i forhold til søgemaskinerne. Dette kan du gå mere i dybden med på et senere tidspunkt, men det er en god idé at installere et plugin som en start alligevel, så du har det bedste udgangspunkt.

Jeg anbefaler, at du installerer Rank Math, der i min optik er det bedste SEO-plugin på markedet. Det koster ikke noget, og det har en række avancerede funktioner, som de øvrige plugins på markedet ikke kan matche.

Sådan installerer du Rank Math:

  1. Gå til ‘Plugins’ i sidebjælken.
  2. Klik på ‘Tilføj nyt’.
  3. Søg efter ‘Rank Math’.
  4. Klik ‘Installér nu’.
  5. Klik på ‘Aktivér’.

Når du har gennemgået de enkelte trin, er Rank Math installeret. Du bør samtidig opsætte det, hvis du vil være sikker på, at det tilføjer den rigtige funktionalitet til din WordPress hjemmeside.

Sådan opsætter du Rank Math:

  1. Klik på ‘Connect Your Account’.
  2. Vælg Google, Facebook, WordPress.com eller opret en bruger.
  3. Klik på ‘Ok’
  4. Vælg ‘Easy’ til at starte med – du kan altid ændre det, når du bliver mere øvet.
  5. Udfyld felterne så godt som muligt.
  6. Integrér dine Google-services, hvis du ønsker det – ellers vælg ‘Skip step’.

Nu er Rank Math opsat med standard indstillinger, så du har mulighed for at ændre i sidetitler, meta-beskrivelse og se SEO scoren for de enkelte indlæg og sider. Dette er rigeligt til at komme i gang med SEO.

I takt med at du bliver mere avanceret bruger, kan du altid køre opsætningen igen, hvis du ønsker at have mere indflydelse på, hvordan din WordPress hjemmeside tager sig ud i Google.

#5.4: Installér Wordfence

WordPress hjemmesider er – ligesom de fleste andre hjemmesider – sårbare i forhold til hackerangreb. Heldigvis findes der plugins som Wordfence, der sikrer, at det er så vanskeligt som muligt at hacke din WordPress hjemmeside.

Derfor bør du installere Wordfence, hvis du vil være på den sikre side. Igen er der tale om et gratis plugin, som er nemt at opsætte – og så kan du have ro i maven, fordi du ved, at du gør livet surt for hackere, der prøver at logge ind på din WordPress hjemmeside.

Sådan installerer du Wordfence:

  1. Gå til ‘Plugins’ i sidebjælken.
  2. Klik på ‘Tilføj nyt’.
  3. Søg efter ‘Wordfence’.
  4. Klik ‘Installér nu’.
  5. Klik på ‘Aktivér’.

Sådan opsætter du Wordfence:

  1. Når du har aktiveret Wordfence, skal du angive den mailadresse, du vil have tilsendt advarsler til.
  2. Acceptér betingelserne.
  3. Klik på ‘No thanks’, når du får besked om at indtaste en ‘Premium License Key’.
  4. Nu er Wordfence opsat, og du får alarmer, hvis der er mistænkelig aktivitet på din WordPress hjemmeside.

#5.5: Opsæt sider

Nu skal du opsætte din første side. Du kan godt ændre i siden på nuværende tidspunkt, men det anbefales, at du venter med det, indtil du har installeret et tema. Du skal dog bruge din forside, når du skal opsætte din menu, hvorfor det er en god idé at oprette den allerede nu.

Sådan opsætter du en side:

  1. Hold musen over ‘Sider’ i menubjælken og klik på ‘Tilføj ny’ i dropdown-menuen.
  2. Tilføj ‘Forside’ som overskrift.
  3. Klik på ‘Udgiv’.
  4. Du har nu udgivet den første side på din WordPress hjemmeside.

Du kan bruge samme fremgangsmåde, når du skal udgive et indlæg. Forskellen på sider og indlæg er, at sider fungerer som undersider på din WordPress hjemmeside, mens indlæg fungerer som blogindlæg, der vises på din blog.

#5.6: Opsæt menu

Nu er din WordPress hjemmeside ved at være klar til at blive opbygget. Det næste, du skal gøre, er at oprette din menu. Dette punkt skal du løbende vende tilbage til, i takt med at du bygger flere undersider på din WordPress hjemmeside.

Derfor er dette en guide til, hvordan du opsætter menuen, men da du endnu ikke har andet end en tom forside på din WordPress hjemmeside, skal du derfor ændre i menuen senere. Det er dog en god idé at opsætte den allerede nu, så den er klar til brug.

Sådan opsætter du din menu:

  1. Hold musen over ‘Udseende’ i menubjælken og vælg ‘Menuer’ i dropdown-menuen.
  2. Klik på ‘Opret menu’ og kald den for ‘Hovedmenu’ – eller hvad du ønsker, den skal hedde.
  3. Vælg ‘Hovedmenu’ under visningsplacering under ‘Menu indstillinger’.
  4. Klik på ‘Gem menu’.
  5. Vælg ‘Forside’ under sider i menuen til venstre.
  6. Klik på ‘Tilføj til menu’.
  7. Klik på ‘Gem menu’.

#6: Sådan installerer du et tema på din WordPress hjemmeside

Når du er nået igennem de forrige punkter i denne guide, er du ved at være klar til at gå i gang med at slippe kreativiteten løs. Det kræver kun, at du installerer et tema på din WordPress hjemmeside, så du kan gå i gang med at bygge den.

Der findes masser af forskellige temaer, du kan gøre brug af, når du skal bygge din hjemmeside. Mange temaer er gratis, men der findes også såkaldte premium temaer, som koster penge. Det er en god idé at vælge en et premium tema, hvis du vil have ultimativ frihed til at bygge din hjemmeside, som du ønsker.

Jeg anbefaler, at du bruger enten GeneratePress eller Divi. GeneratePress findes både i en gratis og en premium udgave, men du kan sagtens nøjes med den gratis version til at starte med. Divi er et premium tema, som koster penge at anvende.

#6.1: Hvorfor vælge Divi?

Fordelen ved Divi er, at du kan bygge din hjemmeside, præcis som du vil have den – uden det kræver, at du kan programmere. Divi er ikke et decideret tema, selvom der er mange skabeloner, du kan tage udgangspunkt i.

I stedet skal det ses mere som en page builder, hvor du kan bygge din hjemmeside, præcis som du har lyst til. Det er nemt at gå i gang med Divi, og selvom læringskurven ikke ligefrem er stejl, kan det godt tage lang tid, før du lærer alle funktionerne at kende.

Til gengæld vil du kunne bygge utroligt avancerede hjemmesider, når du lærer at mestre Divi. Det er et af de mest fleksible temaer på markedet, og hvis du blot er ihærdig, er der stort set ikke grænser for, hvad du kan bygge med det.

Min egen hjemmeside, Kristianole.dk, er bygget på Divi, og selvom denne WordPress hjemmeside mest af alt fungerer som en blog, giver det mig frihed til at designe og opbygge mine sider, præcis som jeg vil have dem.

#6.2: Hvorfor vælge GeneratePress?

GeneratePress er ligeledes et tema, jeg selv bruger ofte. Dette tema bruger jeg mest til informationstunge sider med masser af indhold. Du kan dog sagtens bygge mere avancerede hjemmesider med GeneratePress også.

GeneratePress har den fordel, at det er et utroligt hurtigt tema, det er nemt at anvende, og så fås det i en gratis version, der er mere end rigeligt til at starte med. Hvis det viser sig, at du får behov for flere features på et senere tidspunkt, har du altid mulighed for at opgradere.

#6.3: Hvilket tema skal jeg vælge?

Der findes masser af forskellige temaer, og jeg har valgt udelukkende at fremhæve de to, jeg selv bruger. Du kan finde mange flere temaer på Themeforest.net, hvis du selv vil finde et, der matcher dine specifikke ønsker.

Som udgangspunkt er det en god idé at vælge et tema, der er baseret på en page builder. En page builder er, som navnet antyder, et ‘program’, du installerer, som gør, at du kan opsætte din hjemmeside, præcis som du har lyst til.

De fleste page buildere er efterhånden så avancerede, at den eneste forskel er, hvordan de fungerer, da de stort set kan bygge det samme. Efterhånden som du får mere erfaring med WordPress hjemmesider, vil du formentlig finde din favorit, som du kommer til at bruge fremadrettet.

#6.4: Sådan installerer du et WordPress-tema

Herunder følger en gennemgang af, hvordan du installerer et WordPress-tema. I eksemplet herunder tages der udgangspunkt i GeneratePress, der er gratis at hente, installere og bruge. Du skal derfor ikke have pengepungen frem for at komme i gang med at bygge din egen WordPress hjemmeside med GeneratePress.

Sådan installerer du GeneratePress:

  1. Hold musen over ‘Udseende’ og vælg ‘Temaer’ i dropdown-menuen.
  2. Klik på ‘Tilføj ny’
  3. Søg efter ‘GeneratePress’
  4. Klik på ‘Installér’
  5. Klik på ‘Aktivér’.

Når du er igennem disse trin, har du installeret GeneratePress, og du kan nu gå i gang med at bygge din WordPress hjemmeside. Du skal dog først opsætte temaet, så det matcher de indstillinger, du ønsker for din hjemmeside.

#6.5: Sådan tilpasser du GeneratePress

Det gør du ved at gå til din hjemmesides forside, mens du er logget ind. I toppen af hjemmeside kan du se en menubjælke, der udelukkende er synlig, når du er logget ind i kontrolpanelet med dit brugernavn og din adgangskode.

Her vælger du ‘Tilpas’, hvorefter du har mulighed for at redigere i alt fra sidens overordnede layout, farver, skrifttyper, logo og alt andet, du ønsker at have indflydelse på. Du lærer det bedst ved at lege rundt med de forskellige funktioner, indtil du rammer det udseende, du ønsker.

Du kan bruge samme fremgangsmåde med langt de fleste temaer. Her er der blot taget udgangspunkt i GeneratePress for at give dig en fornemmelse af, hvordan du installerer og tilpasser dit tema, så det matcher dit temperament.

Som nævnt, findes der masser af andre gratis temaer, du kan prøve dig frem med. Fremgangsmåden for at installere dem er det samme, så det handler blot om at eksperimentere, indtil du finder det tema, der egner sig bedst til dit behov.

#7: Sådan får du hjælp til WordPress

Denne WordPress-guide til begyndere giver dig svar på, hvordan du kommer i gang med din at lave din egen WordPress hjemmeside. Selvom jeg har forsøgt at gøre den så grundig som overhovedet muligt, vil der uden tvivl opstå situationer, hvor du sidder fast.

Heldigvis er der dog et stort community omkring WordPress, hvorfor der altid er hjælp i nærheden. Det gælder, uanset hvor specifikt et problem, du har. Der findes utallige guides på YouTube, ligesom du kan finde hjælp i blogindlæg rundt omkring på nettet.

Af og til er det dog rart at kunne få hjælp fra ‘ægte’ mennesker – og heldigvis er der dog også hjælp at hente her. Der findes masser af Facebook-grupper, du kan melde dig ind i, hvis du vil have hjælp til konkrete problemstillinger.

Selv er jeg flittig bruger af Facebook-gruppen WordPress DK (Officiel) – hjælp til selvhjælp, hvor du kan få hjælp af andre (danske) brugere. Der er i skrivende stund lige knap 10.000 medlemmer, og folk er flittige til at dele ud af gode råd, anbefalinger og konkrete løsninger på problemer.

Du lærer utroligt meget, når du er en del af et community – også hvis du selv hjælper, når andre sidder fast. Når du deltager aktivt for at hjælpe andre, bliver du samtidig klogere selv, hvilket styrker dine kundskaber indenfor WordPress.

Jeg anbefaler:

Gratis regnskabsprogram

Trustpilot:
★★★★★

Opret gratis konto

Send faktura på 2 min.

Få økonomisk overblik

OPRET KONTO
Billigt webhotel

Trustpilot:
★★★★★

Spar 67% på webhotel

Hjemmeside med 1-klik

24/7 dansk support

BESTIL HER
Gratis webshop

Trustpilot:
★★★★★

Opret gratis webshop

Dansk udviklet og support

Optimeret til Google

OPRET SHOP

reklamelinks

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

20 kommentarer til “Sådan bygger du din egen WordPress hjemmeside i 7 simple trin”

  1. Hej Kristian
    Tak for din grundige vejledning, den er virkelig brugbar! Jeg skal til at lave en ny hjemmeside i stedet for en allerede eksisterende. Den nuværende hjemmeside er bygget i Wordpress ved brug af elementor. Ham der har bygget den, synes at jeg skal bruge elementor til den nye side, men jeg synes faktisk ikke at det virker super brugervenligt… Er det noget du har erfaring med?
    Mvh Gry

    Svar
  2. Hej Gry,

    Jeg er glad for at høre at du kan bruge min vejledning.
    Ja, jeg kender godt Elementor, men det er ikke noget jeg har arbejdet særlig meget med, da jeg synes det bliver en smule for tungt samt tilføjer lidt for meget unødvendig kode. Det gode ved Elementor er dog, at man kan gøre rigtig meget selv, uden at kende det store til at kode etc.

    Svar
  3. Hej.
    Tak for en brugbar guide.
    Jeg er TOTAL nybegynder og føler mig virkelig på dybt vand.
    Jeg ville ønske jeg havde læst denne artikel INDEN jeg gik på WP.
    Jeg fandt WP og gik ind og købte et domænenavn.
    Kan jeg stadig gå på Simply.com eller er det den forkerte rækkefølge?

    Svar
    • Hej Anja,

      Så du oprettede først en konto på Wordpress.com og købte domæne derigennem som jeg forstår det?

      Ja, du kan stadig godt oprette et webhotel hos Simply og så ændre domænets navneserver dertil via dk-hostmaster (hvis det er .dk domæne), hvis det er .com så skal du ændre DNS indstillinger til Simly – du er velkommen til at sende mig en mail hvis jeg skal uddbybe og hjælpe lidt mere – kvit og frit 🙂

      Svar
  4. Hej Kristian,

    Tusind tak for en utrolig brugbar vejledning
    Jeg er i den situation, at jeg på mit arbejde har fået til ansvar at stå for virksomhedens hjemmeside, som er bygget op i WordPress med Elementor. Jeg er temmelig grøn ift. hjemmesider, men jeg vil rigtig gerne kunne gøre hjemmesiden “levende”, da den lige nu er virkelig kedelig og slet ikke trendy på nogen måde. Jeg har forsøgt at Google mig til, hvordan jeg kan gøre siden mere trendy og levende, men jeg synes intet brugbart jeg finder om emnet. Ved du, om det er muligt at gøre hjemmesiden mere levende i Elementor? Jeg mener ikke bare med at indsætte videoer, men med nogle forskellige features, som får hjemmesiden til at se levende ud. Har du nogle forslag til, hvad jeg kan gøre?

    De bedste hilsener
    Anita Hansen

    Svar
    • Hej Anita,

      Tak for de pæne ord.
      Jeg kender ikke det store til Elementor, men jeg er ret sikker på at du kan lave nogle gode effekter på f.eks billeder og så burde der også være nogle animerede elementer som du kan indsætte på siden der giver lidt ekstra liv.

      Mvh.

      Svar
  5. Hej 🙂

    Jeg faldt over din guide og den ser god og enkel ud.
    Jeg prøvede at installere Rank Math, men jeg synes jeg kommer over i en betalingsløsning. Er det mig, der misforstår eller er det bare en betalingsløsning?

    Svar
  6. Hej Kristian

    Indtil er din manual super god og simpel, men jeg er gået i stå her:

    Sådan opsætter du din menu:

    Hold musen over ‘Udseende’ i menubjælken og vælg ‘Menuer’ i dropdown-menuen.
    Klik på ‘Opret menu’ og kald den for ‘Hovedmenu’ – eller hvad du ønsker, den skal hedde. – JEG KAN IKKE SE ‘Opret menu’?
    Vælg ‘Hovedmenu’ under visningsplacering under ‘Menu indstillinger’. –
    Klik på ‘Gem menu’.
    Vælg ‘Forside’ under sider i menuen til venstre.
    Klik på ‘Tilføj til menu’. – JEG KAN IKKE SE DENNE MULIGHED?
    Klik på ‘Gem menu’.

    Jeg håber, at du kan hjælpe mig.

    Mvh
    Karina

    Svar
  7. Hej Kristian
    1000 tak for din manual. Jeg er gået i stå ved oprettelse af menuer? Jeg får kun muligheden for vælge editor eller themes(beta)? Hvad gør jeg forkert?
    Vh Søren

    Svar
      • Hej, jeg oplever det samme. Jeg installerede Elementor via en one-click installation da jeg købte domæne + webhotel.

        Som jeg umiddelbart forstår det er Elementor en page-builder, men installationen har umiddelbart gjort sådan at jeg ikke får mulighed for at opsætte menuer…

        Og skal man stadig installere et tema, feks. Astra har jeg kig på, selvom jeg har Elementor installeret?

        Svar
        • Hej Kristina,

          Underligt med menuen, det burde virke fint med det setup.
          Ja, der skal stadig intalleres et Tema – Elementor er udelukkende pagebuilder.
          Elementor har også deres eget tema du kan tage et kig på der hedder “Hello” – det kan du også prøve at tage et kig på 🙂

          Mvh.
          Kristian

          Svar
  8. Hej Kristian, Jeg skal lave et medlemslogin til information, som ikke ønskes delt med andre end medlemmer. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det kræver jeg installere et plugin eller det kan løses i WordPress? Kan du hjælpe?

    Svar
    • Hej Bettina,

      For at oprette et medlemsområde på din WordPress-hjemmeside, hvor kun medlemmer har adgang til bestemt information, vil jeg anbefale at bruge et plugin. Der er flere plugins til rådighed, der kan hjælpe dig med at oprette et medlemslogin og beskytte indholdet for ikke-medlemmer. Her er et par populære plugins, du kan overveje:

    • MemberPress: Dette er et kraftfuldt og brugervenligt plugin, der hjælper dig med at oprette medlemsområder og begrænse adgangen til bestemt indhold baseret på medlemskab. Du kan også opsætte betalingsgateways, hvis du ønsker at opkræve betaling for medlemskab.
    • Restrict Content Pro: Dette er endnu et populært plugin til at oprette et medlemsområde på din WordPress-hjemmeside. Det giver dig mulighed for at begrænse indholdet for bestemte brugere og oprette forskellige medlemskabsniveauer. Det har også betalingsgateway-integrationer, hvis du ønsker at opkræve betaling for medlemskab.
    • Paid Memberships Pro: Paid Memberships Pro er et alsidigt plugin, der giver dig mulighed for at oprette ubegrænsede medlemskabsniveauer og begrænse indholdet for ikke-medlemmer. Det integrerer med populære betalingsgateways og tilbyder også en række tilføjelser for at udvide funktionaliteten.
    • For at installere et af disse plugins skal du følge disse trin:

      Log ind på din WordPress-administrator side.

      1:Gå til “Plugins” > “Tilføj nyt”.
      2: Søg efter det plugin, du ønsker at installere (f.eks. MemberPress, Restrict Content Pro, eller Paid Memberships Pro).
      3: Klik på “Installer nu” og derefter på “Aktiver” for at aktivere plugin’et.
      4: Følg instruktionerne i plugin’ets dokumentation for at opsætte og konfigurere dit medlemsområde.

      Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at spørge.

      Svar
  9. Hej Kristian Jeg er igang med at hjælpe en ven, som i forvejen har en hjemmeside. Denne skal dog fornyes. Har lige oprettet ham som kunde hos Simply, men domænenavn er ikke flyttet endnu. Har også lavet 1 click installation til Wordpress. Men når jeg går ind på c………dk/wp-login.php. kommer blot den eksisterende hjemmeside op. Mangler ligesom kontrolpanelet hos WP. Er årsagen at domænet endnu ikke er flyttet? Iøvrigt en god side du har. Har for flere år siden oprettet flere sider, men skal lige igang igen:)

    Svar
    • Hej Jesper,

      Ja, det er DNS du lige skal have skiftet og når det er et .dk domæne gøres dette inde hos dk-hostmaster (punktum dk) hvor du under navneserver, skifter den til Simplys navneservere – husk først at gøre det når du har den nye side færdig 🙂

      Mvh.
      Kristian

      Svar
  10. Hej Kristian
    Tak for super vejledning.
    Skal til at bygge min første hjemmeside i WP til en virksomhed. Har hørt at 1-click installation af WP ikke er godt? Og det er bedre at installere WP i subdomæne? Hvad er dine erfaringer og anbefalinger? 1-click installation er vel det nemmeste, men kan det skabe problemer?

    Forstår stadig ikke, at man løbende udgiver alt det man arbejder med i WP? Troede man lavede sin hjemmeside færdig i ro og mag – og så udgav den :):)

    Tak for super svar herinde – som man virkelig kan bruge til noget 🙂

    Venlig hilsen

    Mikkel

    Svar
    • Hej Mikkel,

      Det er helt fint at bruge 1-click install.
      Du kan bruge et “maintance” plugin imens du er ved at gøre hjemmesiden klar, så er det kun dig der kan se den imens.

      Alternativt kan du godt oprette den på et subdomæne som du nævner og så rykke den over når den er klar – men det er lidt mere teknisk end maintance plugin metoden.

      mvh.
      Kristian

      Svar

Skriv en kommentar