De 10 bedste SEO plugins til WordPress – 2016

Jeg har krydret indlægget med lidt personlige erfaringer og tips (uartige snyde tips, så vær på vagt!), læs med her og optimer din hjemmeside allerede i dag.

Der nævnes også et plugin til de helt grønne – til dig der næsten ikke ved hvad det her SEO er for noget 😉

Der findes et hav af plugins til WordPress, ja for at være helt konkret så er der i skrivende stund ikke mindre end 46.935 plugins som man gratis kan downloade og bruge på: https://wordpress.org/plugins/ og ud af dem er over 1.400 plugins der kan bruges til SEO og det kan derfor godt være svært at finde ud af, hvilke man skal satse og bruge sin tid på. Derfor har jeg her samlet de 10 SEO plugins som jeg mener er de bedste her i oktober 2016.

top10seopluginwordpress

Men først og fremmest – Er det overhovedet nødvendigt at installere dem?

Det korte svar: Ja, det er det! Hvis du har et ønske om at blive fundet af potentielle kunder via søgemaskiner så som Google.

Generelt kræver det efterhånden en optimeret hjemmeside for at man skal have en chance for overhovedet at få trafik fra søgemaskinerne. Konkurrencen er steget eksplosivt de sidste år og stort set alle virksomheder har fået en hjemmeside og det er gået op for dem, at der er rigtig meget at hente på online-delen.

Det gode ved at få trafik fra f.eks Google.dk er, at man fanger dem, der faktisk sidder og søger efter det DU kan tilbyde dem. Så hvis du er tømrer i Århus, ja… så er det jo oplagt at du ligger øverst når man søger på “tømrer Århus”, da du herved vil få nogle ekstremt potentielle besøgende ind til din hjemmeside.

1. All in One SEO Pack

Download plugin

Det mest downloadede plugin til WordPress nogensinde! Medover 30 millioner downloads… siger det sig selv at dette plugin virker og derfor helt sikkert er en god ide at installere.

OBS: Husk kun at installere ét overordnet SEO plugin så som dette eller Yoast SEO plugin

Her får du mulighed for nemt at kunne styre de vigtige elementer på din hjemmeside nemt og overskueligt.

Du kan også connecte din hjemmeside med Google Analytics, XML sitemap via webmastertools, du får canonical URLer samt meget andet.

Du kan også nemt sætte no-index på kategorier så som “forfatter kategorier” hvilket er et godt værktøj imod duplicate content.

Læs også: SEO-værktøj

All in One SEO Pack har stort set altid været gratis og det er det stadig. De har dog nu lanceret en betalt version, som koster $79 om året. Jeg har ikke selv prøvet den betalte version, men det ligger helt sikkert på ønskelisten.

2. Yoast SEO for WordPress

Download plugin

Dette blev hurtigt mit yndlings SEO plugin til WordPress. Det kom på banen senere end All in One SEO Pack og havde generelt en bedre interface samt nogle funktioner, som All in One ikke kunne tilbyde.

Det var også et af de første SEO plugins der tilbød video SEO integration på ens hjemmeside, hvilket gjorde at man kunne få video thumbnails med i søgeresultaterne ligesom man kender det fra YouTube.

Denne funktion har Google dog fjernet og det er nu kun videoer der ligger på Youtube.com der bliver vist som video thumbnails i SERP (søgeresultaterne).

Yoast kommer også i en gratis samt en betalings version. Gratis versionen er fin til de fleste formål og jeg har heller ikke prøvet den betalte version til Yoast endnu. Prisen for deres betalte version starter fra $60 for én licens og kan købes her.

3. All in One Schema.org Rich Snippets (min favorit PT! læs herunder, hvorfor)

Download plugin

Dette er et virkelig interessant og godt plugin! Jeg bruger det selv meget og dem der ved hvad Schema er vil forstå hvorfor.

Som nævnt herover, så laver Google til tider om (faktisk ret ofte) på deres algoritme og på hvad der bliver vist i søgeresultaterne.

 • De har f.eks fjernet video thumbnail fra SERP
 • De har fjernet author (forfatter) billede fra SERP
 • Og hvad bliver det næste? 🙂

Så for at skille sig ud i søgeresultaterne kræver det lidt snilde og at man ved hvordan det gøres.

Her kommer dette plugin ind i billedet. Når det er installeret kan man nemt indtaste f.eks et review, altså en person / kunde, der har brugt din service og givet den 5 stjerner (du skal selvfølgelig kun trykke 5 stjerner, såfremt kunden har givet dig det! 😉 )

Pluginet sørger herefter for, at denne kode indsættes korrekt på hjemmesiden og det efterfølgende bliver vist i søgeresultaterne, eks:

Her er det kunden Tom Donbæk der har givet 5 stjerner.

Det er en god ide, at bruge en rigtig kunde, da Google er interesseret i at vise deres besøgende ægte resultater i deres SERP og det er derfor også vigtigt at man kan se denne review boks på hjemmesiden og at man ikke gemmer den væk. Hermed ment, at man gemmer den væk fra den besøgende, men stadig viser den til Google – det er fy fy og det kan Google ikke lide. Jeg skrev på et tidspunkt om, hvordan man kunne snyde sig til billeder i SERP – læs mere om det her (ja, jeg fik smæk af Google!) jeg postede det også på Google+ hvor der kom en del kommentarer.

Som den bandit jeg er, så testede jeg også review delen her af med et ret unaturligt navn, nemlig “Hans Kongeligehøjhed”. Jeg havde her gemt review boksen, så det kun var Google der kunne se den og det virkede som forventet:

snyd-med-navn

Ja ja, det er utidigt og jeg har rettet det tilbage, så det nu er en kundes navn samt boksen vises på hjemmesiden! Undskyld Google…

4. W3 Total Cache

Download plugin

Kort fortalt, så bruger du det her plugin til at få den hjemmeside til at løbe hurtigere. Når det er installeret er der et hav af muligheder for at skrue på nogle ret nørdede indstillinger som får din load tid til at være hurtigere.

Load tid er et meget vigtigt paramter når man taler SEO i 2016, da Google er interesseret i at vise deres søgende de hurtigste hjemmeside, for hvem gider en langsom hjemmeside nu til dags?

Som nævnt, så har dette plugin rigtig mange forskellige indstillinger som man kan pille ved og det bliver hurtigt uoverskueligt.
Den bedste guide jeg har fundet at følge er denne: https://www.wpkube.com/setup-w3-total-cache-plugin/ det tager 20 minutter første gang og herefter 5 minutter, hvis du kan huske det 😉

Du kan også bruge det her plugin sammen med, der guider dig igennem de mest relevante indstillinger: https://da.wordpress.org/plugins/a2-optimized-wp/ – Jeg er dog mest til guiden herover…

5. Google XML Sitemap

Download plugin

Her en gammel spiller på Plugin banen. Det har været godt og hyppigt vedligeholdt de sidste 9 år og vedligeholdelse af WordPress plugins er en meget vigtig faktor, når du vælger Plugins. Grunden til dette er, som du nok ved, at WordPress bliver opdateret løbende og derfor skal plugins også opdateres løbende.

XML Sitemap plugin genererer et specielt XML sitemap (det havde du ikke gættet!) der hjælper søgemaskinerne med at crawle og indekserer din hjemmeside og det er jo rart at vide, at det man ligger på nettet bliver set og besøgt af Google.

BONUS! XML Sitemap fortæller endda også de store søgemaskiner når du laver nyt indhold – en god ven at have installeret…

6. Broken Link Checker

Download plugin

Her er endnu et plugin i “en god ven” nichen.

Broken Link Checker holder et vågent øje med hele din hjemmeside og indholdet på den. Som navnet siger, så er det broken links eller på dansk, ødelagte links, som der bliver holdt et vågent øje med.

Så hvis du f.eks linker ud til en hjemmeside og denne lukkes ned, så vil du linke ud til en side der ikke er der = 404 fejl og pluginet vil her sende dig en mail omkring dette.

Dette er ekstremt vigtigt, da Google som nævnt går meget op i at de sender deres søgende over på nogle hjemmesider der er hurtigere men selvfølgelig også sider, der ikke linker ud til sider der ikke længere eksisterer etc. Så her et plugin der helt sikkert er et must at installere og giver dig SEO power!

7. Envira Gallery

Download plugin

Hvorfor ikke også gøre det til en mulighed at få trafik fra billede resultaterne på f.eks Google.dk?

Det kræver dog at Google kan finde dine billeder og at du fortæller Google robotten hvad der er på dine billeder – det kan du få klaret med dette plugin.

Start ud med gratis versionen som er mere end rigeligt til en almindelig hjemmeside. Hvis du har en webshop, hvor der er mange produktbilleder, så vil jeg klart anbefale at bruge premium versionen – pris: $19.

8. Rel Nofollow Checkbox

Download plugin

Endnu et simpelt plugin, der giver dig et værktøj som man normalt ikke vil bruge.

Her får du mulighed for nemt og hurtigt at give et link “no-follow” tag – af hvad for noget tænker en del nok her?

No-follow tag betyder, at du fortæller søgemaskinerne at de ikke skal ligge noget værdi / kredit i dette link.

Jeg bruger det meget på de affiliate sider som jeg har. Her linker jeg en del ud til affiliate netværket og disse links sætter jeg “no-follow” på.

9. Redirection

Download plugin

Endnu et “must have” SEO plugin!

Interne 404 fejl kan være en dræber og med dette plugin kan du nemt få styr på disse. Med et snuptag kan du lave en 301-redirect fra alle 404 fejl til f.eks forsiden. Dette er ekstremt godt for SEO og brugervenligheden på din hjemmeside generelt, da de besøgende altid vil blive ledt hen til en rigtig side fremfor en 404 fejl side.

10. Squirrly SEO

Download plugin

Det sidste plugin på listen er mest til dig der stort set ingen viden har omkring SEO og optimering af hjemmeside generelt.

Med dette super brugervenligt plugin, får du en checkliste du kan følge for at sørge for, at du har styr på de mest basale SEO faktorer på din hjemmeside.

Hvad skal du gøre herfra?

Nu skal du overveje hvilke af de nævnte plugins du skal i gang med at installerer først.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, så skriv til mig via formularen herunder

Har du kommentarer? Forslag til andre SEO plugins eller noget helt andet? Skriv en kommentar nu…

  📝 Få success med SEO i 5 simple trin Optimer din hjemmeside nu og opnå bedre placeringer på Google.

  Følg trin-for-trin vejledningen og oplev en perfekt optimeret side, som Google vil elske.

  reklamelink

  Kristian Ole Rørbye

  OM Kristian Ole Rørbye

  Jeg er online iværksætter med over 15 år i webbranchen, hvor jeg har arbejdet professionelt med salg, marketing og optimering. Min stærkeste side er optimering af hjemmesider vha. SEO samt konverteringsoptimering.

  5 kommentarer til “De 10 bedste SEO plugins til WordPress – 2016”

  1. Hej Kristian 🙂

   Tak for en god artikel!! Jeg er hende der helt grøn og har netop startet en blog. Er jeg bar der, hvor jeg skal installere Squirrly SEO eller anbefaler du mig noget andet ?
   Hilsen Maj 🙂

   Svar

  Skriv en kommentar